ГВ – ще один дар природи (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем kljysochka, 6 Грудень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

То треба питати в тих, кого годували :)

2. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

3. SoLana

SoLana Well-Known Member

О! та то тепер не проблема:girl_haha: мобільний, фото, камера, і вже є "укорінення" спогадів.

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А про таку ляльку в темі вже говорилося?
    Хтось би купив таку забавку своїй доні?

5. Suzi

Ну ось, як раз в тему статті вийшло :) Замість дивитись на годуючих жінок довкола, тепер лялька буде вчити грудному вигодовуванню. Але, на мою думку, краще така лялка, ніж пляшечкою і пустушкою.

6. Liliyah Romanova

Однозначно. До речі, зустрічала в неті дуже багато знимок діток, котрі "годують грудьми" ляльок (звичайних). Правильне виховання в них, коротше.
    На цю ляльку дуже обурилися мешканці Штатів, але я так бачу, що тут у людей якась уява збочена. Вони груди називають інтимними або сексуальними органами. :girl_impossible:

7. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

Лілю, то дитячий піковіт від 1 рочку і випускається в сиропі.
    коли мене не має нормально засинає сам, а от коли є я то тільки з цицею при тому засинає на циці хвилин 40 і вже через 40 хвилин мусить "дозаправитись" ще хвилин 20-30 і тоді ще трохи поспить. До прикладу, сьогодні заснув з свекрухою і проспав 2 години.
    я ніколи в нього нічого не пхала, бо керуюсь принципом як зголодніє то сам попросить, але тепер він просить тільки груди. Раніше він снідав вівсянкою і з"їдав пів своєї тарілочки, іноді цілу, а зараз одну-дві чайні ложечки, а той взагалі жодної, а потім знов показує на груди і "ам-ам-ам", те саме відбувається з обідом і вечерею, поколупає ( бо їсть він сам, і годувати себе не дає), в суп може покришити собі хліба-помішати і відставити. Навіть печенько протягом дня не їсть. Але в другій ночі (бо лягає ці дні він в 3.30:8:) просить пунинг, от єдине, що він ці дні їсть то хюманівський пудинг. Я сподіваюсь, що то в нього такий "період", але реально цілий день годувати дитину грудьми в такому віці якось не альо, при тому він говорить "ам-ам" сідає в крісло бере ложку/веделку, а потім показує, що його треба виняти і дати груди. Раніше їв хоч не багато, але часто, ну принаймі за кожен прийом щось та й з"їдав

8. Suzi

А що з зубами? Цілком можуть бути причиною. Років до 2-х я б взагалі (від слова зовсім) не парилась. Якщо вдома є що їсти і дитина сама вибирає ГВ. Тим більше після хвороби.

9. kvVItKA

ага, ну лізуть 15-ий і 16-ий під верхом вже. Але досі він не відмовлявся від їжі. добре ще подивлюсь. (просто оте постійне їдження і неспання останнім часом мене сильно вимотують і всі в тому бачуть вину ГВ)

10. Liliyah Romanova

Без ГВ було би ще гірше.
    Знаю таких, що відлучили через подібне. Потому довго відівчали від смоктання пальців. І їсти дитина не почала.

11. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

не факт...
    ми то пройшли...
    а моя знайома відлучила в такий період.
    В результаті в неї почалось пекло, а я таки далі рятувалась ГВ. Ми то пережили. А взагалі ми СТІЛЬКИ пережили і то тільки завдяки ГВ то було терпимо, що навіть уявити страшно щоб було без нього.

Квітко, у віці твого Ромчика в мого були вже всі 20 зубів, але циця переважала над їжею. На то було море причин. Скажу тільки, що то пройшло. Зараз в нього ГВ тільки на обідній сон і вночі залежно від емоцій/ситості/і т.д... Ну правда якщо ще менші дітки цицяються і він то бачить, то може попросити.

12. Orman

Orman Модератор-бомба

я так зрозуміла, що мені пощастило. Годуючих жінок знала багато, бачила гдування менше. Але в нас в сім"ї (в родині) тема ГВ не була табу. При сімейних зустрічах розказували-жартували кого скільки годували. І є в нас легендарний :) дядько якого до 4 років годували - він здоровецький дуже, і завжди казали, що це від тривалого ГВ.
    оцей дядько якраз пам"ятав

13. nattsol

nattsol Well-Known Member

от тільки, на жаль, та лялька з пустушкою:
    інструкція:

14. napoleona

napoleona Well-Known Member

а дядька мого чоловіка годувли майже до 6років
    завжди збираємось, то з нього глузують, що він грав у футбол і як бачив на горизонті маму, то підбігав поцицявся і дальше бавитися:)

15. Ная

Ная Well-Known Member

моя мама постійно мені говорила щоб нікому не казати,що годувала Софію більше чотирьох років,бо будуть з неї сміятися,думала,то в "перли" треба,а получається,шо так і є) А даремно!

16. kvVItKA

моя знайома другого сина годувала до 4-х років, і він практично не їв дорослої їжі,
    я вже ніби писала, що мій чоловік постійно свекрусі притикає, що він не доріс до 2-х метрів тому, що вона його грудьми тільки 3 місяці годувала:girl_haha:

17. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

я думаю шо то черговий маркетинг-хіт то раз
    діти, котрих годують довше 2-х років (багато такого розказують знайомі), прикладають під майку собі пупсів
    моя софія десь з 2,2 доволі часто годувала свою бейбі борн, все питала "так мамоцька, так ляля їсть ціцімолоко?" (у нас ціцімолоко то було одне слово довгий час)
    і хоч наша бейбі борн має дурачок і пляшечку - дурачок Софію якось не пре, а з пляшечки вона лялі пити давала, але ніколи не просила такого собі
    думаю, шо все індивідуально

тому не знаю чи купила би я дитині ше спеціальну ляльку для годування
    вона ше маленька, але чомусь мені здається, шо вона буде пам'ятати про те, що її годували грудьми. Ми негрудні з 2 років, неповних 9 місяців

Останнє редагування: 21 Січень 2012
  18. natorella

natorella Well-Known Member

брєд
    годування до 4 років тут ні до чого

19. kvVItKA

що це за перекручування? де написано, що "годування до 4-х років" тут до чогось?
    є факт, що до 4-х років дитина їла практично лише груди і не їла дорослої їжі , а потім почала їсти жирну і тоді почались проблеми. Від жирної їжі і в дорослих проблеми починаються. Мені не подобається зв"язок тривалого ГВ і відсутності в раціоні дорослої їжі бо ото власне брєд. ГВ в 4-ри роки не має бути основною їжею, так само як і в 3. така моя думка

20. kljysochka

kljysochka New Member

тут я з вами цілком згідна! але ви писали, шо ваше маля дуже цицяєтся зараз.. так от хотіла сказати, шо в моєї доні бувають такі періоди, а ми все ж старші за вас , хоч не на багато:) от дні 2 тому скінчився черговий такий період. а причини в нас не зуби, бо повилазили давно, а тривала відсутність напротязі дня мами( по важливій причині;)), гості, переїзди, хвороба, ситне наїдання день перед тим, якісь нові враження ( театр, презенти..). тобто причин море і всі різні і індивідуальні, але то все минає, дитина заспокоюєтся, врівноважуєтся, і знов їсть нормально. наш останній період тривав близько тижня (якраз по святах з бурними гостинами). мала насмоктала мені такий б"юст як на початках гв. я трохи була в шоці... але дитина була активна, спокійна, вагу не втрачала( хоча ми і так горобчики-11,2кг) і я розслабилась і просто не борікалась вже як вона вимагала 10 раз за пару хвилин цицю. і все минулось! просто почекайте і самі здорово і збагачено харчуйтесь!