ГВ – ще один дар природи (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем kljysochka, 6 Грудень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. natorella

natorella Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

то для багатьох не зрозуміло
    пологи вважають важкими і випробовуванням для мами чи навіть тата
    а дитина так ніби - погуляти вийшла
    про те, шо прохід в світ то найважча робота за все життя - чомусь не думають
    а КР, то як для виходу з дому підірвати атомну бомбу - раптово, страшно, і шкідливо для здоров*я
    але шо ти поясниш батькам, вони ж думають, шо КР - то спрощення і полегшення
    про те, шо тисяч корисних речовин дитина не отримала і психологічно вона вже стресує - не знають і не хочуть слухати

2. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

На жаль, в них інакше ніж КР не виходило (мама дрібненька дуже).
    А там ще цікавіше виявилось. Вони роблять контрольні зважування і дитина за одне годування (не 5-6 год) з'їдає 30 мл....
    Шкода, що то чоловіка знайомі і я нічого не можу радити. Попросила мужа дати їм номер консультанта щоб владнали ГВ після КР - каже що їм то не потрібно..

3. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

дитина ж за 10 хв з"їдає 90% порції молока...

4. natorella

natorella Well-Known Member

то таке - треба прийняти і від того рулити
    носити, годувати, спати
    і ше більше давати_мами ніж дітям котрі не_кр
    контрольні зважування мене уміляють...

5. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

6. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

перші місяць - два - ніяк, забила на все і з вдячністю приймала допомогу :) а потім устаканилось

7. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

8. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

МІй масік їсть що години-півтори. Наразі не встигаю ніяк. Не роблю майже ніц. Вчора вперше спекла пляцок. В нас зранку і ввечері години активності, то поки тато бавився з малим, я пекла, бо дуже вже хотіла того пляцка:)
    А так, то "господарство" наразі на чоловікові. Але я по-трохи починаю шось вже робити, якось входжу в ритм:)

9. invisible

invisible Well-Known Member

А я і зараз не встигаю, хоч моїй вже скоро 5 місяців і вона не так багато висить на груді. Вірніше навіть не так - встигаю ще менше ніж раніше. Вона мене просто не відпускає, спить вдень тільки зі мною, бавитися сама не буде, так що по дому нам моя мама допомагає або інколи малу забавляє. А решту доробляю ввечері, коли малу вкладу спати.

10. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

то досить небезпечна штука..я от за минулу порцію огірків переживаю - авось, не постріляють) крутила на автопілоті)

11. invisible

invisible Well-Known Member

Йой, я такими масштабними проектами не займаюся... :) Максимум спекти пиріг якийсь, сніданок чоловікові зготувати, попрасувати, попрати, на ДП посидіти :)

---------- Додано в 22:50 ---------- Попередній допис був написаний в 22:44 ----------

Говорила сьогодні з подругою своєю, в неї мала на ШВ. Каже, спить усю ніч у своєму ліжечку. Питаюся, як вкладає спати. А вона каже, що мала в ліжечку їсть і так сама з пляшечкою і засинає. Я як уявила собі ту картину, так шкода дитятко стало... Таки ГВ то дійсно "дар природи"...

12. Людок

Людок New Member

---------- Додано в 21:27 ---------- Попередній допис був написаний в 21:18 ----------

13. Neverland

Neverland Well-Known Member

Дівчата, маю питання. Я маю за місяць поїхати з міста на 4 дні. Малий лишится тут. Він ще досі їсть цицю, але вже тільки на сон і зранку (десь від 6 ранку, коли марудиться). І от я переживаю, чи не рознесе мені груди за ті 4 дні? Впринципі там же вже не має бути так багато молока? Може ще якось зменшити прикладання суто перед від"їздом, чи нема потреби і вже груди не переповнюються в такому віці?

14. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Кажись, я маю проблему...
    Малий почав кричати під сісьою. Їсть інтенсивно хвилину-дві (часом довше) і тут вигинається дугою, як лук і починає вовтузитись і кричати. Повторити прикладання вдається не завжди, часом доводиться з годинку перечіувати. А часом він майже зразу заспокоюється і агукає до сісі, але при спробі прикласти - опять вопить. Чого б то? Я не хочу відмови :sad:
    Часом таке буває і після ванни. Виношу з ванни задоволену дитину і за мить в руках вопящий згорток.
    Діло не в тому що я щось з"їла, бо нічого "такого" я не їм. А тоді в чому???

15. mamaNata

mamaNata New Member

малій було 2, 5 років, коли я поїхала на 7 днів, ні разу груди не набирали, хоча прикладань було більше до від"їзду, ніж в вас, думаю, нічого такого не буде, але так як все індивідуально, то якщо щось, то трохи підціджувати будеш

16. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Може не зовсім те ж саме, але :) В 2,5 роки малого мала тріщини на одній груді (і таке буває, позор), то близько тижня не годувала тою груддю, поки не погоїлось. За той тиждень лише раз легенько підцідила, більше потреби не було, хоч на той час малий їв ще дуже активно.

17. JuicyFruit

JuicyFruit Member

У мене таке було десь місяць назад. То я просто його починала носити стовпчиком (так йому найбільше подобалося), потім помаленько опускала, щоб він опинявся в горизонтальному положенні і так гарненько підсовувала йому цицю, коли він заспокоювався.
    Також коли малюк не хотів їсти лежачи, я його стоячи годувала. Руки на наступний день мене дуже сильно боліли, але зато малятко сите:).

18. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Моя доця взяла собі нову моду - нічні перекуси: просинається, як правило, в 5.30-6.00, а перед тим десь в 4.30 крику на всю хату, ніби страшно голодна - я прикладаю, вона активно смокче хвилини 4 і вирубається, кладу в ліжечко - навіть не поворухнеться, так спить. :girl_haha:

19. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

В мене одна грудь стала набирати більше за другу. Якось так незрозуміло. Даю їсти з обох по черзі. Поки дійде черга до однієї, вона вже наповнена аж тверда, а інша, коли приходить її черга, така м`якенька. І так постійно. В чому може бути причина? І чи то є нормально?

Ще хотіла спитати, як у кого з відбекуванням повітря. Бо в нас повітря дуже багато набирається за трапезою (при чому стараюсь максимально контролювати прикладання, але навіть при правильному малий вміє прицьмокувати... так активно смокче спочатку). Після їди піднімаю вертикально і часто малий будиться і потім важко його вложити. Часом аж шкода його піднімати стовпчиком, так солодко засне собі біля циці, а мама будить((( Але і без того ніяк, бо як не підняти, за якийсь час починає вовтузитись, дуже неспокійно спить, поки не відбекне. Коротше, замкнуте коло якесь.

20. allja

allja Well-Known Member

В мене так було, десь ближче 6 місяців внормувалося. Тепер лише зрідка, коли малий довго не цицяється, то та грудь вже, як камінець, а інша тільки по відчуттях повна. Якось так..