ГВ – ще один дар природи (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем kljysochka, 6 Грудень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Женічка

Женічка Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

я щось хвилююсь,нема ще молочка, кожний обхід грузить догодовувати,бо малого мучу.але ж малий цілу ніч спав і у сні цицявся,значить не так все й зле. Ну де ж те молочко...

2. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Женічка, прийде, є молозиво, воно таке цінне! не переживайте! в мене прибуло аж на 4-5й день після народження (вночі)

3. SoLana

SoLana Well-Known Member

100%, все добре, а Ви не переживайте, буде молочко. Ввечері чекайте:girl_yes2: В мене з другою дитинкою на 4-й теж день прибуло, але моя всю ніч перед тим не спала плакала, гризла цицю

4. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Прийде обов"язково! Тим більше малому ж вистачає. Хай Вас там не грузять. пам"ятайте, що 10% втрати ваги то не страшно!

5. Женічка

ми на циці з мінімальними перервами вже півтора доби. Смокчемо, смокчемо, смокчемо. Малий злиться інколи, плює,я йому далі пропоную. додому аж завтра.

6. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

у мене в ніч з другого на третій.

найкращий вихід - чемно з посмішкою дякувати за пораду і далі давати цицю!

7. marianast

marianast Well-Known Member

Прибуде обов"язково, не хвилюйтесь. В мене молоко з"явилось десь на 6-7 день. В пологовому казали чекати:d25: Малюку достатньо молозива.

8. Carpe diem

Carpe diem New Member

я так розумію, Ви в Стрию народжували...
    до мене медсестра 2 ні бігала і настирливо пропонувала догодувати малого, бо він вночі погано спав, постійно плакав... але маючи мінімальні знання про молозиво і те, що молоко прибуває на 3ій день після пологів, не піддалася на її умовляння. і навіть той факт, що на момент виписки малий втратив у вазі 400 гр (всі лікарі тільки ходили і вздихали: о,Боже, та дитина не наїдається, терміново суміш!!!!) не підкосив мою віру у ГВ (за місяць ми набрали 1 кг :) )
    тому і Ви не переживайте і ніког не слухайте! головне спокій і ніяких зайвих нервів. прислухайтеся до свого материнського чуття і все у Вас получиться ;)

9. kolobok

kolobok Member

Не знайшла більш підходящої теми, тому сюди з своїми питаннями. Мами двійнят, як в Вас виглядає ГВ? Розумію, що в кожного індивідуально, бо діти різні і тд. Але цікавить мене в першу чергу, що робити, коли дітки одночасно їсти хочуть? Які пози чи пристосування використовувати, особливо в перші місяці?
    Знайшла в неті на америк сайтах таку подушку для годування:
    Виглядає мені досить зручно, хоч з донею я подушку для годування вважала зайвою, але по-іншому не дуже уявляю, як то двох годувати одночасно. Єдине ціна того девайсу немала, тому вагаюсь, може хтось мав щось схоже? Поділіться, будь ласка досвідом і враженнями :).

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

То нормально! Всі дітки втрачають пару грамів у перший тиждень.
    У нас акушерка дивувалася, що малий лише 100 г втратив.

11. Carpe diem

Carpe diem New Member

12. Almariel

Almariel Well-Known Member

маєте книжку "Вчимося годувати грудьми" від Свічадо? там є кілька слів про годування двійнят.
    п.с. якщо треба - можу сфоткати ці сторінки.

13. Vika

Vika Well-Known Member

а я до 6 місяців малого не уявляла свого життя без неї. олна з самих корисних покупок. брала на кідстафі фірма " малишастік", здається там і для двійні були, ширші. напевне дешевше, але та що в вас на фото мені виглядає дуже зручною.

14. Galya

Galya Well-Known Member

Я не мама двійнят, але є гарний ресурс, де зібрано багато цікавої інформації по темі:)

15. Женічка

дівчатка, ми вночі не злазимо з циці, і то поводимось досить дивно, плюємо цицю, злиться, плаче, кидається на груди, як з голодного краю. зате вдень золота дитина - спить, їсть, пісяє.
    вночі молока менше? чи, може, причина в чомусь іншому?

16. nattsol

nattsol Well-Known Member

в нас було подібне: вдень доня спала, а вночі кричала і кидала груди. потім стала не дуже спокійною вдень, зате спала від 9ї вечора до 8 ранку. навряд чи це від к-сті молока, швидше, переживання вражень за день, може бути навіть сигнал до пісяння/какання (моя доця перший місяць какала між 1 і 3 ночі, потім зранку після сну)

загалом, я навіть думки не припускала, що в мене може бути недостатньо молока - і жодних проблем ;)

17. Roxie

Roxie Галицька панянка

та вони завжди паніку зроблять там де не треба, а де треба навіть не насторожаться.. моя сусідка по палаті в пологовому народила хлопчика 4 кг, він 2 перших дні спав і майже не їв, то й втрачав, на третій день трошки їв , але за всі 3 дні втратив теж коло 400 гр, то медсестри сварились, що мама не прикладає його до грудей.. а я сама бачила, що малий тільки цицю в рот і заснув, і не смокче..

аж на форумі я прочитала що втрата дитиною до 10% ваги за перші дні то зовсім нормально.. чому то мами про це мають дізнаватись з форуму а не від медпрацівників?

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

У нас було саме те. Але вдень також, не лише вночі.
    О, спасибі Натореллі, я також ту думку геть відігнала й ми годуємося без проблем уже 17 місяців. ;)

19. natorella

natorella Well-Known Member

20. Люша

Люша Well-Known Member

Дякуючи "посиденькам" я цю думку навіть не пускала до голови цього разу. І можу на власному прикладі підтвердити, що молоко ніде не дінеться ні від жахливого стресу (такого що тиск піднімався до 170 на 110) ні від трьох днів тільки на чаю, бо кусок до горла не ліз - головне не забувати при всьому тому, що є дитина і годувати, годувати, годувати.