Відповідь: гроші: спільні чи особисті? А можна я, а можна я??? В нас тут є чудна тема, якраз для того пана ---------- Додано в 20:47 ---------- Попередній допис був написаний в 20:45 ---------- може тому що лебеді вважаються найгарнішою птицею, он тому він і назвав таких чоловіків які віддають зарплату жінці лебедями, адже вони паруються один раз на все життя а не скачуть по-чужих гніздах.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? У нас гроші спільні. Я ось чого не розумію (питання до тих у кого "два конверти"): Наприклад, вашїй другїй половинці щось треба купити, але не хватає грошей, то ви йому і не дасьте, бо то то є ВАШІ гроші?, а йому, типу, треба було економити чи як???
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? Цілком Вас підтримую.... у нас із чоловіком теж один "конверт", і коли комусь скількись потрібно, то він як раз тут як тут.......
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? Стосовно того: Додали б чи ні? Наші друзі живуть чоловіка загальне, жінки її; та не так просто бо гроші він просто так не дає, а по потребі! Чесно кажучи трошки напрягають такі стосунки бо виходять за межі сім'ї! Жінка купила ноутбук за свої гроші, для чоловіка він табу - цікаво спостерігати як вони виясняються. У нас гроші спільні, та ради деяких наших мрій я відкладаю, як виходить... А тоді як виходить щось кругленьке можна щось разом придумати. В мене золотий чоловік, без звітів і контролю, у нас взаємодовіра!
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? І хто скаже, що це нормальна сім"я? Для мене, наприклад, це дико.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? В мене така ж ситуація, я копійки в порівнянні заробляю, але касу тримаю я, точніше вона ніби і спільна, але в силу своєї зайнятості чоловік просто не має часу витрачати гроші, ось я йому і допомагаю. Але є спільна мета, і тому мої витрати скромні :o і виходить що не чоловік стримує мене в покупках, а я його (коли він дорветься до магазинів). Скільки там залишилось на купці....він ніколи не знає, зрештою як і не знає що і скільки коштує....
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? У нас гроші спільні,нерозумію тих людей у яких вони окремо,напевно у них це тому що немає довіри один до одного.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? Коли небуло дітей, я і чоловік працювали,то тримали гроші на одній купці. Кому треба було, той і брав, а тепер коли є діти і я непрацюю, то гроші віддає мені і я вже йому виділяю на транспорт, так як багато грошей іде на дітей і постійно нехватає. Всі покупки роблю я сама, а дрібні витрати він собі підробляє.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? У нас гроші спільі, але немеє окремої купки або конверта де би ми відкладали і в будь-який момент могли взяти. Я зараз в дикреті і заробляє тільки чоловік. Стабільної та би мовити зарплати у визначений день він немає (бізнес), тому гроші відкладаємо на карточку. А якщо мені щось потрібно-говорю і їдемо і купляємо або сама купую(чоловік дає гроші), як коли. Так звичайно більше економії, тому що якби купка грошей була вдома, то я б одразу знайшла їй пристосування))) Коли чоловік працював на державній роботі, зарплатна карточка була у мене і я вже розраховувала всі витрати.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? У нас в сім"ї працює тільки чоловік, гроші у нас спільні, зарплату дає мені я кладу у наш тайничок і якщо щось треба кожен бере, але в основному беру більше я бо я вдома з дитиною , то відповідно купую частіше , чоловік у витратах мене не контролює , довіряє і знає що непотрібних покупок не зроблю.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? Якраз навпаки - велика довіра. На хатні витрати мені вистачає моїх грошей, які я отримую на дитину (враховуючи, що продукти маємо з села). А якщо треба купити щось серйозніше - то я кажу чоловікові: напр. мені треба куртку, чоботи, кросівки, дитині шапочку, блендер іт.д. він мене обриває на півслові і питає Скільки? я називаю суму і отримую її. Нащо я потрачу - це вже моя справа, але мені довіряють, що я потрачу на те що треба. Так само і я. Я повністю довіряю чоловікові заощадження (вони в нього на картці) тому що знаю,що він ніколи мене не залишить в скрутну хвилину, що він їх не пропє і не потратить на коханку. Ось так. І ще колись нила, що хочу телевізор на кухню - купили, а тепер він не використовується, пилюкою припадає, але жодногоразу мене ніхто не упрекнув, що це були даремно потрачені гроші (і то так не тільки телевізор..)
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? в мене подібна ситуація, чоловік каже що я більш економна ніж він,тому краще розпоряджаюся грошима.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? мій теж так каже, але то у мене місцями, часом як піду у загул по шопінгам рідко, але трапляється
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? В нас нема такого,твоє чи моє.Треба-купляється.Скажу,що я на себе грошей жалію витрачати.Економлю,пізніше в тих речах не ходжу.Коли з чоловіком йдемо за покупками,то він свариться за таке на мене і купляє мені дорожчі речі(я звичайно брикаюсь,але він перемагає).Зате, я люблю купляти своїм хлопцям подарунки чи якісь речі,їм тоді не жалію грошей(чоловік на мене бурчить, що то для нього задорогий дарунок)Отака я для себе скупердяйка.Гроші лежать на видноті,кому треба,той бере.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? В нас аналогічна ситуація. І я вважаю це правильним. Терпіти не можу такої ситуації, коли дружина чи чоловік вимагають в своєї половини їх зарплату (чи інший дохід), щоб тримати в своїх руках. Це, на мою думку, не припустимо. Адже людина працює і це її зароблені гроші і вона має повне право розпоряджатися на свій розсуд. Звичайно, що є спільні потреби, які потрібно вирішувати спільно - тоді сідаємо і вирішуємо. А на рахунок покупок для себе, то чоловік тратить на свої потреби, а я на свої - і ні в кого нема претензій типу "на що потратила(тив) гроші". Для дітей аналогічна ситуація, якщо мені не хватає власних грошей, то йду до чоловіка і він дає скільки потрібно. І так ми живем 8 років, і за цей час в нас сварок за гроші не було ніколи.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? Тут я не зовсім згідна, оскільки так всі гроші можна прогуляти і сказати - я заробив, я й прогуляв. Пишучи я мала на увазі Якщо я взяла гроші, наприклад, на блендер, а тут в дитини порвалися чобітки, чи в школу треба здати, чи ще щось. Я потратила гроші не на блендер, але я їх потратила на те що треба. На те, що виявилося необхіднишим на даний час. І довіра полягає в тому, що : блендера не купила, але гроші кудись потратила. То чоловік знає і довіряє мені, що раз я потратила ці гроші на щось інше, значить так було доречніше на той час. Або хай навіть зустрілися з коліжанкою і посиділи в кафе - теж нічого страшного. Я ж не кожного дня просиджую гроші по барах. Зі свого боку - аналогічно довіряю чоловіку, тому що знаю, що не потратить гроші на єрунду, а раз витратив - значить йому видніше, значить так треба було (хай навіть просидіти з друзями в барі - теж інколи треба. (НО НЕ ЧАСТО!) Гроші зберігаються повністю в чоловіка, але я знаю про кожну гривню - де, що скільки, куди іт.д.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? Ну це вже залежить від людини. Я думаю якщо хтось прогулює свої власні гроші - це її особиста справа, але ви напевне не будете жити з такою людиною чи розраховувати на її фінансову допомогу. Але з другої сторони бувають випадки, наприклад день народження, коли тоже можна сказати, що прогуляні гроші, але погодьтеся, що ви це робите з приємністю і чому в такому випадку мене мають питати де я потратила свої ж гроші.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? Ну спитати можна.. Просто в нас це сприймається як факт, без обговорення (може тому, що нема такої кризи з грішми, що не рахуємо кожну копійку), тобто раз потратила на день народження - значить так треба було. Довіра то якраз і в тому полягає. Але в нас ситуація трошки інша - фактично до хати все купую я і власних заощаджень немаю (якщо б мій муж надумав мене нині кинути, то я залишилася ні з чим) Але я йому довіряю. Тому і живу спокійно, не парюся.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? у нас в начале отношений у каждого свой кошелек был, потом решили, что надо вести совместную бухгалтерию - много куда ездим и траты большие общие - так что тут вопросов нет, где храниться) а но часто бывает - я не люблю большие суммы в кошельк носить - откроешь его - а тм лишняя тысяча- две - приятно)))
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? Ну і добре, що порозумілися. В нас так само, але на сьогоднішній день залишитися самій з дітьми напевне б було важко кожній з форумлянок