ГВ – ще один дар природи (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем kljysochka, 6 Грудень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

В мене дитина перважно їсть 4-5 хв, а останнім часом і ще менше, але по дитині не скажеш, що голодує.
    Хоча все ж інколи турбує думка, чи за тих 2-3 хв вона добирається до заднього молока...

2. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Всі дітки різні. І дорослі різні. Не можуть всі їсти і виглядати однаково.
    Люблять же наші педіатри страшити мамочок((((. Нє щоб мудре щось сказати.

3. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

то ще в нас педіатр більш-менш адекватна :girl_smile:, бо медсестра, що з нею працює, то повний набір перлів. але то вже інша тема :girl_smile:

4. Galya

Galya Well-Known Member

Напевно малось на увазі 15-20хв. раз на 3 год.? Чи то я вже упереджено ставлюсь до педіатрів...
    А взагалі, нічого і нікому дитина не мусить і не має! Набирає вагу, багато пісяє, адекватно розвивається - значить все в порядку!

5. Corena

от я теж відразу про тих 3 год. подумала. Можливо й так...

6. olangel

olangel Well-Known Member

Я помітила, що нарешті перестало в мене литись молоко з однієї груді коли годую іншою... Нарешті воно в мене внормувалось? Чи це означає, що молочка маловато? Бо груди якісь не такі наповнені...

7. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

*занудним монотонним голосом* чи достатньо молока отримує дитина визначається тестом на мокрі пелюшки....
    Інші "індикатори" наповненість грудей в т..ч. про це не говорять.

8. olangel

olangel Well-Known Member

)))) з цим все добре..я для перестрахування) а то незвично якось :)

9. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Дівчата, маю питання. Малому 2р.10 міс. смокче вже мало. І неефективно, так би мовити :) Тобто, якщо й отримує молоко, то пару мілілітрів. Я так розумію, що в мене вже інволюція. Останнім часом помітила, що перед місячними, за тиждень-два, груди починають боліти, так само, як боліли раніше, ще до вагітності. Це номально? Бо я була впевнена, що поки виробляється молоко ( тобто, груди виконують свою природню роботу), такого бути не повинно. Р.S. Місячні відновились вже давно, через 6 тижнів після пологів.

10. lesja.f

lesja.f Well-Known Member

Відповідь: Хоч серце розривається навпіл, пишу...

мушу виговоритися.... Моя братова народила на Мечнікова , дитинка появилась на світ на місяць раніше, зараз під ковпаком, але дякувати Богу здорова ,дихає самостійно...одна проблема - уже четвертий день братовій не несуть малої годувати грудьми , мотивуючи це тим що вона ще слабенька. Хоча годують її з пляшечки зцідженим молоком. З дня на день їй обіцяють принести малу , але так і не виконують своєї обіцянки :sad:. Братова плаче , і я з нею , так її шкода...вона так чекає цієї миті коли візьме її на руки прикладе до грудей і нікому не віддасть...

11. vikulyamamulya

vikulyamamulya Well-Known Member

щось таке не чула ще. в мене племінничка теж майже на місяць скорше родилась(трохи менше) і ніхто нікуда не забирав, і мала весь час лежала біля мами.

12. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Це вже дуже добре, що молочком маминим. А кожен окремий випадок потребує власного підходу, добре що хоч зцідженим молоком можна дитинку нагодувати (бо ж такі дітки можуть і не ковтати, і так далі :sad:). Впевнена, що ніхто даремно не відлучає дитину від мами (наразі говорю про недоношених діток - то є така тактика - пошвидше дати мамі при можливості).

Все буде добре!

13. Natalysa

Natalysa Well-Known Member

Я свого сина теж на поч.38 тижня родила і сама годувала і був повністю доношений. Мені казали,що це все дуже індивідуально-інколи дитина на 1 міс. родиться швидше і доношена,а інколи на 1 тиждень-і недоношена.

Основне,щоб дитинка була здорова, а мама ще буде годувати грудьми. Основне молитись і вірити.

14. Virginia

Virginia Well-Known Member

Якщо дитина не плаче, задоволена, то, напевно нема чого переживати. Доречі, в мене молоко,до тепер, тече з другої груді, коли годую.

15. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

16. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

А в мене такого і не було. Тільки коли досить велика перерва виходить між годуваннями (наприклад, коли мала спить 2-3 години), і доця прокидається і плаче, то одна грудь починає підтікати. Причому завжди підтікає тільки права грудь :)

17. Женічка

Женічка Well-Known Member

дівчатка, тикніть мене на якусь статтю про нагрубання.
    як згадаю, що мала першого разу, груди були як два камінці, мала не висмоктувала, правда за 2 дні все стало на місця, але чи можна того якось уникнути.

18. Virginia

Virginia Well-Known Member

в мене, як завжди, все не як в людей. Всі поправляються, а я худаю. Як думаєте, чи нормальною є втрата ваги на ГВ. Вже боюсь вставати на вагу, так і не знаю скільки важу, але одяг - це капєц, все висить:girl_cray:
    А ще імунітет слабенький. Це може бути через ГВ???

19. Corena

в мене теж імунітет погіршився, а ще половину волосся з голови випало. думала, що скоро взагалі лиса залишусь, але, на щастя, вже те випадіння припинилось ,нове відростає. герпес в носі постійно, то вилікую ,як вже новий появився. ех...
    я так розумію ,всю вагітність все найкраще з організму йшло дитятку, так і тепер - в молочко. просто організм ще не відновився.

20. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Virginia, і я худну! але поки мені це дуже подобається))
    А з імунітетом то капець! в основному проявляється в постійних чиряках на обличчі і ячменях! Кажуть що є інфекція в крові, і організм не може її сам подолати. Тре до якогось імунолога звернутись.