ГВ – ще один дар природи (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем kljysochka, 6 Грудень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. allja

allja Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

І в нас таке вже кілька ночей, але я пов'язую то із зубками, бо і встаємо ми кожні 1-1.5 год, і вдень неспокійні і зубки вже видніються трішки, але ніяк не прорізаються((

2. Женічка

Женічка Well-Known Member

у Сашки останнім часом нон стоп циця всю ніч. взяв собі за моду вхопити цицю в рот, руку закинути на іншу, ну а щоб мама бува не втекла і не викрутилась - контрольне прижимання ногою :) позакидає всі вільні кінцівки на мене і сопе.

3. Zolotse

Zolotse Well-Known Member

Моя теж так, але вже десь після 0400 ранку пообнімає мене, ноги позакидає, або й взагалі вляжеться на мене і так спимо..

4. WildWind

WildWind Member

Відповідь: SOS! не знаю де написати (проблеми із ГВ)

В мене так до місяця було. Але я тим не переймалась. Просто якщо малий виїдав обидві циці, то між годуваннями пила багато і мусила щось поїсти. Тоді під час наступного годування я відчувала, як прибуває молоко вже під час годування, так приємно поколюють груди...
    Так само малий погано відкривав ротик. То я руками поправляла, нижню губку відвертала. З часом навчився гарно відкривати.
    Може ще досвідчені матусі щось порадять. Бо нам тільки 3 місяці)

5. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

І в нас такий період. Я думаю, що то через зуби, а може просто вікове...

6. Holly

Holly Moderator

а я з цього приводу починаю переживати. Як прийшли з пологового, то Маркіян вставав всього три рази за ніч. Потім було 3 і 5 ночі. А останні кілька ночей засинає в 11вечора, а прокидається в 5 ранку перший раз їсти. Нині встав, то підгузник практично сухий був. А от вдень має лише один повноцінний сон в 1,5год., а потім кілька раз по 15-20хв.

7. Almariel

Almariel Well-Known Member

зустріла одну мамочку, яка відлучила в 3 роки, "бо я вже не могла!!". тобто вона не хотіла годувати так довго, але ніяк не могла відлучити, бо малий плакав. і зараз радить, що треба відлучати пораніше, поки ще "несвідомо їсть" і не знає, що то в мами завжди можна знайти під футболкою.
    перший раз бачу людину, яка годувала довго, але при цьому не хотіла годувати.

8. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

я теж таку знаю. Дуже щиро мені співчувала, казала, що то треба було в рік відлучити і не мучитись, а переконати, що мені взагалі-то нормально, було нереально, бо "ми обидві дурні, що так довго мучимся"

9. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

може не в тему але не могла пройти повз це фото :)

10. Linet

Linet Well-Known Member

Привіт годуючим мамочкам. Я теж така вже синові два минуло, місяць тому. Але у мене така ситуація сталася, може хтось стикався. Захворіла на грип,з дуже складним ураженням гортані, вся була в гнійниках. Темпаратура пройшла через три дні а от гортань і ніс поверталися кожні 3 дні,лікар ,назначив антибіотик в уколах, запитав, чи буду лишати груди, я категорично відмовила, і попросила, може є якийсь вихід. Подумавши, призначив антибіотик(дорогий),в якого мала концинтрація в грудному молоці, але сказав колоти зранку після годування, і годувати тільки в ночі, і з ранку, а в день намагатися уникати годування, і малому ентерожерміну. Першу ніч якось малого надурила ,і він недовго плакав і заспав ,ранком трішки плакав, але також відволікла, і так 5 днів, він тулився просив,МЕНІ ТАК СЕРЦЕ КРАЯЛОСЬ,але думала, якщо так нескандалить, то можна ті дні потерпіти, нашо йому тої хімії, ентерожерміну давала, бо знала що може треба буде дати грудь,на третій день попросила лікара ,може досить трех уколів ,але мені це непройшло,тому виколила всі,цілий час цідилась, щоб зберегти молоко.на 6 день моя дитина дістає нервовий тик(сильне кліпання очима)це був жах ,до мене немогло дійти,як до цього здорова,активна дитина,і в одну мить він став таким. Проконсольтувавшись з лікарями ,зробили висновок ,що це реакція після різкого залишення груді. Груди я зразу повернула,бо це мені також перше в пало на думку. Я це і кожен день планувала навіть під час уколів,думала, як буде сильно плакати, то неодмінно дам,але він зреагував спокійно і я чекала кінця курсу уколів,але він, емоційно не зреагував, а вийшло йому ,це нервовим стресом в виді тіку. А зараз ще мені гірше тому що свекруха і її там сусідки ,всі торочать, що це неможна було вертати годування,бо як вже недавала ,то неможна,а чому,я всіх питаю, то говорять бо неможна.Я їм пояснюю ,що це небуло відлучання, і такий на мене страх навели,сама розумію забобони,але сидить мені в голові.Хтось може чув таке? І напишу невідлучайте різко,як що можете а по ступово. Здоровя своєї дитини,найголовніше, для них груди це заспокійлеве, це розрада,це розуміння того що мама поруч, і незалише його.Що їм непридлогайте, і морозиво, і шоколад, і іграшки ,вони завжди виберуть цицю,бо діти знають ,що для них найкраще.

11. Almariel

Almariel Well-Known Member

дурниці то все. годуйте далі! зараз вашому манюні дуже треба мамина циця! дай Бог, щоб минулося пошвидше.
    тут у дівчат досвід був і тижневих відряджень без дитини, але ГВ зберегли і дитина їла далі.
    якщо раптом знов захворієте, то почитайте тему про ГВ і ліки. є сайт, де можна глянути, чи ліки сумісні з ГВ, бо не всі лікарі то знають. можна підібрати лікування і годувати дитину далі у дуже багатьох випадках.

Останнє редагування: 21 Лютий 2013
  12. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Звісно, що чули. Тут ціла гілка про перли таким списана. Не беріть собі дурного до голови і годуйтесь в задоволення. Бабцям не обов*язково відчитуватись.

13. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

у мене таке питання чи можна годуючій мамі йти в сауну ???

14. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

можна) я була. головне пити достатньо рідини.

15. Ная

Ная Well-Known Member

я стикалася зовсім недавно і попередній раз рік тому.Минулого разу годувалися приймаючи антибіотики, а тепер мені здалося нерозумним давати майже 3-річній дитині груди, приймаючи цілий список ліків з протипоказами щодо ГВ, навіть якщо частина з них є відносно безпечними. Але і відлучати різко теж не хотіла. Тому ми домовилися, що дитина не їсть цицю 5 днів поки мама лікується, показала всю к-сть ліків, пояснила, що то все буде в циці і т.п. І дитина зрозуміла! Вдень майже не згадувала, на сон, поки я була зовсім слаба, то заколисували тато чи бабуся, а як трохи стало мені краще, то ми читали на сон казочки. Було таке, що Таюся просила дати їй "щось смачненьке", маючи на увазі цицю але легко вдавалося вмовити на щось інше смачненьке). 5-ма днями моє лікування не обійшлося але дитина рахувати ще не вміє. Після останнього уколу я сказала їй, що більше ліків більше не буду приймати, вона зраділа "о, добре!" і ... пішла на ВСЮ ніч спати з бабусею, лише на наступний вечір несміливо попросила дати їй цицю на сон. Відмовити я не могла, бо пообіцяла що дам, так що один-два рази на добу (більше не просить) ми годуємся далі. Мене мало хто зрозумів в тому навіщо знову давати груди 3- річній дитині, котра може без того обійтися але я не могла і не хотіла поступати по-іншому і дуже нікому нічого не пояснювала. 8- денна перерва пішла на користь в тому що нарешті дитина спить всю ніч, а не будиться по кілька разів по цицю, без маминих грудей може заспокоїтися від плачу, ну і ще раз вона переконалася, що мама дотримується обіцяного :)
    За 8 днів в грудях зовсім нічого не набиралося, я навіть сумнівалася чи взагалі там було молоко але таки воно нікуди не ділося )

---------- Додано в 15:11 ---------- Попередній допис був написаний в 14:59 ----------

якщо укол раз на добу зранку після годування то і не було потреби відволікати вночі і зранку, бо ліки мають час виведення з організму і на то 12 годин напевне достатньо.

16. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

Прошу пояснити, а що в нас не так, в малої вже третій раз мозолі на губах злазять, стараюсь щоб захватувала правильно, але мабуть щось не того... а ще починає бігом ссати, потім через 5 хвилин засинає, спросоння ковтає молоко і закашлюється, перестає ссати, чекаю поки надумається знову і це вже другий день така катавасія

17. Malyatko

Malyatko New Member

В нас те саме , на мозолі щось уваги не звертала і в малого так було. Але щось ніколи не цікавилась чи це нормально? І теж постійно закашлюється, навіть коли не засинає

18. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

За мозолі не скажу, але закашлюється через те що дитина засинає, не ссе, а молоко собі далі лиється ( у мене так було) і дитина ним ніби захльобується і закашлюється. Або навіть коли малий не спав, то молоко таким напором лилось що він не встигав ковтати. Змінила позу для годування, щоб молоко текло не зверху вниз, а ніби з боку в бік, стало легше. Але поки трішки не підріс, все рівно захльобувався.
    А ще радять часом трішки молока зцідити, щоб оту "першу волну" молочну забрати, а далі вже годувати як звичайно.

19. KOCHAM

KOCHAM Well-Known Member

Дівчата, проконсультуйте
    якщо не по темі - прошу "перенести" куди потрібно

сьогодні у мене почались місячні
    доця на ГВ, гамаємо цицю переважно тричі вдень та вночі тричі, двічі
    чи не зарано такі зміни, чи нормально це?
    доня через Т трішки відмовлялась від грудей, один раз вночі та два дні коли не спала
    можливо через маленький стрес, через те, що дитина хворіла
    знаю, що у моєї коліжанки місячні почалися коли у неї практично припинилось ГВ
    чи перебудова жіночих гормонів не впливає на ГВ - якість, склад, смак молока
    вибачте за дивні питання, ніколи не стикалась з такою інформацією
    Спасибі :girl_smile::girl_smile::girl_smile:

20. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

вам, думаю, в тему про лактаційну амінорею.
    мені б ваше щастя, в мене малий годується досить часто, а вперше помазалось в 3 місяці, по-різному буває.