ГВ – ще один дар природи (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем kljysochka, 6 Грудень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

Легенько стукнула, коли я написала, що переживаю, чи не пропаде молоко і чи не мало його. :xaxa: Написала мені, що "ну то уяви, що в тебе кров пропаде". :mocking:

2. Roxie

Roxie Галицька панянка

І я дякуючи посиденькам переконала себе що все ок, і ніякі лактаційні кризи нам не були страшні..

3. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Век живи - век учись (с) . Знайшла статтю про пролактин та фактори, що впливають на його рівень. Як я здивувалась деяким фактам...:)
    І з Вікіпедії
    Не знаю, чому багато хто каже, що їжа не пов"язана з пролактином, але я це відчувала :)

4. Galya

Galya Well-Known Member

В наведених цитатах написано, що голодування, погане харчування зменшують кількість пролактину. А всі завжди наголошують, що жінці, яка годує грудьми т реба нормально харчуватись - і цього буде достатньо для нормальної кількості пролактину. Якщо наголошувати, що від прийому їжі пролактин збільшується, то можу собі уявити, скільки матусь почне переїдати (і потім вже будуть проблеми іншого характеру - з фігурою) тільки заради того, щоб дитині вистачало молочка. А цього й не потрібно. Вистачає нормально харчуватись і часто прикладати дитину.

5. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Так, але я от особисто помічала, що це правда, хоч консультанти завжді казали про те, що ці речі не пов"язані і рівень пролактину не може залежати від прийому їжі ( про недоїдання і голодування і так зрозуміло, а от саме така послідовність: прийом їжі-збільшення пролактину). Думала, що в мене галюцинації :) А виявляється, що так, рівень пролактину збільшується не тільки від частоти прикладань. До речі, іноді і після статевого акту відчувала то саме. Тобто, все ж таки треба довіряти своїм відчуттям.

А от цікаво, як пов"язано збільшення пролактину , наприклад, при алкоголізмі чи
    ???:)

6. Galya

Galya Well-Known Member

Тут більше вплив окситоцину - гормону любові, як його ще називають. А він впливає на виділення молока з грудей. Хоча, звісно, не виключаю впливу і на пролактин. При алкоголізмі чи лишаї думаю пролактин більше як побічний ефект;) Не думаю, що хтось зважиться на таке тільки заради збільшення кількості молока. Взагалі всі ті речі в освновному незначно міняють рівень пролактину і навряд чи кожна жінка відчує різницю і суттєве збільшення кількості молока. Так як і після прийому їжі не всі ж відчувають, що молока побільшало - тут все дуже індивідуально і кожен організм буде реагувати трошки по-різному.

7. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Моя знайома зараз вирішила відлучити дитину. Дівчинці півтора роки.
    Причини для відлучення є три:
    1. Зараз криз - ГВ страшенно її нервує, і годувати вона більше не хоче,
    2. Величезний тиск з боку родичів
    3. Під час недавнього перебування в лікарні з дитиною в неї взяли грудне молоко на посів і виявили в ньому наднорму стафілококу. Ним пояснили хворобливість, проблеми з животиком і алергії дитини.

Так от тут в мене і виникло питання, наскільки то є правдиве трактування?
    Адже в мене з Ромчиком досить схожі проблеми з кишківником. Чи правда, що велика кількість стафілококу в молоці може спричиняти дисбактеріози і алергії?

8. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

В мене є 3 причини до відлучення за місяць-два:

1. вважаю ГВ- способом маніпуляції з боку Марка;
    2. мене (не страшенно), але нервує "дозаправка" під ча денного, та й нічного сну......
    3.маю стереотип, що ГВ треба до 2 рочків закінчувати.....

планую відлучати до 2 років, що скажете..як краще?:

9. lovefreedom

lovefreedom New Member

дІВЧАТА, Н ЗНАЮ ЧИ ТУДИ ПИШУ, АЛЕ В МЕНЕ СЬОГОДНІ КРОВ З МОЛОКОМ З ГРУДІ ПІШЛА... З ОДНІЄЇ ГРУДІ І ТАКЕ ВРАЖЕННЯ, ЩО З ОДНІЄЇ ДИРКИ... ЧОМУ? І ЧИ МОЖНА ТАКЕ МОЛОКО З КРОВЮ СИНУ ДАВАТИ? МОЖЕ ХТОСЬ ЗНАЄ...

10. Galya

Galya Well-Known Member

Про кров в грудному молоці
    Якщо таке трапилось один раз, то скоріше всього нічого страшного, але якщо буде повторюватись, кров яскравого кольору, то варто звернутись до лікаря - мамолога чи хірурга.

11. Женічка

Женічка Well-Known Member

дівчатка, маю питання про правильне прикладання.
    малий не хоче вперто відкривати гарно ротик, а щоб захопити мій плоский соск і хоть би трішки величезної ореоли, то мус той ротик відкрити ширше.
    пальці йому в ротик пхати, чи як? ми прикладаємось разів 15 поки більш менш нормально не вийде. а якщо він "не в настрої" і не реагує на мої спроби правильно прикласти, то так засмоктує сосок, і він просто ходить туди сюди, поки витягну - очі на лоб вилазять. а ротик все одно відкрити не хоче.
    і ще, у малого під язиком синячки (на самому язичку), це від неправильного прикладання?

12. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

в нас теж так спочатку було. мене то трохи дратувало, але я була непохитною - поки правильно не захопить сосок - не дозволяла смоктати. потім навчився і з першого разу все виходило. від вас потрібна наполегливість.

ой-йой!.. не можна так! біди наробите... запхайте пальчик (мізинчик) між щелепи і тоді (коли утвориться простір) витягуйте. тоді вже легко і безболісно виходить.

13. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Старші люди говорять що дитина 2 місяці адаптовується до життя в світі.В Мене Малий так само вдень поводився десь 2-3тижні після народження з під циці не вилазив,потім пройшло.Зараз малому вже 4-й місяць пішов,то вночі прокидається через кожні 3 години їсти.Дівчата підкажіть чи це нормально чи в Мене мало молока

14. Carpe diem

Carpe diem New Member

то є нормально! :) підходить період прорізування перших зубчиків, тому прикладання частішають.

15. nattsol

nattsol Well-Known Member

потім ще буде таке, що кожні 5 - 10 хв. прокидатиметься поцицятись, бо вдень буде не зовсім до того, а вночі наздоганятиме ;)
    і ніяких думок щодо "мало молока", якщо дотримуєтесь правил успішного гв, проблем з молоком не повинно бути :)

16. napoleona

napoleona Well-Known Member

дівчата, маю питання: а масаж не вплине на ГВ? бо знайома казала, що всі шк. речовини підуть у молоко, ну і не буде жиру, то не буде молока, то правда? ану скажіть мені щось

17. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Досвідчені мамусі, маю до вас питання: в мене молоко прибуло на 2 сутки після родів, на треті груди розперло, мама мене розціджувала тиждень, щоб не було застоїв, дитина наїдалась. Зараз минуло майже 2 тижні після родів, молоко є, груди набирають вночі, на ранок вони повні, на вечір стають мякі, молока мало, дитина висить на циці годинами. Прикладаємся кожні 1-2-3 години, на вимогу дитини. Але дитина за раз не висмоктує всю грудь, тому наступного годування даю ту ж саму щоб досмоктала повністю. Мама каже що коли пуста циця то швидше і більше молока прибуде. Чи на наступне годування потрібно давати другу грудь??? підскажіть будь ласка.

18. Женічка

Женічка Well-Known Member

хелп... Одна грудь дивно себе поводить, прибуває досить багато молока,і то так боляче прибубає. Затвердінь нема, мяка,але дуже болюча. Температура 37.2 ,не знаю,чи можна вважати її підвищеною,але все ж таки.

19. veronka

veronka зла друзя

то треба в перли занести)) я вважаю, що ні, все буде добре, ніякі шкідливі речовини в молоко не підуть, то, пробачте, брєд

циця ж непрозора, то як видно рівень молока в ній?)) чергуйте циці, як робили до того. Можете дати цицю досмоктати, а потім, якщо дитинка вимагає, то прикласти до другої. Ви годуєте вночі? як часто?

теж таке мала, не знаю з чим пов*язано, але у правій циці завжди перші місяці досить болюче (ну може не так щоб болюче, просто сильно) відчувала "прилив". Не хвилюйтеся, якщо нема затвердінь.

20. nattsol

nattsol Well-Known Member

в мене припливи відчувались у лівій циці, а пропускна здатність була вища у правої (постійно справа були плями) :girl_haha: