ГВ – ще один дар природи (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем kljysochka, 6 Грудень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

Дівчата, потребую поради, скільки часу дитинка в віці півтора і два з половиною роки смокче груди. Бо в нас тандемне годування, то раніше я сідала на крісло і малого на руки, а донечка стоячи і так гамцяли, і разом відпускали цицю, то я якось не задумувалася про час. А тепер годую по черзі, бо обидвоє хочуть настоячи коло мами і в процесі поштовхати один одного , то мені спокійніше по одному. Але донечка смокче в середньому 10-15 хв, а синочок до 30 хв.
    Це так має бути, чи щось не так?

2. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Дітки всі різні. Навіть в немовлячому віці смокчуть по різному - хтось швидко і активно, хтось довше і по-трохи.

3. Mammy

Mammy Well-Known Member

А моя Ларуся тепер весь час смокче пальці - раніше був кулачок, а тепер облюбувала собі великий пальчик і з рота його не випускає. Смокче як грудь, аж присвистує, навіть часом засипає з ним, самозаколисується. Це дуже недобре? Може їй мало грудей (не молока, а часу смоктання)? Лишити все так як є чи постійно забирати? Не знаю як краще, бо синочок такого не робив...

4. glasses

glasses Member

А в нас кулаки, теж постійно в роті. В слінгу, смокчем бортики. Як діяти?

5. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Тему відповідну читати :girl_wink:

6. invisible

invisible Well-Known Member

То яку? "Як відівчити дитину смоктати пальці"? Бо в нас теж кулак в роті весь час. Певно вік такий :)

7. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

Отут, дівчата, є стаття

а, отут в темі є ще багато цікавого

Останнє редагування: 18 Травень 2013
  8. allja

allja Well-Known Member

Відповідь: SOS! не знаю де написати (проблеми із ГВ)

Дівчата,потребую вашої допомоги. Малий вчора покусав праву цицю аж до ран, але не в цьому проблема (він так завжди кусає, як в нього зуби лізуть). Сьогодні зранку я хотіла подивитись до ран, бо вже дууже боліло, і побачила, що при натисканні звідти вийшла капля гною(??). Промила, але що робити далі? І чи можна малого годувати тою грудью??

9. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Відповідь: SOS! не знаю де написати (проблеми із ГВ)

Я годувала, але в мене при смоктанні не виділялося нічого, той гній був під тоненькою шкіркою і буквально крапелька. Мені заживало дооовго, потрошки виділялася мутна водичка десь до місяця часу.

10. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

дівчата, тицьніть носом/розкажіть, будь ласка, про кризу/перебудову в 3 міс. хочу бути готова і якось перенести поїздки і тд на інший час, але не знаю коли точно вона буде (рівно три міс чи тиждень вправо-вліво) і скільки часу.

11. Almariel

Almariel Well-Known Member

ніякої кризи не було. може бути - може не бути. і в різний час - не підлаштуєте наперед життя під це.

12. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А що це на Личаківській за установа де приймають грудне молоко (донорство). Їхали з чоловіком і випадково вивіску побачили

13. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

цікаво, лактолог на курсах для вагітних казала що зараз не практикують молочне донорство бо через молоко дитина може заразитись багатьма хворобами. Я думала що є офіційна заборона на це, певне помилилась

14. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Булонаписано "пункт прийому грудного молока"

15. natorella

natorella Well-Known Member

ти смішна, як тіліпузік
    шо можна планувати?
    тут місяць туда-сюда - і то пальцем в ннебо

16. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

17. Mammy

Mammy Well-Known Member

Дурниця! Не берiть в голову, жодна людина не замiнить Вас дитинi. Просто вона зараз не може цього показати, а пiдросте - будуть моменти, що нiкого не хотiтиме, лише маму, лише в мами заспокоюватиметься, от тодi буде видно, що це неправда! Ви зараз дитинi найнеобхiднiша, ( як на то пiшло, то й погодувати iншi можуть), даэте не лише молочко, а вiдчуття захищеностi, спокою. Зрозумiйте, що зараз Ви для дитини - все, i нiхто не в змозi Вас замiнити!

18. natorella

natorella Well-Known Member

ти якихось не тих мамочок слухаєш
    шо за бздури
    то твої родичі зможуть пережити без тебе, а дитині ти потрібна ВСЯ

ану швидко міняй тараканів

19. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

ну наприклад, щоб обняти:)
    то їм дуууууууже треба:)

20. Brenda

Brenda Member

Дівчата, маю таке питання: моя мала почала довше спати вночі, в 12 після ванни засипає і в 6 ранку просипається, щоб поїсти. Мене до 6 ранку жахливо болять груди і стають такими твердими як камні, нині вночі аж проснулась від болю і мусіла трохи зцідити молока, бо неможливо б було захопити грудь...
    Чи потрібно будити дитину, щоб вона поїла раніше, в 3 ранку, наприклад (мала раніше вставала сама в 3 ранку)? Чи це нормально, що в такому віці така манюня вночі спить 6 годин?