Відповідь: гроші: спільні чи особисті? квіти і справді дарує не дуже часто до речі, мої улюблені польові, а вони, зазвичай, дешеві
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? Ніяк не зрозумію навіщо вираховувати вартість подарунка? Яка мета? Щоби потім не впасти обличчям в болото і не придбати дешевший? Ми сімейні гроші також разом тримаємо, і сімейний бюджет в нас спільний. Кожного тижня беремо по 100 грн, маємо вкластись-нам вистачає! Продукти в більшості випадків я купую, але якщо треба щось купити коли не маю змоги-чоловік завжди купує. В принципі ніхто не вичитується скільки і куди потратили. Думаю, коли буде більша зарплатня, будемо трошки никати один від одного чи збирати на щось побутове, оскільки зараз не можемо. А подарунки купуємо разом один одному-те що найбільше потрібно, хіба що чоловік може квіти без мене купити,звичайно, чи щось в цьому роді.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? А як часто стикаєтесь або спостерігаєте в інших пар скупість з боку мужчини? Коли мужчина заробляє більше але намагається на спільні витрати затрачати менше грошей ніж жінка? рідко робить подарунки? Не обов"язково йдеться про сімейні пари, це питання на загал. Не знайшла відповідної теми, тому пишу тут.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? Tequila, мужчини великі молодці в тому плані, я так вважаю... поки жінка тринькає гроші на морозиво/тістечко/чайок з подружками/ще одну сумочку/нові (четверті) басаножки, мужичок акуратно складає всьо до купки і створює капітал, який має ймення "заначка/на "чорний день"/НЗ/ і т.д." і він це бабло не стратить!!! ну хіба в крайньому разі на автомобіль/супер-пупер фотік/яхту/іншу річ, через яку отримає дохід або - покладе на депозит і буде далі складати, а на відсотки відкриє ще один, буде бавитись з складним процентом і т.д.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? Абалдєть... В Чорткові, що комунізм настав? В тиждень 100 грн... чи я щось не так розумію? Ех, моєму хоч би трохи тої скупості або ощадливості...
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? В тиждень 200-по 100 на кожного Звичайно, інколи не вистачає, і інколи не можемо собі щось позволити більше,тай хотілося би на щось збирати але приходиться так жити
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? В нас бюджет "тримає" чоловік. Бо саме він оплачує всі рахунки, лише він купляє продукти. Я лише роблю замовлення. Якщо я кудись йду, то беру грошей стільки, скільки потрібно. Всі великі покупки наперід обговорюємо. Все дуже просто. І, головне, всіх влаштовує.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? Tequila, мужчини великі молодці в тому плані, я так вважаю... Якщо Ви маєте наувазі здорову економність, тоді так, а я запитувала про скупість. Наприклад про ситуацію коли мужчина, перебуваючи в жіночому оточенні (своєї дівчини, або дівчини і її подруг), не гребує коли дівчина платить за себе і нього (за його мовчазної згоди),наприклад в кафе, супермаркеті. Або ситуації коли наприклад дівчина купує квитки для нього і для себе в спільну поїздку, а мужчина не повертає за свої квитки грошей, бо вважає нормальним таку постановку питання. При тому що мужчина не є одруженим, тобто спільного сімейного бюджету відповідно немає. Ех, моєму хоч би трохи тої скупості або ощадливості... В тому й річ, що скупість і ощадливість це різні полюси схожої риси характеру. Де межа між ощадливістю і скупістю? Що може бути критерієм розрізнення? Яке співвідношення витрат у мужчини і жінки і в яких ситуаціях вважається прийнятним (в неодруженої пари)?
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? Немає. В кожної сім"ї вона своя. Універсальної не існує... Є подібні сім"ї та виховання. Тоді подружжя може вважати, що в них все правильно. Але інші при цьому так не вважатимуть. Але що гармонійній сім"ї до цього?
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? Мене виховали так, що мужчина повинен платити за себе і частково або повністю за дівчину (залежно від ситуації). Платити за мужчину - для мене дико, і мужчини яким підходить, що дівчина платить за них, для мене вже не мужчини: альфонси або жлоби. Ще раз пишу: розглядаю ситуацію з неодруженими парами (не мають спільного боюджету). Поділіться своїми думками.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? в нашій сім"ї гроші ніби й спільні,але в одночас і кожен "ничкує" собі.....от мій чоловік працює в державній установі,а я типу домогосподарка поки доглядаю за дитиною,але й я заробляю гроші репетиторством (англійська мова).я отримую в місяць досить пристойну суму.....та,на мою думку,кожна жінка повинна мати "свої" грошенята,на власні дрібнички....і чоловікуне обов"язково треба знати звідки це появилася нова помада,чи нова білизна чи навіть зайва пара чогось ще...
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? я довго думала, який же в нас бюджет)) до того якя вийшла на роботу, був спільний, зараз в мене гроші на карточці, і я не бачу сенсу їх знімати щоб вони на купу лежали. постійні трати ми зразу оговорюем, як то кварплата, зарплата няньці,в магазині по різному буває. речі я собі сама купую, подарунки дитині і чоловіку. я навіть не знаю скільки чоловік заробляє)) а він не знає скільки я)) ну приблизно уявляєм. але знаєм шо ми можем собі дозволити, а шо поки не пожем. алле разом складаєм на великі покупки
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? Щодо втручання батьків у сімейний бюджет, це неправильно. Якщо батьки ще забирають гроші у своїх дітей і розпоряджаються ними, то треба з таким покінчити! Ваші доходи належать тільки вашій сім"ї! У нас є скарбничка. в яку відкладаємо певну частину зароблених грошей. І по однаковій сумі залишаємо кожен собі. Коли не вистачає на щось грошей, то беремо із скриньки, попереджаючи одне одного. Великі покупки обговорюємо. В основному, конфліктів не виникає. Бажано вести бухгалтерію. Не для того, щоб побачити, хто більше витрачає, а щоб визначити, чи прибувають у вас гроші, чи витрачаються й запаси. А також щоб обдумати альтернативні варіанти збільшення прибутку та виділення сум на важливі речі. Окремо ми тримаємо ще одну скриньку. Туди складаємо по 100 гривень кожен щомісяця. Ці гроші - табу! Їх ми не використовуємо ні в якому разі, це "запасні", якщо в хаті не буде вже ні копійки.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? В нас спільні гроші. Хоч я і не заробляю. Приємно Не ділимось, бо сімя ж одна. А по іншому не уявляю.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? Цілком погоджуюсь! Мені навіть якось не комфортно, як я немаю якоїсь "заначки"! Нам жінкам багато чого треба такого, що чоловіки вважають непотрібним! Воно може і дійсно не потрібне, але купиш собі і вжее настрій на висоті!!!
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? І у нас гроші спільні. Якось немає потреби ділити. А щодо заначки, то можна завжди взяти трошки грошей для своїх "захцянок". Спільні, то ж не означає, що лише на сім"ю (для всіх разом), а й на свої потреби.
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? У нас гроші майже спільні, єдине то ми від кожної з/п берем якусь частинку аби було на якісь дрібнички, мені на помаду, чоловіку на пиво, а решта то спільна бухгалтерія
Відповідь: гроші: спільні чи особисті? а розкажіть, як то вести бухгалтерію, бо щось не уявляю. навіть гроші за проїзд записувати? я буває лише після походу по магазинах та базару підраховую, чи все сходиться. а гроші у нас спільні. і розпоряджаюсь в основному ними я, бо коханий каже, що не зна, що з ними треба робити)))) але потім бува жаліється, каже, що нема йому за що купити мені подарунок))) звичайно, всі великі покупки (одяг, взуття, подарунки комусь і т.д.) обговорюємо