гроші: спільні чи особисті?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Гелена, 14 Грудень 2008.

1. SuperSweet

SuperSweet New Member

Відповідь: гроші: спільні чи особисті?

Сім"я це Фортеця. Там все має бути спільним. Гроші в тому числі. В нас так заведено відразу.

2. Roxie

Roxie Галицька панянка

на передшлюбному навчанні священник сказав одну фразу щодо сімейних грошей "Тільки спільна каса".. І мені здається, що так найкраще.

завжди не любила звітуватись на що трачу - і ми з чоловіком не звітуємось один одному і не питаємось дозволу один у одного чи можна купити те то і те он.. великі покупки ми звичайно ж робим разом - без варіантів... для мене важливо щоб з одного боку були спільні гроші, але з іншого була свобода у покупках - все одно я на дурниці гроші не трачу )))

3. raspberry

raspberry Well-Known Member

На мою думку, гроші мають бути спільні, але кожен має мати особисті на кишенькові витрати. І ще має бути щось відкладене на "чорний день", бо з нашою нестабільною державою можна всього чекати.

4. Barashechka

Barashechka New Member

та ми також разом зберігаємо, але він сам кладе, щоб були на різні необхідні дрібнички. Основне, щоб не було ніяких прихованих конвертиків)))))

5. aknelitta

aknelitta New Member

У нас гроші спільні. В основному заробляє чоловік. Приносить як тільки я кажу, що потрібно принести, не питає куда я їх трачу, бо сам знає, що дурниці не купую, за продуктами їздимо в соновному разом. Та й маємо звичку, якщо щось хочемо купити - один з одним радитись - чи то техніка, чи то одяг....
    Я не розумію того, коли сім"я одна, а гроші кожен окремо тримає. У нас є конвертик, де ми кладемо грошики, коли їх більше, і коли потрібно кожен бере стільки скільки потрібно

6. YULKAZOZYLKA

YULKAZOZYLKA New Member

Довгий час мали з чоловіком гроші окремо - здавалось так добре двом, але тепер гроші тримаємо разом і знаєте стали один-до-одного блищими і краще розуміти один одного в плані потреб кожного - одним словом відчули сім"ю !!! ОДНА СІМ"Я - ОДИН Б"ЮДЖЕТ !!!:girl_claping::girl_claping::girl_claping:

7. Tanjywka

Tanjywka New Member

Я теж рахую, що гроші мають бути спільними, а особливо коли є діти.
    Але в мене нажаль не так, ми з чоловіком обоє працюємо, в нас всі витрати діляться порівну. Тобто, я витратила таку суму на продукти і він пізніше витратить таку ж суму. Особисті речі такі, як косметика, одяг ми купляємо за свої гроші (правда ходимо купляти разом), тільки все що витрачається на дитину, так само ділиться порівну.

8. Moonlight

Moonlight Well-Known Member

В нас гроші спільні і працює тільки чоловік, бо я наразі вчуся. Раніше, до весілля, мені кожного місяця певну суму давав батько, оскільки живемо в різних містах і я жила сама. Також деякий час підробляла промоутером. Тепер ні тато грошей не дає (і правильно - одружена жінка!), ні не працюю - часу не вистачає та і вік вже не той:girl_crazy:
    Тож "сиджу" на шиї у чоловіка. Спершу було незручно просити кожного разу гроші на кишенькові витрати. Потім коханий насварився, сказав що гроші в нас спільні і просити нема чого! Тепер просто витягаю його гаманець і беру, скільки треба, а якщо потрібно купити щось дорожче, з одягу і т.п., то попереджаю заздалегідь)

9. tasha

tasha New Member

перепрошую, нікого не хочу образити, але для мене це просто дико, коли потрібно котролювати хто скільки заплатив за продукти чи памперси і слідкувати чи я часом не переплатила. Звичайно, якщо вашій сім"ї так комфортно, то це супер.

А моя свекруха, взагалі мені наказувала всі гроші забирати, в них так в сім"ї заведено, а у нас ні. Гроші спільні, як можна в когось забрати зароблені гроші, я відразу поставила себе у таку ситуацію, що чоловік би забирав всі мої гроші і видавав строго на потреби. Виникло обурення в душі, тому ми один одного не контролюєм, а великі покупки всеодно робимо разом.

10. Girljanda

Girljanda New Member

У мене відразу виникло питання як ви купляєте продукти на свята?

11. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

в нашій сім"ї заробляє гроші чоловік, так як я в декреті, і всю зарплатню чоловік віддає мені, так як я веду практично всі закупи, звичайно що він бере на свої потреби, але в нас все прозоро, кожен бере із загальної купки. Коли я працювала, то чоловік сам мені говорив, щоб я витрачала свої зароблені гроші на себе, а його бюджет на все інше. Золотого маю коханого чоловіка!:girl_dance:

12. olevitska

olevitska New Member

і у нас так само....правда останнім часом я полюбляю "заначку" робити....так приємно потім щось чоловікові купити...ато щось життя таке сіре...

13. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

в принципі заначку завжди також маю:girl_cool:

14. MALYSH

MALYSH New Member

я також маю "заначку", бо в житті всяке може трапитися

15. Kordanna

Kordanna New Member

Гроші у нас мої і наші :)

16. Gorgona

Gorgona Member

В нашій сім'ї такий же принцип. Нам так зручно. Гроші спільні, коли комусь потрібно - знаємо де вони знаходяться. Мені подобається, що не потрібно звітувати за кожну річ яку придбала. І чоловік ніколи не дорікає, навіть коли купую відверто якусь дурницю (бувають моменти коли річ може і не потрібна, але приносить задоволення і підіймає настрій). Добре, що можу ці дурниці від нього не приховувати, а навпаки похвалитись :yahoo: Це я маю на увазі дрібні покупки. Але коли іде мова про якісь серйозні витрати ми завжди разом приймаємо рішення.

17. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Колись, ще до заміжжя, я могла задуматись над тим, як же то все в подружжі? В тому числі про гроші....Я виходить все само собою - без напрягів.

Працюємо на даний час обоє, кожен має свою картку - я розраховуюсь за "сімейні штуки" (комуналка, продукти...) зі своїх (наразі вистачає :) і залишається) - бо переважно я на це маю час. Так само всякі подарунки- купую я, бо я люблю їх вибирати. Тут справа не у тому, звідки гроші - плачу я, бо я купую. Як не буде за що купити -візьму у чоловіка.

Якщо разом кудись йдемо, - розраховується той, хто ближче до каси:)
    Про "більші" покупки радимось, "великі" переважно оплачує він (як, приміром і кредит).

Конвертики є, але тільки для самоконтролю - надписуємо, на що збираємо - і тоді не виходить їх витрачати на щось інше.

Зрештою, ми одне для одного є "гарантом" і опорою - наразі це відчуття не підводило.

18. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

А мені чоловік всі гроші не дає:girl_sad:. Невелику частину залишає в своїй заначці. Те, що не було витрачено протягом місяця, автоматично опиняється в моїй заначці:girl_wink:. Якщо бракує, я з неї ж докладаю. На значні покупки складаємося, але чоловік мені потім чомусь повертає мою частку. Певно, тому, що незалежний. Що зароблю на рукодільних замовленнях - те моє. Якраз на приємні подарунки чоловікові, малому і собі коханій:give_heart: Але навіть якби мала при потребі віддати всі свої - віддала б не роздумуючи. Знаю, що він так само.
    100% погоджуюся!

19. La asiano

La asiano New Member

"Мої гроші - то мої гроші, а його гроші - то наші гроші!"!:girl_wink:

20. Viter

Viter Active Member

La asiano - випередила мене - у нас такий самий принцип, мої гроші - я витрачаю сама (правда все частіше на дітей:), але і себе не забуваю балувати, а чоловікові - це закупи в маркеті, великі ті коштовні речі - це з наших спільних коштів:):):). У мене завжди має бути хоч невеличка, але певна сума грошей на руках, яку я б могла витратити так, як хочу, чи то купити кілограм персиків дітям і чоколядку, чи собі косметику чи ще щось. А просити в чоловіка - зразу мені якось так... Але ось зараз сиджу в декреті.... і у мене ломка, хочу на роботу, бо свої всі "заначки" я вже використала...