ГВ – ще один дар природи (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем kljysochka, 6 Грудень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

Сьогодні йшли з малою з прогулянки, сонце пече, аж асфальт плавиться, бачимо - сидить молоденька мамуся, худенька, як дівчинка, годує цицьою дитинку - десь місяців 8-9 дитинці, то ціпятко так солодко присмокталося, цьмакає молочко... В мене аж сльози навернулися. Так шкодую, що у свій час не мала інтернету, ні знайомих, що могли б просвітити на рахунок ГВ, поняття не мала, що існують навіть консультанти по ГВ... Свекруха (медсестра з 40-річним стажем) казала, що після року в молоці ніц немає, і хвалилася, як вона груди собі перев"язувала рушником, надягала плаття і йшла гуляти з дитиною, і байдуже, що люди сміються, бо вузол на спині стирчить. Сама зав. відділом педіатрії як дізналася, що я годую вночі і до 15 разів на добу, казала, що має бути тільки 6 разів на добу, а вночі має дитина спати і крапка! І цідитися повністю після кожного годування (в мене молоко як почало прибувати, я думала, що до другого пришестя не зціджуся). І багато всякої різної дурні... З яким задоволенням я б так само погодувала малу в спеку своїм молочком, а так завершила в півроку...
    Навіть не знаю, куди то приліпити - може, в перли, або в жилєтку...

2. nattsol

nattsol Well-Known Member

Ось знайшла:
    є ще російська версія

про гв і Біблію, ця стаття була на сайті школи народжувати.

Ще стаття Про годування після року (документ в pdf)

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

4. nattsol

5. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

6. natorella

natorella Well-Known Member

Я тут недавно начала работать в новой лаборатории как научный сотрудник (я- биолог). Лаборатория наша расположена в одной из крупнейших детских больниц северной америки и занимается, грубо говоря, исследованиями нераскрытия легких у недоношеных детей. Так вот, один из проектов- интересный белок, BH4, который обладает сосудорасширяющими свойствами. Т.е., предотвращает спазм легочных сосудов. Помимо этого, он еще и предотвращает стеноз желудка у новорожденых (очень распространенная проблема у недоношеных детей). И, та-дам!- белок этот в огромных концентрациях выделяется в грудном молоке! Т.е, новорожденный ребенок получает от матери именно то, что ему необходимо, чтобы выжить. Ни одна молочная смесь, естественно, ребенка защитить от потенциально смертельного осложнения не сможет. В смесях BH4 нет, мы измеряли.
    Второй интересный проект завязан тоже вокруг этого белка, но результаты очень впечатляющие. Чтобы проверить, можно-ли компенсировать недостаток BH4 у новорожденных мутантных крысят (у которых этот белок отсутствует), возникла идея подложить их к "здоровым" мамашам. Решили сначала попробовать проделать это со здоровыми крысятами: просто положить их другим мамам. И получился очень интересный побочный эффект. Крысята стали хиреть: у них увеличился вес (по сравнению с крысятами, которых растила родная мать), повысилось кровяное давление, увеличилось в размере сердце и прочая. Стали смотреть, что приемная мама делает не так. Оказалось, она их кормит и даже лижет в тех же колличествах, что и родная мать своих крысят, но часто оставляет одних (на 70% больше, чем родных оставляют) и не позволяет им посасывать молоко во сне. Т.е. кормление по режиму и приучение к самостоятельности, столь любимое современными адептами правильного взращивания эмоционально-здоровых детей.
    Я даже не буду ничего комментировать тут, и так все понятно.

7. Женічка

Женічка Well-Known Member

дівчата, ніхто не стикався в неті з інфою про вплив сезонної алергії на ГВ. мене цього року "ковбасить" не по дитячому. стан хорої людини, голова макітра, горло чешеться жахливо, носом не дихаю, бо капут мені. а вночі сьогодні так боліла голова, що мусіла ібупром випити.
    судячи з досвіду попередніх років, ніякі таблетки мені не помічні, хоча вичитала, що клариттин безпечний при ГВ. хвилююсь, чи нема ніяких отих "викидів" в молоко. ще й малий попчихує, не дай Боженько йому того щастя. щось трохи вишуковувала, але бачу лише статті про лікування сезонної алергії при ГВ.
    от при простій болячці, антитіла ж у молоко виділяються, а чи виділяється щось при тій "холері"?

8. Pampulichka

Pampulichka Member

Чому у всіх знайомих і родичів робляться квадратні очі,коли я кажу що не даю пити дитині, бо до 6 місяців крім грудного молока їй нічого більше не треба?

9. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

ой дівчата, приїхала я з Волині сьогодні. яке там чудове ставлення до ГВ!!! Як тільки приїхали, мене баба спитала, чи годуємось, казала годувати якнайдовше, поки сама дитина не лишить.
    Прийшла сусідка, і стала розказувати, що її недістка дочку недовго годувала, "всього" два роки)) зате двох хлопців три і чотири роки!

10. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

а ми по-трохи налагоджуємо ГВ
    набагато легше ніж було з Софією
    тобто, якщо вночі ми спимо 3-4 години і я прокидаюсь, то котрась циця (чия черга годувати) така добряче набрана і має затвердіння. Дитина розсмоктує все. Просто все. Софія була набагато лінивіша, її розбути на мою вимогу, бо дуже набрали груди молока було дуже складно, а мою другу дівчинку не просто, але набагато легше. Ну і висмоктує вона теж чудесно. Відповідно добре спить. Їсть як коли, коли півтора години підряд, коли 20 хв, інтервалу нема, бо то коли півгодини, коли 2,5-3 - як їй вдається і хочеться:)
    А які ті звуки при годуванні, я вже і забула яке те крихтіння класне;)

11. Asal

Asal New Member

то не то слово, я навіть на телефон записала це крихтіння, просто балдю від цього :girl_tender:

---------- Додано в 10:00 ---------- Попередній допис був написаний в 09:58 ----------

от і у нас зараз так, і спить коли 1,5, коли 2 а коли і 3 години може спатки:girl_yes:

12. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

трреба вважати, щоб на таку цицю не влягтись. Сергійчик раз проспав 6 годин вночі, а мамця-нямця спала на животі... груди боліли весь день, але розсмокталось "само" :)
    ой, то просто відкриття! ті солодкі лялі :)

13. Натуля

Натуля Well-Known Member

Ще до народження Антона (навіть ще задовго до вагітності) я багато читала про ГВ і була впевнена, що буду довго годувати дитину. Так і було. Коли чула, що в когось проблеми із гв, дуже хотілось допомогти налагодити і дуже переймалась коли мамусі не збирались дуже то за нього боротись і швиденько переводили діточок на суміш. Ніби навчила себе не перейматись тим. Ну не всім дано і все. Тепер маю Діму. І він "видає" мені все, що не дав старший - сприйняття грудей лиш як їжу, постійні вигинання, відвертання, жадібне і відповідно знервоване смоктання і т.д.( а ше у візку ми не лежимо, у слінгу не сидимо). При тому жодного разу навіть на думку не спало, що щось у нас не так. Ну характер такий. І навіть лактаційний криз пройшов непомітно, лиш раптом звернула увагу, що два дні малюк частіше і довше їв. До чого веду. Маю дві сусідських мами. Перша народила дівчинку. В пологах чекали акушерку (бо приймала ще одну дитину), і як наслідок дитину витискали. Тепер дитя вже другий місяць постійно плаче (чим весь час збиває з толку мою маму і вона зразу думає, що то наш). Плачі почались ще в пб. Але дитина то плаче бо вона голодна. Напхали сумішшю, а вона все рівно плаче. Мама додому приїхала і жаліється знайомій, що молока немає і дитина ненаїдається. Я підійшла поговорити. а виявляється та мама і не дуже-то збиралась годувати грудьми (носити дитину на руках вони щось теж не дуже хочуть). Дуже важко щодня слухати той крик немовляти. Друга мама. Молода дівчина. Розмовляла з нею про гв. Все в них добре. Годуються на вимогу, сплять разом. Мама нічим крім дитини не обтяжена. На днях дивлюся, малявка з дурачком. Виявляється дитина від грудей відвертається (малюку 1 міс) і молочко зригує і тому доводиться догодовувати сумішшю. І сплять вони вже окремо бо це хлопчик і то недобре звикати з мамою йому спати і т.д. Ну і на завершення мама каже з посмішкою "ну, немолочна я мама". А потім мені всякі тьоті кажуть "грудьми годуєш? добре, а то зараз так часто в жінок молока немає"....НУ як навчитись таке спокійно сприймати?
    Виговорилась.

14. Almariel

Almariel Well-Known Member

та, мабуть, ніяк. старайтеся менше про таке слухати. а якщо щось, то правильно робите - виговорюйтесь тут.
    у мене в одної далекої родички молоко в 2 місяці пропало, хоча дитина постійно висіла на грудях, так що мама не мала часу навіть поїсти (їла й раз в день, коли чоловік з роботи приходив), тому і пропало молоко (я вже не допитувалась детальніше).
    в іншої ближчої родички не вистачало молока, то догодовувались і в 3 місяці ввели прикорм.

15. nattsol

не знаю деталей, але схоже на те, що через оте висіння мама просто злякалась, що в неї молока мало (на форумі часто буває така фраза: "доня/синок цілодобово на циці, може їй/йому молочка бракує?")

16. Almariel

Almariel Well-Known Member

може й так. а ще я думаю родички казали, що нема в неї нічого. бо та мама молоденька і дуже завидує тим, хто годує. жаль її... не було кому напоумити.

17. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Нещодавно почула від жіночки років 50, що ГВ - це робота.
    Ну не знаю, чим то робота. Хіба витратою калорій :)
    Але чи є щось краще на світі, ніж той нямцяючий теплий ротик, ніж той клубочок, що ніжно тулиться до мами, ніж то цямкання і ковтання? То ж просто серце тане, і весь світ зачекає, коли крихітка їсть молочко.
    На одному рос. форумі читала спілкування мам, які годували грудьми півроку максимум, далі було "противно". Ну як, як таке можливо?
    мені аж шкода, що так швидко летить час і що ще якісь 2-3 роки - і той плямцік вже відлучиться.

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ну, в ті часи, коли та жіночка мала детй, воно десь так і було. Якщо врахувати, що після кожного годування груди треба було зцідити до "сухості", то це огого яка робота! Хто таке витримає?

19. Virginia

Virginia Well-Known Member

Дівчата, скажіть, як з циклом під час ГВ, бо в мене почались м коли малій було 9 місяців, другий раз був через 6 тижнів, а тут вже 2 місяці немає... це нормально?

20. Melisa

Melisa Well-Known Member

В мене розпочалися з старшою малою в 4 міс а з менший коли йому було 1 рік і 7 місяців.