ГВ – ще один дар природи (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем kljysochka, 6 Грудень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. pIRAtka

pIRAtka Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

На тему ГВ в селі-в місті, зараз я в селі. Проблематично. Надто багато радників, мої старші колеги зі Львова, тільки і хвалять нас, шо ми досі на ГП (доні 10 місяців, їмо цицю, але слабо все інше), а ось в селі на мене в буквальному розумінні пальцям тикають - "ось ця досі грудьми годує" і мама, і тітки, всі сусідки і знайомі мені "розум намагаються вставити", маю лише одну прибічницю - мою бабцю. Колись, за її словами, навіть такого питання не траплялось - годувати чи ні...і знали як годувати, мало в кого молока не було. А наші батьки, перевчені тим соціалізмом, вважають себе всезнаючими, а самі рідко коли довше 4х місяців годували...ех, наболіло, висказалась :haha:)

2. senka

senka New Member

Скільки люда - стільки чуда :girl_crazy:
    Ми з доцею годувалися до двох років і не мали жодних проблем з відлученням, вона відмовилась саме тоді коли в мене молоко закінчилось

---------- Додано в 13:44 ---------- Попередній допис був написаний в 13:42 ----------

З.І : І з другим малятком планую годувати не менше

3. Vika

Vika Well-Known Member

я взагалі відлучати не буду. СКАЖЕ сам що пора завершати наше гв, то так і буде. сподіваюсь що найближчі роки 2-3 він ще захоче цицю.

4. Holly

Holly Moderator

шукала я нині в неті, якийсь наказ МОЗ, про те як часто потрібно ходити на огляд в поліклініку з дитиною. Найшла наказ 149 (там можна завантажити додаток)
    не закон, а казка. Але сумно, що замість нього на стендах висять рекламки із сумішшю

5. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Мала недавно здибанку з одногрупницею, яка вже декілька років живе в далекій Канаді. Розговорилися про дітей, різні підходи до виховання, догляду. Коли я промовилася, що годувала Христинку трохи довше трьох років, то ви б бачили її очі :eek: через декілька секунд вона прийшла до тями і посипалися компліменти, слова захоплення і т.д. Як було приємно то чути :girl_tender:

6. veronka

veronka зла друзя

нині з другом бачилась, батьком 2-х діток. Дуже тішився, що в 2,2 ми на ГВ (дивувався, бо мало хто так довго годує), але дуже підтримував і радів:girl_yes2:

7. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Розказувала мама, що в неї на дільниці народилась дитина і у виписці було написано, що мама свідомо відмовилась годувати дитину грудьми і не прикладала її взагалі. Мене це не просто здивувало, я просто була в шоці! Чим керується мама в такому випадку? Здоровим глуздом? Навряд. Але як можна свідомо відмовитись від того, що приносить маленькому життю основну користь? Як можна знехтувати таким даром? Чесно, я не можу знайти відповідь на ці запитання...

8. veronka

veronka зла друзя

обожнюю Моніку:girl_in_love:

9. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

чим раз частіше чию думку від друзів/знайомих "мені не вистачає молока, тому я догодовую". Я не розумію того, от звідки в мами "знання" скільки її дитина відсмоктала? Звідки мама бере відомість "груди пусті", "та там вже молока нема, бо вона вже 30 хв смокче"... мені чи аргументів не вистарчає, чи просто інша сторона не хоче чути, чи то просто зручно... от скажіть, жінка, яка догодовує, у неї ж кількість молока поступово зменшується, правильно? тобто це свідоме зменшення грудного молока і відповідно не сильне бажання грудного вигодовування, правильно я розумію? чи то втовкмачують в поліклініках? ну от звідки беруться такі думки, шо мамі не вистачає молока. Останньо, приблизно раз 5 за місяць чула це від "годуючо-догодовуючих мам"

10. nattsol

nattsol Well-Known Member

11. Натуля

Натуля Well-Known Member

Коліжанка народила дуже довгоочікувану дитину. Про гв читала багато і я періодично лікбези проводила.Вона настроєна була позитивно(тим більше що там і чоловік "продвінутий" в тих питаннях). Якось дзвоню до неї і виясняється, що в неї "пропало молоко". Я довго розпитувала що і як. Тепер з її слів: Лактаційний криз вже минув. Через певні події в сім"ї коліжанка дістала великий стрес(вона взагалі занадто емоційна людина). Каже, що по відчуттям молоко перестало прибувати і груди пусті. Зцідити не могла ні краплі. Дитина смоктала і не було чути ковтання, вона постійно плакала при спробі щось насмоктати. Мама виконувала всі поради і про тілесний контакт і масажі і теплий душ і спільний сон. Пила різній чайочки для лактації і лікар навіть прописала якісь таблетки. Консультант по телефону дала ті ж поради. Коліжанка спочатку прикладала дитину до грудей, а потім почала догодовувати (з жалем в голосі говорила, що доня не хотіла соску в ротик брати). Догодовування перемогло - вже грудьми не годує. Особливих підстав не вірити їй що вона не зробила все, щоб відновити гв я не маю, хоча б тому що в них в близькій родині є довгогодуюча мама...А може то я така наївна...

12. Іриска

Іриска Well-Known Member

і у мене так було(((( я була налаштована дуже категорично годувати до 2 років хоча б.... не тут було, нажаль. У мене було молозиво, у мене було молоко, як мінімум !!!! на 3 дітей (так казала акушер) поки я була у пологовому... у день виписки і в подальші 3 дні я отримала ну просто шалений стрес і молоко різко пропало до 5 мл з 1 груді, і то приходилось добре з неї познущатись, щоб стільки отримати((( дівчата - боролась 10 днів за те молоко, приходила моя неонатолог і казала боротись до кінця і не догодовувати, при тому, що дитина висохла і важив менше !!! 2700 гр, на нього без жалю не можливо було дивитись, на 10 день пригнала моя сеста і сказала, якщо я не догодую дитину, то не відомо що буде далі, малий був кволий, не рухався особливо.... я здалась. але не до кінця, я боролась за молоко 7 місяців, реально я все перепробувала - нічого не помогло. Я перед кожним годуванням давала груди і важила - більше 10 грам не наїдав(((

Ви не наївні, як казала моя неонатолог - є лише 2 причини, по яких у жінки не може бути молока - фізіологічна : це коли його взагалі не може бути у жінки, і через !!!сімейну драму (яку забезпечила мені моя свекруха)...
    тому дівчата - не звертайте ні на кого уваги, не нервуйтесь і буде у вас молоко!!!

13. Vyruchalochka

Vyruchalochka Member

Дівчата, підкажіть чи є у Львові Центри підтримки грудного вигодовування? бо консультанти є,але на скільки є організоване місце де б консультували, надавали допомогу при маститі...?

14. marycherry

marycherry Member

Після отримано стесу ще більший негатив має постійне переживання "чи появиться у мене молоко, чи ні? чи наїдається моя дитина? Ці всі негативи плюсуються і отримуємо синергетичний ефект - перебування у постійному стресі. Мені здається дуже мало жінок можуть перебороти цей психологічний стан.

15. natorella

natorella Well-Known Member

консультант може приїхати до вас додому
    так навіть краще

16. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Зореслава Городенчук приймає здається коло церкви Юра, Шлемкевич на Батальній
    запитайте Yaremko в приваті

17. Іриска

Іриска Well-Known Member

18. veronka

veronka зла друзя

Маргошка (2,2р.) в гостях у свекрухи: "У мене виростуть великі циці..." пауза, всі завмерли від такої заявки. Текст далі:"І я буду годувати маму й татка!"
    кльовоооо, голодна старість нам не світить:girl_dance::girl_in_love::d25::girl_in_dreams:

19. Carpe diem

Carpe diem New Member

20. veronka

veronka зла друзя

фото - бомба!!