ГВ – ще один дар природи (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем kljysochka, 6 Грудень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

[​IMG] Дайен Виссингер, Диана Вест, Тереза Питман
    Искусство грудного вскармливания

2. sofka08

sofka08 kasperjonoks

На подарунок незнаю чи підходить, оскільки там м'яка обкладинка, але щодо теми грудного вигодовування дуже інформативна:
    Вчимося годувати грудьми
    Зореслава Городенчук, Ольга Шлемкевич

3. marianast

marianast Well-Known Member

Її можна купити в Україні, у Львові?

4. natorella

natorella Well-Known Member

можна, на фото одна з консультантів українських зі своїми дітьми

5. Brenda

Brenda Member

Дівчатка, терплю вже місяць, але вже не сила терпіти:sad: короче, поділюсь своєю проблемкою. Зараз я перестала насолоджуватись ГВ:sad: чому? Тому що мала постійно копається під час годування ( ми годуємось лежачи), раніше копалась легенько, але зараз стала сильною і так мене б'є по животу, по ногах, відштовхується від мене, лізе вверх, за рахунок того, що відштовхується. Про правильність лежачоі пози я взагалі мовчу - тут і нема мови про живіт до живота, бо вона так копається, що хіба тільки лежить на спинці, а голівка повернута до циці. Крім того, вона обидвома руками хоче витягнути сосок з ротика, то я однією рукою притримую іі, другою рукою кладу в іі руку свій палець, вона мне мій палець і таким чином не витягає цицю з рота (відволікається). Я то терпіла, але нині вночі просто псіханула, мала мене так копала, що мене аж боліло. То тепер получається не годування, а нервотрьопка: зверху тримаю іі руки, знизу мене б'ють іі ноги. Біля циці не засипає, хіба якщо дуже втомлена, або сонна, інколи на ніч засипає біля циці, але то перед тим таких копняків получу, що ого. Дівчата, що мені робити? Хочеться отримувати насолоду від годування, самій відпочивати під час годування, а получається, що більше втомлююсь... Може, з лежачоі пози перейти на сидячу?
    Причому, животик іі не турбує, порівняно спокійна дитина, плаче не часто, під час годування не плаче, але копає, витягає сосок з ротика і дуже часто дихає, ніби за нею хтось женеться.

6. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Це такий період, дитина ще не розуміє нічого, але вже більша і сильніша, тому випробовує свої нові вміння. Переходьте в позу годування сидячи але вдень. Моя теж була дуже активна у вашому вці, постійно махала руками, ногами, то я її трохи носила перед годування, підколисувала, а тоді вже годувала, вона тоді заспокоювалась, їла цицю і засинала.

7. Suzi

Дитина має їсти так, як зручно мамі. Мама встановлює межі - що можна, а що не можна робити під час годування (з мамою). І тема є відповідна, про поведінку під час годування ;)

8. Женічка

Женічка Well-Known Member

Дівчата, може маете хтось статейку десь про ГВ і спільний сон мами й сина :)
    Дала б своім бабусям почитати, бо тіпае мене від іхніх переконань - мамин синочок буде, хлопчика в окреме ліжко, бо він мужчина і тому подібне. Або просто про розвиток нервовоі системи і вплив гв на неі. Щоб коротко і чітко.

9. natorella

10. Suzi

Прошу.
    М.Озерова, психолог, ПРо ГВ і виховання хлопчиків.

11. Женічка

Женічка Well-Known Member

Дівчатка, велике вам дякую. Роздрукую здоровенним шрифтом і хай читають, бо файних маю мамів, а в цьому питанні, уви....

12. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Сиділа я тут, перечитувала тему про перли і зрозуміла, що якби не ДП, то я би теж зараз розсипала перли наліво і направо, допоювала,догодовувала сумішами і бідкалась, що маю мало молока. Пощастило мені натрапити на цей форум ще тоді, коли ми тільки планували дитину, всю вагітність провела тут і налагодити ГВ мені помогли статті, викладені тут. Ну і велика заслуга медсестер в лікарні - допомагали з правильним прикладанням і ні словом не обмовились про догодовування.
    Дякую всім за то, що ми насолоджуємось ГВ щодня

13. natorella

до слова
    от яку хорошу картинку намалювала ЛЛЛялечка

14. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

Залізла я в темку, а сил знайти те що мені треба нема, вока злипаються.
    Задовбала мене дорога родина і мамочки на площадці, як то я така мачуха в таку спеку не даю маляткові свому пити водички. Спочатку кожній відповідала, що ми на повному ГВ і то по вимозі, а не по примусовому графіку, тобто дитя не тільки їсть цицю коли хоче їсти, але і коли хоче питки. А за 2 тижні отих допитувань і повчань, я вже втомилась пояснювати і нагло грублю, що ми на ГВ і допоювати не збираємся.
    Тицьніть мене носом де тут можна прочитати чи правильно я роблю, і чому саме не потрібно допоювати, бо вже себе якоюсь ідіоткою починаю почувати.

15. Loyal

Loyal Well-Known Member

Дівоньки, маю питання! Дітки перші від других суттєво відрізняються... Перший спав в такому віці по 15-30 хв, а потім ми їли і їли, і їли = 1,5 кг за перший місяць.
    Тепер маю "золоту" дитину. Спить так солодко-пресолодко. Спить 2-4 год легко. В мене паніка, бо його і розбудити неможливо. Спочатку груди аж тріщали, тепер бачу, що наповненість стабілізувалась. І тепер маю фобію... шоб того молочка не ставало все менше, а малявка стане сильнішим і йому треба буде більше..
    Короч, питання! Будити того солодкого сплюшка? Хоч то реально й нелегко...

---------- Додано в 00:18 ---------- Попередній допис був написаний в 00:12 ----------

А!!! Ще маю додати! На Джамбула консультант з ГВ підготувала в кожну палату набір статей про ГВ. При чому толкових, при тому, що між ними є брошурка "Правила успішного ГВ" і власне на тій брошурці консультант наголошувала + рекомендувала записати телефони консультантів. Я тако заглянула, а в мене є така брошурка ;) але там ще тел Тані Яремко, Ксані і Ольги, а тепер контакти помінялись ;).

16. Brenda

Brenda Member

Loyal, я б радила не будити, а просто взяти легенько і прикласти до грудей. Такому маленькому манюньчику, як Ваш треба часто гамати. Кли прикладете до грудей, то він ротик сам відкриє, то рефлекс;)

17. Loyal

Loyal Well-Known Member

Рефлекс або ще не виробився, або дуже міцно спить! Старшого так і підгодовувала, а цей спить...

18. nattsol

nattsol Well-Known Member

в мене доня була така ж. розбудити її було неможливо: і роздягали, і водила соском по ротику, і лоскотала (всього вже й не згадаю). якщо ж вона не спала, то досить часто кричала і, знову ж таки, не дуже хотіла брати груди.
    як результат, годувалися перед сном і трошки після сну; десь після 3-х місяців все внормувалося.
    я теж трохи переживала, щоб молока не було замало, але потім сама себе переконала, що як дитина дасть запит на "більше", то його і вироблятиметься більше :)

19. Loyal

Loyal Well-Known Member

Дякую! Та воно то вроді так мало б і бути. Просто не можу ніяк звикнути і переорієнтуватись. Зі старшим мала накручений будильник на ніч, щоб не пропускати годування, а тут нема толку, бо і так буде їсти тільки тоді, коли сам прокинеться. Плюс що консультант, що педіатр наголошували не будити дитину.

20. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

наші консультанти як раз наголошують, щоб будити. 4 год для дитини в пару днів - дуже велика перерва, намагайтесь годувати не рідше, ніж 2 год. в добу має бути хоча б 12 прикладань.