Відповідь: гроші: спільні чи особисті? Сім"я це Фортеця. Там все має бути спільним. Гроші в тому числі. В нас так заведено відразу.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? на передшлюбному навчанні священник сказав одну фразу щодо сімейних грошей "Тільки спільна каса".. І мені здається, що так найкраще. завжди не любила звітуватись на що трачу - і ми з чоловіком не звітуємось один одному і не питаємось дозволу один у одного чи можна купити те то і те он.. великі покупки ми звичайно ж робим разом - без варіантів... для мене важливо щоб з одного боку були спільні гроші, але з іншого була свобода у покупках - все одно я на дурниці гроші не трачу )))
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? На мою думку, гроші мають бути спільні, але кожен має мати особисті на кишенькові витрати. І ще має бути щось відкладене на "чорний день", бо з нашою нестабільною державою можна всього чекати.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? та ми також разом зберігаємо, але він сам кладе, щоб були на різні необхідні дрібнички. Основне, щоб не було ніяких прихованих конвертиків)))))
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? У нас гроші спільні. В основному заробляє чоловік. Приносить як тільки я кажу, що потрібно принести, не питає куда я їх трачу, бо сам знає, що дурниці не купую, за продуктами їздимо в соновному разом. Та й маємо звичку, якщо щось хочемо купити - один з одним радитись - чи то техніка, чи то одяг.... Я не розумію того, коли сім"я одна, а гроші кожен окремо тримає. У нас є конвертик, де ми кладемо грошики, коли їх більше, і коли потрібно кожен бере стільки скільки потрібно
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? Довгий час мали з чоловіком гроші окремо - здавалось так добре двом, але тепер гроші тримаємо разом і знаєте стали один-до-одного блищими і краще розуміти один одного в плані потреб кожного - одним словом відчули сім"ю !!! ОДНА СІМ"Я - ОДИН Б"ЮДЖЕТ !!!
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? Я теж рахую, що гроші мають бути спільними, а особливо коли є діти. Але в мене нажаль не так, ми з чоловіком обоє працюємо, в нас всі витрати діляться порівну. Тобто, я витратила таку суму на продукти і він пізніше витратить таку ж суму. Особисті речі такі, як косметика, одяг ми купляємо за свої гроші (правда ходимо купляти разом), тільки все що витрачається на дитину, так само ділиться порівну.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? В нас гроші спільні і працює тільки чоловік, бо я наразі вчуся. Раніше, до весілля, мені кожного місяця певну суму давав батько, оскільки живемо в різних містах і я жила сама. Також деякий час підробляла промоутером. Тепер ні тато грошей не дає (і правильно - одружена жінка!), ні не працюю - часу не вистачає та і вік вже не той Тож "сиджу" на шиї у чоловіка. Спершу було незручно просити кожного разу гроші на кишенькові витрати. Потім коханий насварився, сказав що гроші в нас спільні і просити нема чого! Тепер просто витягаю його гаманець і беру, скільки треба, а якщо потрібно купити щось дорожче, з одягу і т.п., то попереджаю заздалегідь)
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? перепрошую, нікого не хочу образити, але для мене це просто дико, коли потрібно котролювати хто скільки заплатив за продукти чи памперси і слідкувати чи я часом не переплатила. Звичайно, якщо вашій сім"ї так комфортно, то це супер. А моя свекруха, взагалі мені наказувала всі гроші забирати, в них так в сім"ї заведено, а у нас ні. Гроші спільні, як можна в когось забрати зароблені гроші, я відразу поставила себе у таку ситуацію, що чоловік би забирав всі мої гроші і видавав строго на потреби. Виникло обурення в душі, тому ми один одного не контролюєм, а великі покупки всеодно робимо разом.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? У мене відразу виникло питання як ви купляєте продукти на свята?
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? в нашій сім"ї заробляє гроші чоловік, так як я в декреті, і всю зарплатню чоловік віддає мені, так як я веду практично всі закупи, звичайно що він бере на свої потреби, але в нас все прозоро, кожен бере із загальної купки. Коли я працювала, то чоловік сам мені говорив, щоб я витрачала свої зароблені гроші на себе, а його бюджет на все інше. Золотого маю коханого чоловіка!
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? і у нас так само....правда останнім часом я полюбляю "заначку" робити....так приємно потім щось чоловікові купити...ато щось життя таке сіре...
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? В нашій сім'ї такий же принцип. Нам так зручно. Гроші спільні, коли комусь потрібно - знаємо де вони знаходяться. Мені подобається, що не потрібно звітувати за кожну річ яку придбала. І чоловік ніколи не дорікає, навіть коли купую відверто якусь дурницю (бувають моменти коли річ може і не потрібна, але приносить задоволення і підіймає настрій). Добре, що можу ці дурниці від нього не приховувати, а навпаки похвалитись Це я маю на увазі дрібні покупки. Але коли іде мова про якісь серйозні витрати ми завжди разом приймаємо рішення.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? Колись, ще до заміжжя, я могла задуматись над тим, як же то все в подружжі? В тому числі про гроші....Я виходить все само собою - без напрягів. Працюємо на даний час обоє, кожен має свою картку - я розраховуюсь за "сімейні штуки" (комуналка, продукти...) зі своїх (наразі вистачає і залишається) - бо переважно я на це маю час. Так само всякі подарунки- купую я, бо я люблю їх вибирати. Тут справа не у тому, звідки гроші - плачу я, бо я купую. Як не буде за що купити -візьму у чоловіка. Якщо разом кудись йдемо, - розраховується той, хто ближче до каси Про "більші" покупки радимось, "великі" переважно оплачує він (як, приміром і кредит). Конвертики є, але тільки для самоконтролю - надписуємо, на що збираємо - і тоді не виходить їх витрачати на щось інше. Зрештою, ми одне для одного є "гарантом" і опорою - наразі це відчуття не підводило.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? А мені чоловік всі гроші не дає. Невелику частину залишає в своїй заначці. Те, що не було витрачено протягом місяця, автоматично опиняється в моїй заначці. Якщо бракує, я з неї ж докладаю. На значні покупки складаємося, але чоловік мені потім чомусь повертає мою частку. Певно, тому, що незалежний. Що зароблю на рукодільних замовленнях - те моє. Якраз на приємні подарунки чоловікові, малому і собі коханій Але навіть якби мала при потребі віддати всі свої - віддала б не роздумуючи. Знаю, що він так само. 100% погоджуюся!
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? La asiano - випередила мене - у нас такий самий принцип, мої гроші - я витрачаю сама (правда все частіше на дітей, але і себе не забуваю балувати, а чоловікові - це закупи в маркеті, великі ті коштовні речі - це з наших спільних коштів. У мене завжди має бути хоч невеличка, але певна сума грошей на руках, яку я б могла витратити так, як хочу, чи то купити кілограм персиків дітям і чоколядку, чи собі косметику чи ще щось. А просити в чоловіка - зразу мені якось так... Але ось зараз сиджу в декреті.... і у мене ломка, хочу на роботу, бо свої всі "заначки" я вже використала...