гроші: спільні чи особисті?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Гелена, 14 Грудень 2008.

1. bobryha

bobryha Well-Known Member

Відповідь: гроші: спільні чи особисті?

В нас - коли я ще працювала, то тратила "свої" гроші як важала за потрібне- на себе, продукти і т.д. і не відчитувалась. коли "мої" гроші закінчувались- брала в чоловіка, але вже конкретну суму на щось конкретне. і всі "дорогі покупки" оплачував чоловік.
    Зараз працює тільки він ( бо я в декреті). Гроші прошу в нього і аргументую на що саме- на продукти, на лікаря, щось додому купити... Слава Богу він не жадний і ніколи не притикав що він мене "годує"...Та і я розумію що криза і не транжирю гроші на право-наліво, хоча і умудряюсь собі пару сотень відкласти- щоб мати "свої" на всякий пожарний. Мені чомусь так спокійніше

2. Merry

Merry Well-Known Member

До декретної відпустки у нас була запроваджена ціла бюджетна система із доходами та витратами. Всі зароблені гроші за місяць сумувались (чоловік заробляв більше), а тоді розподілялись по обов'язкових фондах (комунальні платежі, харчування, витрати на бензин, на непербачувані випадки) як правило у фіксованій сумі (приблизно знали на що скільки грошей йде). Потім відкладалась теж певна фіксована сума на заощадження, а залишок ми ділили порівну між собою. Ця система нам обом дуже подобалась.

Останнє редагування: 26 Лютий 2011
  3. Barashechka

Barashechka New Member

Оскільки я зараз не працюю, бо чекаємо на поповнення, а якісь "свої" грошенята хочеться мати, то він робить таку приємність. Приємно знати, що в тебе також є свій конвертик:girl_blush2:

4. Левицька

Левицька New Member

мені якось все-одно, не розумію я "своїх конвертиків", заначок тощо...
    я хоч сама ще працюю, але гроші зберігаємо разом, беремо, скільки кому потрібно.

5. Valeria

Valeria New Member

В нас завжди гроші були спільні.Коли я працювала,зарплату тратила повністю на все мені необхідне,на решту-чоловік добавляв.Зараз я в декреті,тому,коли щось треба,беру в нього.Проблем в нас немає:взяла гроші і купила все необхідне.Лишнього не трачу,бо трохи відчуваємо кризу.Він в мене не жадний,коли має віддасть останні,особливо для малечі.Рахую,що ділити гроші на "мої"-"твої"-це дурість.

6. zlatovlaska

zlatovlaska Well-Known Member

Я також так відкладаю, і це єдині гроші які у нас відкладаються, все решта чомусь тратиться під "0", причому чи я відкладу 100 чи 500 грн, нам якраз до зарплати вистачає. А коли кажу чоловікові, давай на початку місяця відкладемо 1000 грн, на літо, на відпочинок, зрештою ми всеодно ті гроші розтринькуємо. Тому я і відкладаю тишком-нишком:girl_blush2:

7. Barbara

Barbara New Member

В нас всі гроші спільні, хоча часом можу сховати 100 чи 200 гривень на подарунок чоловікові.

8. mra

mra New Member

У нас з чоловіком гроші окремі. У мене своя заначка у чоловіка своя. Ніхто не знає в каго скільки. Мені треба - беру купляю чи собі чи дитині чи чоловіку, так само чоловік. Мені так дуже добре, ніхто не рахує не дорікає. Якщо мені на щось не хватає то чоловік без проблем докладає, і навпаки я докладаю йому. І в такому випадку у нас завжди в дома є гроші.

9. Vyruchalochka

Vyruchalochka Member

Дівчата,а що робити , коли Ти маєш 2-3джерела доходи -крутишся як білка! А Він на одній зарплаті хай і з процентами не дуже напружуєтся! Чи є зміст тоді влаштовувати супер умови? До доброго швидко звикається...Що робити коли старання до заробляння грошей різні...? Дозволяти паразитувати?

10. mra

mra New Member

Чи є зміст тоді влаштовувати супер умови? До доброго швидко звикається...Що робити коли старання до заробляння грошей різні...? Дозволяти паразитувати?

11. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Не можна зводити сімейні стосунки лише до спільного бюджету. Я також заробляю більше чоловіка і маю додатковий заробіток (правда, тепер менше), але гроші у нас завжди були, є і будуть спільними.
    Можливо, недостатній заробіток ваш чоловік компенсує чимось іншим?

12. Vyruchalochka

Vyruchalochka Member

З досвіду подруг :якщо жінка забезпечує сім"ю -чоловік починає розслаблятися, не розвивається,починає погулювати ще критикує постійно. Питання про те, як стимулювати підвищувати рівень доходів чоловіка?

---------- Додано в 21:30 ---------- Попередній допис був написаний в 21:26 ----------

тре більше хотіти видно -хоча грошей стільки в гаманці як в голові

13. Chortenia

Ну от знову ви туди ж. Чоловік - не машина для заробляння грошей. Свій внесок у сім'ю ( і не тільки в забезпечення) повинні вносити обидва з подружжя.

Стосовно стимулювання - то ви краще знаєте свого чоловіка. Які методи на нього діють, які аргументи.
    + візьміть до уваги: чим більше ви працюєте (обоє),тим менше у вас часу один на одного і на ваші стосунки.

14. Vyruchalochka

Vyruchalochka Member

в мене уже другий чоловік -уже з першим попеклася на тому, що все тягнула сама...так, для мене важливим вклад в сім"ю, впершу чергу фізична допомога, проте хочу, щоб Він гордився собою як годувальником ?

15. terezka

terezka котяка-вишивака

як то кажуть, підпишусь під кожним словом

16. Vyruchalochka

Vyruchalochka Member

Дівчатонька, як в декрет тоді йти? Йому?

17. Chortenia

Так не йдеться про те, що жінка тягне сімю, а чоловік сидить на дивані і читає газету. Це неприпустимо однозначно. Внесок повинен бути з обох боків.
    Але і розглядати чоловіка лише як годувальника для мене теж неприпустимо.
    П.С. До речі, декрет (або ж його планування) - хороший стимул для чоловіка (ну принаймні, я так думаю).

18. zlatovlaska

zlatovlaska Well-Known Member

100%. Чоловік хоче друге дєтско, питаю чи ти нас всіх прогодуєш? Каже, що руки ніби ростуть звідки треба. На роботу мені каже не йти, хоча я хочу дуже, не від нехватки грошей а для душі.
    Чпівробітниця колишня вийшла заміж, до декрету працювала багато де і роботою особливо не перебирала. "Коханий", лєнтюх ще той...Мають малого, рік скоро буде. Муж ніде не працює більше 2!!! років. Він бачте продавцем чи грузчиком не піде праювати, гордість не дозволить. А жити на дитячі гроші і на пенсію свекра совість дозволяє. От такого мужа я б гнала і копала в одне місце. А якщо працює, старається, може і не заробляє дуже багато, не обов"язково виносити вирок "винен". Може за місяць чи за пів року знайде кращу роботу...
    До того ж, Vyruchalochka, Ви писали що маєте кілька джерел власного прибутку, може і чоловік може Вам в цих сферах стати корисним, допомогти.

19. Vyruchalochka

Vyruchalochka Member

Дякую, дівчата! Моя думка, що в декрет йде той, хто більше заробляє... В моїх доходах Він не може допомогти, бо специфіка дуже різна.

20. Oduvashka

Oduvashka Well-Known Member

На мою думку, в декреті має бути той, хто того того дійсно хоче. Чи то в мене так було, але, коли мені говорять "сидить дома з дитиною" мене то неймовірно дратує, бо власне самого сидіння там меньше всього, і іноді бути в декреті набагато важче, чим працювати. І якщо Ваш чоловік хоче дитину, то напевно знає, як забезпечити вас.