ГВ – ще один дар природи (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем kljysochka, 6 Грудень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

я малого перекладаю. Але останнім часом пробую годувати на одному боці: скраю малий підпертий подушкою-ковбасою, я посередині і татко може мене обійняти
    :)

2. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Я б Вам не радила так робити зараз. Ви ще маленькі, та лактація налагоджується ще. Бо як поспите нічку на животі перетиснувши груди, можна потім мати проблеми у вигляді лактостазу. Кажу з власного досвіду. Десь після року - то без проблем. Ось нам 2 - то взагалі на ніч 1 циці вистачає, бо прокидається 1-2 рази.
    А коли маленький був, то я "перекочувалась" через малого і давала іншу грудь. Але якось то на автоматі було, незручностей мені не створювало)

3. invisible

invisible Well-Known Member

А я малу перекладаю обережненько. Десь 2 рази за ніч перекладаю, бо під ранок переважно же чергує одна грудь.

4. Brenda

Brenda Member

Я теж перекладаю десь 2 рази за ніч легенько, потім після 7 ранку вона здебільшого спить на грудях чоловіка, бо має сильні газики...

5. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

я теж віддаю чоловікові після ранкового туалету і короткого годування. і най ся творить божа воля, а я сплю, то моя законна година)

6. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Як же мені подобається цямкання малого біля циці... Пригорнеться, притулиться, а ще вміє ручкою її м"яти, як кошеня. Тааак приємно...
    Буде в нас ГВ, поки молоко не закінчиться. Я так вирішила.

7. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

Я перелажу з одного боку на другий, мала спить на дивані на такій відстані, щоб мені було добре спати що з краю від стіни, що і по середині притулившись до чоловіка, добре що придбали широкий диван 1,60х1,90 твердий і не риплячий, лляпота... чую вночі дитина крутиться відразу перелажу на другу сторону, на автоматі, так і годуємось... переважно кожних дві години (+/-).

8. natorella

natorella Well-Known Member

з першою дитиною так
    а в мене з юрком був молоковідсмоктувач такий шо я не переживала
    але я не раджу, просто ділюсь досвідом

9. Mammy

Mammy Well-Known Member

А я не перелажу, годую однiэю груддю, потiм лягаю бiльше на живiт та другою (при потребi):)

10. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

я так колись пробувала - не знаю чому, але мені та незручно так, що гірше не придумаєш. А зараз взагалі - малий не хоче годуватись лежачи - мушу брати на руки, годувати, коли вже відпустив сосок - покласти поруч. Якщо раніше - буде крик крізь сон. Чим зарадити?

11. daisygirl

daisygirl Member

Дівчата, я коли доторкаюсь до груді, то мене болить вона. Ніяких комочків, ні затвердінь не відчуваю, мала виїдає цицю добре, я масую її трохи, але біль від вчорашнього вечора не проходить. Що це таке може бути і як з цим болем боротись?

12. Людок

Людок New Member

і в мене нажаль такий досвід є

13. invisible

І мені... У нас періоди годування - найприємніші моменти дня. Лежимо собі обоє, відпочиваємо і отримуємо задоволення - мала від молочка, а я від того, що за нею спостерігаю. Не розумію, як деякі мами сприймають це як тягар і проблему і мріють пошвидше закінчити ГВ... Сьогодні якраз мала розмову з однією мамочкою, яка скаржилася, що її дуже напрягає, коли малий довго їсть і що вона не може більше 20 хв. витримати...

14. invisible

Відповідь: SOS! не знаю де написати (проблеми із ГВ)

У мене було так само перші 2 тижні. Хоча прикладала правильно. Якщо є ранки/тріщини, то Пурелан, змащувати молочком після годування і якомога більше повітряних ван. У мене тріщин не було, але просто боліли соски в момент прикладання, як ви пишете, і ще кілька хвилин потому. То соски чутливі, потім в мене вони "звикли", шкіра "огрубіла" трохи і тепер годування приносить лише задоволення :)

Немає. Особливо в такому манюнькому віці. Дитина має смоктати скільки хоче. Моя досі засинає з цицею і вранці кілька годин досипаємо з цицею замість дурника.

---------- Додано в 10:42 ---------- Попередній допис був написаний в 10:40 ----------

Ну та якщо великі ареоли, то така мала дитина не зможе повністю захопити. У мене теж великі, то поки була мала, значна частина ареоли виднілася. Тепер стала більшенька, то більше захоплює.

15. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

Відповідь: SOS! не знаю де написати (проблеми із ГВ)

в вашому віці має бути в середньому 12 годувань на добу тому інтервали не більше двох годин
    вона знайшла що внеї є кулачок вивчає поті то саме буде і з ножками коли знайде їх

мала може спочатку брати правильно а потім сповзати потрібно вийняти груди і дати знову я зі своїм малим так по шість сім разів бавилась за одне годування
    це норма в дитини потреба в маминому теплі і ссанні.
    І краще викликати консультанта по гв, або принаймні по телефону проконсультуватися

16. allja

allja Well-Known Member

Є в мене одна знайома, має вона двоє діток. Першого не годувала майже, казала була "зелена", нічого не знала, робила так,як радили. Другий малий має 8 місяців зараз. Як ми ходили вагітні, то та знайома дуже розказувала як вона хоче довго другого малого годувати, що хоче найкраще йому дати і т.д., ну тобто була двома руками за ГВ...Тепер частенько чую від неї, що їй вже надоїло те годування, як їй важко і що вона вже хоче, щоб те молоко кудись пропало, бо сама не наважується відлучити, а годувати їй важко, особливо вночі. На моє зауваження, що вночі легше цицю дати, ніж бігти суміш калатити почула відповідь: "А я старшому суміш звечора готувала і в термосі тримала, і взагалі, мені простіше з пляшки нагодувати і далі спокійно спати.":khomyak: Ну, хоч вбий мене, ну не розумію я, як мама, яка так хотіла мати ГВ, тепер може так говорити! І на всі мої спроби пояснити їй, який же це ДАР, я чую чергові перли, або просто бачу посмішку і щире нерозуміння. Тішуся, що вона хоча б не наважується відлучати сама, і каже, що буде годувати, поки "молоко не пропаде, або малий сам не відлучиться".

17. silvia

silvia Well-Known Member

от поясніть мені, чому дітки які на ГВ вночі часто пробуджуються і гамають ( мій може щогодини), а дітки, яких відлучили, можуть спати довго без дозаправки ну раптом проснутись 1-2 рази ( попити водички )....бо я вже чесно кажучи не довго ще витримаю не спати вночі.....

18. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

мені здається, що просто є різні діти, і у дітей є різні періоди. Дмитрик їв вночі багато і часто, а під 2 роки - цілими ночами. Сергійко з народження спав цілі ночі, з 3-4 міс став їсти вночі, в рік міг щогодини нямати, а зараз от з тиждень не просинається до ранку. Але якщо ночуємо не вдома, то просинається переконатись, що попри чужий запах навколо поряд є мама-няма :)

19. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Мій Артем з народження спав вночі з 12 до 5 ранку не прокидаючись. Потім десь в рік почав спати з 10 до 2 ночі міцно. Зараз лягаємо в 10, поркидається в 7 ранку, їсть цицю і ще спить до 9-ої.
    Так що Юля правильно пише

20. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

і в нас періодами. деколи з 10 до 3 маю спокій, потім перекус, і аж до ранку. а деколи щодві години як по будильнику) чи то від фаз місяця залежить, чи від магнітних бурь? і зуби вже є всі крім верхніх п"ятірок)