гроші: спільні чи особисті?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Гелена, 14 Грудень 2008.

1. solomka

solomka Active Member

Відповідь: гроші: спільні чи особисті?

в нас і чоловік і я отримуєм зарплату на картки. Виходить, що коли йдем в супермаркет на закупи, то інколи він розраховується, інколи я. Коли потрібно розраховуватись готівкою, то теж почергово то він, то я платимо. В кожного з нас залишаються гроші на особисті потреби. Значить виходить, мабуть, що гроші в нас особисті. Хоча в мене ніколи не виникала думка, щоб ми обоє знімали з картки всі гроші і клали в тумбочку на купку.

2. Almariel

Almariel Well-Known Member

якось все так складно))))
    у нас було просто (пишу було, бо зараз ситуація змінилася - змінився спосіб отримання грошей, тому ще не все устаканилося): ми отримували так: я на картку і частину готівкою і чоловік на картку. То моя картку ми не чіпали - то була наша спільна "ничка" (якщо це можна так назвати) на великі покупки і чорний день. а іншими грошима користувалися. ту готівку, що я отримувала, клали "на купку в тумбочку" і брали кому на що треба. після її закінчення знімали з чоловікової картки по частинах і розкладали по гаманцях. оскільки облік ніхто не вів (крім дуже критичних ситуацій перед НР, коли треба накупувати купу подарунків, бо у нас ще й половина днів народжень у родині припадає на грудень-січень), то коли хотілося купити подарунок одне одному - то сюрприз виходив, бо ж ніхто не перераховував гроші "в тумбочці" після кожного взяття.
    мені здається так найоптимальніше. правда були ситуації, коли чоловік у мене просив, що треба йому гроші на те і те (бо він заробляв менше і в нього був щодо цього комплекс, що гроші брати не можна, навіть з його картки), але це було через мою "недбалість", бо я завжди намагалася слідкувати, щоб у нього в гаманці були зайві гроші, але були випадки, що недогледіла.

3. byrymm

byrymm New Member

:girl_yes:тут я згідна. Висновок: Все-таки ничка в мене буває і з"являється перед якимсь Д.Н. чи іменинами... ну і день армії, річниця весілля, річниця знайомства.. ужас:xaxa::girl_crazy:. Але всеодно не визнаю такі нички коли жінка ховає гроші від чоловіка щоб прикупити собі якусь коштинку, щоб він не знав.

4. Ptashenja

Ptashenja New Member

У нас гроші спільні, але і подарунків, так би мовити, не робимо. Все за домовленістю: чоловік на ДН захотів в Карпати, поїхали. Мама часто достає: чому чоловік чогось тобі файного золотого не подарує, надоїло вже пояснювати, що гроші спільні, коли захочу, тоді й купимо.

5. Smille

Smille New Member

у нас так: є наші гроші і мої особисті :) Мене такий стан речей дуже влаштовує. Як говорить чоловік, жінка повинна витрачати свою зарплатню на що її душа забажає :)

6. zetta

zetta Well-Known Member

Каті мудра жінка. я теж так вважаю. а то я шось один раз таку кругленьку сумму потянула, і ще не вистарчило, кажу до чол -дай... без проблем але на що саме? кажу маю тобі подарунок купити...... засміявся і каже і у скільки мені обійдеться мій подарунок) тому на такі речі приховую грошики.

7. milkozavr

milkozavr New Member

а ми з чоловіком посварились через гроші. одружились ми 2 місяці тому -досі ніяких проблем не було -в мене зарпалтня готівкою -брали разом з купки. коли закінчились -чоловік знімав з картки і давав мені скільки потрібно.
    а вчора при вирішенні які фотки друкувати у весільний альбом і якого розміру -від мене пронулана фраза-що я заплачу своїми грошима за фотки-я мала на увазі зі своєї зп. тут усе і закрутилось-в сварці вирішили шо в кожного свої гроші. що буде дальше незнаю..

8. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Та всьо буде добре! Настільки дріб"язкова причина до сварки - хто заплатить за фотки, та ще й на другому місяці сімейного життя, навряд чи здатна щось кардинально змінити:) Хіба ви самі цього захочете :)

П.С.
    Будь ласка, відредагуйте своє повідомлення :)
    Без великих букв, ком і пробілів у потрібних місцях дуже складно читати :)
    Дякую.

9. Музик

Музик Мартуська

а ми всі гроші скидуєм в спільну купку і кожен бере скільки йому треба, правда є ше певний відсоток, який виділяється виключно мені на прикраси, косметику, ще там щось

10. milkozavr

milkozavr New Member

Шось у мене не виходить редагувати. вибачайте

11. Optima

Optima Member

в нас теж є спільна купка грошей) отримуємо частину грошей на картки , а частину готівкою, знімаємо з карток і кладемо на спільну купку...спочатку чоловік трохи пручався, якщо можна так це назвати, бо у його батьків бюджети різні...і кишенькові. коли був малий, дававли батьки окремо і т. д. мені це складно зрозуміти, бо мої батьки заробіток складали і планували куди його витратити...частину відкладали..ми тепер робимо так само...тим більше є великі, тобто дорогі покупки...наприклад, ноутбук купили...а якби гроші буди окремо, то скидатися. чи як? або ходили на ювілей. подарунок дорогий, знов питання: хто платить?
    хоча якби обоє заробляли багато і не виникало потреби відкладати, то можна і не формувати спільний бюджет...але поки то не про нас))

12. vikad

vikad New Member

гарно.
    У нас подібно, хоча з купки частіше (майже завжди) гроші беру я , бо я купляю продукти і т.д. Але питання, як бути сім'ям, у яких жінка чи чоловік не навчені ПРАВИЛЬНО витрачати гроші, особливо при мінімальних з/п, великій кількості дітей і т.д.
    Або, якщо в сім'ї є згубні звички (випити, закурити, пограти в автомати, шопоголізм). Здається тут правило вивести для всіх не можливо. Хоча можна намагатися доходити до якогось консенсусу.

Останнє редагування: 22 Грудень 2011
  13. Fiyalka

Fiyalka Active Member

У нас всі гроші спільні, складаемо все на купку, а коли шось треба беремо, але намагаемся економити.

14. Latifa

Latifa New Member

Гроші спільні, маєм бюджет, якого стараємся дотримуватись. На поточні витрати кожен бере скільки потрібно

15. Santanka

Santanka New Member

В нас гроші також на купці, кожен бере скільки треба... Заробляю я поки що не багато, тому зразу трачу на свої дрібнички)) Ще контролювати витрати якось не виходить, але думаю згодом я це питання вирішу:girl_yes2:

16. mpaseflora

mpaseflora New Member

Зараз в нас також спільний бюджет. Але ніж до цього прийшли, то були неодноразові і розмови, і непорозуміння...Бо я не привикла до такого, в моїй сім"ї такого не було. І розуміла, що це наші гроші, спільно за згодою витрачаємо, але все одно виникали рецидиви(чомусь свою зарплату мені було важко класти на купку:girl_flirt:. Але, дякуючи моєму чоловіку, його терпеливості зараз все позаду.

17. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Поки не були одружені але жили разом, то бюджети були швидше окремі аніж спільний. На продукти, подорожі, відпустку тратили порівну, а потім чоловік докладав ще трохи ;). Як одружились, то бюджет дуже спільний, бо я на разі не працюю, тільки отримую допомогу з центру зайнятості і ще дрібні доходи. Оскільки ми обоє раціональні і не марнотратні, то грошей нам вистачає. проблеми тільки з заощадженнями - на них не вистачає. А ще бувають непередбачувані витрати (я в лікарні лежала, подарунки різні).

18. Kshusia

Kshusia Well-Known Member

А у нас спільний бізнес і гроші спільні. Як треба на щось, то попереджаємо один одного що взяли і на що. Так легше мені здається:tanksmile:

19. Piama

Piama New Member

В нас теж спільний бюджет, тобто ЗП чоловіка і моїх 140грн. допомоги на дитину :), але я завжди стараюсь мати заначку з його ЗП. І муж завжди дивується, як мені получаєтся щось заховати, що він цього і не помічає. Але заначки ми звичайно витрачаєм разом.

20. osvita

osvita New Member

коли я виходила заміж то була впевнена-гроші спільні, це ж сім'я..а потім мій мудрий чоловік сказав:я в тебе беру-ні, то ж нашо тобі мої.це був шок для мене.я пережила, потім до нього самого дойшло...