ГВ – ще один дар природи (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем kljysochka, 6 Грудень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Almariel

Almariel Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

якщо заснув - не піднімайте. якби його те повітря мучило, то він би крутився і не заснув би.
    у мене аналогічно.

2. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

У мене від самого початку так. Неприємно, але що ж поробиш. Іноді здається що потроху приходить до більш-менш норми але потім знову починається...

3. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Не варіант, пробувала. Спить хвилин 10-15 і починає вовтузитись, крутитись, кряхтіти, поки не піднімеш і не відбекне....і не проснеться((
    Часом відбекне і далі спить. Але часто прокидається і все, не вложиш...
    Я по-доброму заздрю дівчатам, які сповна насолоджуються ГВ. Оте притулити до себе дитинку, заснути разом і так собі спати. А в мене так не виходить, бо тре підняти, розбудиться, і т.д.
    Читала, що коли дитина підросте, більшість часу буде проводити вертикально, то і потреба у відбекуванні відпаде. Чекаю.

---------- Додано в 23:11 ---------- Попередній допис був написаний в 23:09 ----------

А чого неприємно? В мене дискомфорту не викликає. Коли прибуває молоко, відчуваю таке затерпання в обох грудях однаково. Різниця тільки коли пощупати.

4. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

О... А в мене таке відчуття що трісне (або що її хто ріже). Особливо ліва. І молоко звідти фонтаном

5. invisible

invisible Well-Known Member

У мене теж так довгий час було, хоча чергувала груди постійно однаково. Зараз вже значно рідше, але ще іноді буває.

В малої таке було з 1 місяця до 3 десь. Вдень постійно мусила поносити стовпчиком, але вона й не засинала - починала плакати, ніжками дригати.

Та то минеться скоро і будеш теж уповні насолоджуватися :) Ми тепер тільки так і засинаємо, іноді малій вистачає навіть просто присмоктатися на мить, щоб заснути, якщо втомлена. Навіть не поїсти, а так, потримати.

6. Людок

Людок New Member

аналочічний допис був у мене , вже скоро два місяці тому)))
    я перестала піднімати стовпчиком, тільки контролювала , щоб голівка була повернута набік
    так, мала теж прокидалась за 15-20 хвилин, але в нашому випадку, я зрозуміла, що то ще просто живіт турбує.
    бо ото присипляння-піднімання стовпчиком-пробудження мене доконувало.
    тут дівчата писали, що взагалі стовпчиком не носили, деякі писали, що навпаки носили, у кожного своє ситуація)))

7. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Я після годування завжди піднімала стовпчиком і донечку і синочка, сідала на ліжко і легенько погойдувалася, як на гойдалці, то дитина бекала десь за 2-3 хв і спала собі добре далі . Бо якщо дитина не бекнула, то відповідно буде за хв 15-20 турбувати животик.

8. Orman

Orman Модератор-бомба

ну я місяці 2-3 не дуже насолоджувалась, а потім все внормувалось. Перші три місяці, а то і пів року - це тільки налагодження ГВ, а потім вже насолодження :)

9. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Я вже зрозуміла, що багато хочу:)
    Вже і в карму мені дівоньки написали, що я би хтіла все і зразу)))
    Надіюсь, воно налагодиться в нас якнайшвидше!

10. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

ще трошки і такі моменти будуть в вас, то спочатку все складно, а потім вже тішетеся кожним прикладанням.

11. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

і у мене, я малій жартома "зараз мама дасть ДИНЮ":girl_blum:
    а друга - така чахленька, але мала її більше любить, виїдає до кінця і їй хватає
    стовпчиком я теж тримаю, але в мене так: якщо вона добре заснула - не просинається, бульки виходять якимись відрижками, а якщо прокинулась - значить буде ще їсти, знов до цицьки, так може кілька разів повторюватись

12. Людок

Людок New Member

допоможіть пліз
    на соску, в одному місці протока як прищик білого кольору
    болить як малу прикладаю
    що то таке?
    що з тим робити?

13. Loyal

Loyal Well-Known Member

Прикладати.... і прощупати чи нема затвердінь. Пробуй інші пози для годування. Можливо саме з тої протоки зле "текло",треба змінити кут

14. Almariel

Almariel Well-Known Member

книга "Вчимося годувати грудьми", ст 156.
    якщо не маєте, то коротко так: це шар шкіри, який закупорив одну протьоку і туди збирається молоко. може спричитини застій. фкщо натиснути на груди (типу як зціжувати), то пухирець зростає.
    може пройти сам, аде якщо створює дискомфорт, то пише таке робити:
    1. прикласти до соска теплий вологий компрес, коли відчуєте, що тепло пройщло всередину - погодувати дитину. за потреби повторювати перед кожним годуванням, поки протока не відкриється.
    2. кілька разів на день змащувати сосок олією або сольовим розчином (2 ч.л. солі на 1 скл. води). в душі легенько поетрти сосок губкою, що має допомогти зняти верхній шар шкіри.

15. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

в мене таке було, пройшло саме з часом, прикладала часто.

16. Людок

Людок New Member

дякую, буду пробувати

мала там вже колись лактостаз

тобто не чередували груди?
    а давали цю частіше?

пішла читати, дякую

17. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

ні, просто не робила послаблень тій груді, бо вона і так більш налита здавалась, хоча й боліло перші секунди прикладання сильно Груди міняла як звично, пройшло десь за тиждень.

18. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Сьогодні вранці годувала малюка. Перекладала його на іншу сторону і поки сама влягалася, то мій хлопчик перевернувся до мене, ручки протягнув, ротик відкрив, очки зробив величезні-величезні і так вже чекав циці. Так приємно і смішно стало водночас, притулила його до себе міцно-міцно! А задоволення стільки було в мене! Щаслива мить!

19. daisygirl

daisygirl Member

В мене в самої сльози на очах, коли після годування мала на мене так щиро дивиться і потім муготіти починає, наче дякує. :) Це неймовірні відчуття!

20. Oriana

Oriana Well-Known Member

І не кажіть! Ще такий класний момент іноді ловлю - коли малеча вже наче заснула з цицею в ротику якось так несподівано посміхнеться крізь сон з тою цицею.... Ох, як то гарно і мило і солодко.... Хочеться годувати вічно:)