гроші: спільні чи особисті?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Гелена, 14 Грудень 2008.

1. Orman

Orman Модератор-бомба

Відповідь: гроші: спільні чи особисті?

хто там питав як вести бухгалтерію - льогко, але треба хотіти. Є така програмка навіть "Домашние финансы" - безкоштовна.

По темі гроші спільні (мабуть) ну принаймі ми так обоє вважаємо :) - чоловік заробляє, мені дає на власні витрати. На щось побільше - завжди обговорюємо. На господарство гроші тратить він, я хіба списки складаю. Але в нас однакові погляди на те що потрібно і на що грошей ніколи не шкода (на книжкииии). А взагалі відповідальний за фінанси - чоловік, я цим так тішусь, маю чистий спокій :)

---------- Додано в 15:43 ---------- Попередній допис був написаний в 15:40 ----------

ну та необов"язково, але що такого як буде знати? Білизну я купую досить дорогу, косметику - середню. Чоловік знає і ніц собі з того не робить. А купувати зайву пару - я не буду сама, бо то якесь надспоживання виходить.

2. marianast

marianast Well-Known Member

Як може бути все спільним,а гроші окремо? У нас також гроші лежать в одному місці,а кожен бере стільки скільки треба. Чоловік заробляє більше - я більше витрачаю,але мені ще не довелось відчитуватись за витрачене жодного разу. Як на мене, то мова іде про повагу і довіру.

3. MUCHACHA

MUCHACHA Well-Known Member

Заробляє чоловік, бо те, що получаю я навіть зарплатою нормально не назвеш :umbrage: Тому, всі гроші по суті в нього, але по факту в мене ,бо трачу їх я :p: Заначок і тд. в мене немає....і ніц не приховую від нього, тим більше, він з категорії тих мужин ,що все класно соображають по скільки, де і що коштує і тд.. Та й потреби в цьому не бачу - на щастя ,маю золотого чоловіка в тому плані. Ніколи ще не питав скільки потратила, на що і чого так багато і тд. Є гроші - віддасть останню копійку і не буде прирікатись і випитуватись. Тому маю спокій....головне ,щоб було що ділити на спільні/особисті:)

Останнє редагування: 6 Липень 2010
  4. Mirabellka

Mirabellka New Member

В нас гроші ніби спільні. Тобто гроші приходять на 2 зарплатні рахунки і за все ми платимо так...хто мав час той і заплатив. Але найбільше мій чоловік рже з того що ми як їдемо в Ашан і він каже що платить то, я нагрібаю на 500 грн.,а як маю платити я то виходить 300:))Спочатку він дивувася як так виходить, ну я йому і пояснила.:)))дуже йому весело було з того..каже то ти мене так дуриш, а я наївний думаю чого так:))) А загалі він не контролює мої витрати, а я намагаюсь його контролювати...погано правда получається:)) Як на мене гроші повинні бути спільними в сімї, але то як кому підходить....

5. allja

allja Well-Known Member

Я також такого нерозумію,як на мене,то все у сімї повинне бути спільним.
    цілком погоджуюся:girl_yes2:

6. TOlka

TOlka New Member

ми записуємо, скільки грошей за день надійшло до каси, скільки витратили і скільки залишилось. Потім розписуємо: їжа - стільки, одяг - стільки, транспорт - стільки... Є й категорія "дрібниці", тут деталі не розписуємо, а обговорюємо. Записуємо великі витрати і постійні витрати. В основному питань не виникає, грошей вистачає.

7. Artemida

Artemida Well-Known Member

на мою думку кожен член сім"ї повинен мати "свою" особисту частку у сімейному бюджеті. так би мовити на дрібнички.... у нас так.

8. mamulja

mamulja Member

в загальному у нас теж спільний бюджет, разом заробляємо разом тратимо, але я завжди маю певну заначку, не те що приховую від чоловіка, ні він про неї має і ніколи на неї не претендує. Просто він дуже щедра людина і загальні гроші дуже швидко розходяться, а в житті завжди трапляються якісь непередбачуванні витрати, і тут нз стає в пригоді. І нам обом це підходить.

9. Kiruskin

Kiruskin Well-Known Member

В нас всі гроші спільні!Ми ніколи не ділимо на "моє" і "твоє".Кому скільки треба стільки і бере!

10. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

а у нас на початку сімейного життя теж були спільні гроші , а з часом у нас трохи помінялись пріоритети - левову частку чоловік тратить на сім"ю, ком. послуги, кредит на квартиру, решту - збирає собі на машину :), я свою з/п трачу на різні побутові захцянки (техніку, одяг) і збираю на відпочинок - бо дуже люблю подорожувати...Раніше ми трохи на цьому грунті сварились, бо як з часом виявилось - в кожного свої бажання - муж хоче якомога швидше погасити кредит і купити машину, ну а я...мене й кредит влаштовує (ну не хочеться мені кілька років у всьому собі відмовляти, зате достоково погасити борг), зате подоржувала б щомісяця десь..Тому так вирішили на сімейній раді....

11. Milongera

Milongera Well-Known Member

Наш бюджет спільний, але не цілком. Маємо два конвертики - в один кладемо на загальні витрати, в інший - на глобальні проекти )) Але крім того кожен залишає собі трохи своїх грошей, не дуже багато. Справді, як писали вище це варіант, який влаштовує обох. Я можу спокійно купити собі щось дорожче з косметики чи білизни, чи піти в книгарню і відірватися від душі )) він любить тратити на всякі туристичні і компютерні штучки.
    А витрати записуємо, але лише найбільші. Муж пропонував вести детальну бухгалтерію, але я його відмовила - не маю бажання записувати кожну витрачену копійку.

12. GoldenFish

GoldenFish New Member

Гелена, а у нас в кожного свої гроші, але все одно витрачаємо зазвичай разом. Вважаю, що зручніше, якщо гроші спільні. Але тут питання: хто скільки приносить і хто скільки витрачає з сімейного бюджету

13. Sauasep

Sauasep New Member

Цікаво, який приблизно відсоток чоловіків - лебедиків, які віддають всю зарплату жінці?

14. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

15. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

16. Sauasep

Sauasep New Member

Взагалі мужчина має заробляти стільки, щоб утримувати себе, при потребі своїх батьків, а вже потім думати про одруження.

---------- Додано в 22:00 ---------- Попередній допис був написаний в 21:59 ----------

Пупсик, а ви мені порадьте якусь цікаву тему.............

17. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Ну так можна і не одружитись. Але нащо і пощо, як в переліку ваших пріоритетів на першому місці Я, далі мої батьки, і десь там в кінці плентається жінка. А діти ваші де в цьому рейтингу займуть місце?

18. nattsol

nattsol Well-Known Member

19. amurka

amurka New Member

а чому лебедиків????????
    мій чоловік також всі гроші мені віддає,але витрачаємо разом...
    чи має бути так як моїх знайомих:жінка поняття немає скільки чоловік заробляє і якшо їй потрібні гроші,то говорить на шо і скільки,то він таку суму і дає їй...

20. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

а жінка буде брати в свого тата :lol:

:girl_impossible: