ГВ – ще один дар природи (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем kljysochka, 6 Грудень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. oksumoron

oksumoron Active Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

Малюк сильно нервується цілий день, як дала груди в 10 ранку то так до 5 він просто не злазив, ніякі співанки і танцюльки його не заспокоювали, як тільки випадає сосок бо він засинав- дитина в плач! З плачами винесли трохи на вулицю то заснув! Навіть сьомав пальчик і лише на мене дивився, почувалась злою мамою!

2. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

3 тижні малюку, може бути незначна лактаційна криза. потерпіть пару днів в такому режимі і все налагодиться. мабуть легше буде, коли будете мати незначну побутову допомогу від близьких.

3. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

в нас точно так було і тривало близько тижня. Як минуло, почала спати цілу ніч і не прокидатись їсти. Мабуть період такий. Мені навіть здавалось, що молока поменшало. Але це не так. Просто вона постійно все виїдала і саме в цей період гарно набирала вагу. Перечекайте.

4. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

В мене дуже сильно тече молоко. Просто фонтанами. Малий не встигає ковтати і давиться. Пробувала на трохи забрати щоб стекло, а він тільки трошки посмокче - знов фонтани. Щось можна зробити з тим? Він від того ще більше повітря заковтує, а потім більше живіт здутий.

5. oksumoron

oksumoron Active Member

Те ж свічадо пише годувати сидячи- малюк стовпчиком, лежить на животі об живіт мами! Правда, поза якась зовсім не моя!
    Я зараз так годую, бо і в мене молоко тече, а ще під соском нащупала гулю, трохи вона мене турбує, пробую щоб розсосалась таким чином!

6. Raven

Raven Мама малятка

годувала на стоячи, дитина живіт до живота, бо давилася постійно, потім приловчилася сидіти

7. oksumoron

oksumoron Active Member

Дівчата, підкажіть, маю в лівій лише груді біль "ефект тисяча цвяхів" Біль йде або з грудної клітки або з під пахи, вщухає лише після годування!
    Такий біль вже котрий тиждень, я спершу думала, що це так прибуває молоко, а тепер переживаю!
    Ротик в малюка чистий, і на молочницю не схоже, маю дивну гулю під соском! Груди заналом реагують на холод!

8. Barbie

Barbie Well-Known Member

9. Orman

Orman Модератор-бомба

Вазоспазм?
    Я в нас на форумі нічого порадного не знайшла. Шукала загалом в неті. Пила вітаміни (не мульти, якісь конкретні з певним дозуванням). Гріла. Ну і оскільки причиною вазоспазму може бути молочниця, то робила теплі ванночки з содою. Але не тримала груди на повітрі. Гріла.

10. Натуля

Натуля Well-Known Member

мала подінбе зі старшим. Але біль було навколо соска, де ареола. Так боляче і неприємно кололо. Я думала, що це так молоко набирало. Пройшло десь після 2-х місяців

11. Megan

Megan Well-Known Member

Мами ровесники, розкажіть/просвітіть/промийте мені мозги... як у вас проходять годування вночі і взагалі як часто/багато прикладається дитина?
    В мене здають нерви. Я не сплю більш-менш нормально вже більше 2міс., а останні 3 тижні то взагалі караул. Дитина посійно смокче, тягне, викручує, кидає груди, плаче... мене страшенно болять ноги, спина, шия і плечі... чому так? де шукати причину? хочу, щоб гв приносило задоволення, а не вставати зранку невиспана, страшна і зла на гв і взагалі на весь світ...

12. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Ви описали один в один наші спання.
    Я з зубками пов'язую. Але нерви здають капітально.
    Найгірше то оте викручування циці незрозуміле((( щось вертить тою головою, тягне ту цицю, дьоргає...
    Груди на ранок повні-повні, тобто він і не їсть вночі толком, тільки смокче постійно.
    В мене єдине спасіння - сплю зранку, поки чоловік на роботу не йде. Коли малий прокидається, йду в іншу кімнату спати)) То отих півтори-дві години мене трохи рятують.

13. glasses

glasses Member

В нас теж так.Тільки ми дуже,ну дуже дуже крутимось в ночі, з боку на бік.
    Вчора ліг біля 23, встав в 7 і цілу ніч крутився, я лягла біля 24, то так хочу спати, сплюх зараз спить вже 2 годину, а я кліп-кліп:)

14. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

причини можуть бути різні - стрибок в розвитку, прорізування зубів, і теде. Але я б радила шукати зручну для вас позу для годування, я знайшла вже десь в 8 місяців малого, після цього мені стало паралельно як довго і часто він прикладається - мені зручно і не напружує. Тяжко хіба коли дитина хниче вночі, але в нас зараз то через
    зуби і вже ніби минає

о, до речі, згадала - в мене часто малий крутився через повітря, яке ковтав, то в нас довго було, майже до року і зараз зрідка буває. Поки повітря не виходило - не міг заспокоїтись. А саме ця поза допомогла, бо він їв майже сидячи, тому, якщо повітря заходило - воно само легко виходило, тому не крутився, засинав, і після цього вже або сам лягав, або я його клала.

15. Людок

Людок New Member

А у мене розчарування чи що.
    Вчора через ліки робили через день перерву до 7 год. з гм.
    Їли прикорм, а про гм і не згадували.
    Тобто їсти дали і добре.
    Я все думала, що то не тільки їжа, але звязок.
    Короче, якось обідно.
    Але, можливо, рано робити такі висновки.

16. katysik

katysik Well-Known Member

шо ми вчора наслухались від свекрухи!!! Такі-сякі, дитину не годуємо, шо там тої цицьки...шо їй стидно людям казати шо малий має недобір ваги (потягнув мене лихий їй то сказати!!!), ну і все в тому роді. Типу я приїду і нагодую його, бо вже має їсти і масло, і сир базарний, і молоко магазинне пити, і печеня Марія, і м'ясо і далі довгий-предовгий список...ага, ЩАС, щоб де не часом! ЗЛА як ружьйо!

17. glasses

glasses Member

то ще нічого,з вагою в нас аналогічно, то в той час мені свекруха казала борщом годувати, бо ж знайомі вже їдять,а я така бяка не даю

18. Людок

Людок New Member

А за маринований огірок теж так вболіває, як моя?
    пильнуйте, бо моя свекруха в 4 міс.пхала малій голандський сир, була виховна робота з нею, помогло...в неділю чуть не згодувала малій маринований огірок.

---------- Додано в 15:35 ---------- Попередній допис був написаний в 15:32 ----------

Депресивний стан пройшов,
    Прийшло усвідомлення: діти швидко ростуть:) і нікуди від того не дінешся, хочемо чи не хочемо того.

19. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

в нас гурманство почалось після року, а до двох почало зашкалювати. до року я годувала насильно, можна сказати, то все ще у вас попереду, ще надоїсть, як гірка редька :girl_blum:

20. Багіра

Багіра Well-Known Member

той звязок має свої відносні "вікна", коли якраз більш сприятливий час щоб відлучати від грудей (з книги "Вчимося годувати грудьми), не памятаю всі періоди, але вроді 7 міс, 9..12 міс, і вже 1,5..2 роки запамятала (надіюся не наплутала місяці)
    от після року коли буде прибігати поцицяти, типу "перевірити чи на місці циця", то вже побачиш звязок неозброєним оком:)