Пропоную поділитися рецептами паски. Паска з цукатами Інгредієнти: 800 г пшеничної муки 70 г свіжих дріжджів 200 мл молока 200 г масла (можна пополам: 100 г масла і 100г маргарину) 6 яєць 200 г цукру (даю 300, бо люблю більше солодку, але тоді треба і масла трохи більше) 100 г апельсинових цукатів 100 г родзинок 1 пакетик ванільного цукру сіль по бажанню: молотий кардамон Приготування: 1. У невеликій к-ті теплого молока розвести дріжджі. Долити решту молока, всипати половину просіяної муки і замісити тісто. Накрити ковдрую і поставити в тепле місце на 1 год 30 хв. (У мене в духовці є режим "Дріжджове тісто", ставлю на 30 хв.) 2. Родзинки вимити і викласти на паперовий рушник (вафельний). Цукати нарізати маленькими кубиками. Відділити жовтки від білків і розтерти з цукром. Білки взбити в густу піну. 3. До підійшовшого тіста всипати решту муки і замісити. Додати розмякле масло і сіль, кардамон. Обережно ввести білки і добре замісити. Накрити рушником (вафельним) і знову в тепле місце на 1 год зо хв. 4. Потім тісто знову замісити, додати родзинки, цукати, ванільний цукор. Ще раз ретельно перемішати і в тепле місце на 1 год. 5. Форму змастити маслом, посипати мукою, заповнити тістом на 1/3 обєму форми і поставити в тепле місце на 20 хв. 6. Нагріти духовку до 200 градусів. Випікати 40 хв. За 15 хв до готовності накрити вологим пергаментом. Готову паску вийняти з форми і охолодити. При бажанні можна прикрасити цукровою глазурю. Смачного! Переписи пасок: Марусі-мами (паска) Баба львівська - Дарія Цвек Дани Ksani
Ану подетальніше? то просто скибочки в яйце і на сковорідку, типу як гринки, тільки солодкі, я правильно розумію? А то в мене ті пасочки, шо зберігались в кошичку під рушничком трохи зчерствіли. Добралась вже до тих, що були в паперовівй коробці, то вони як вчора печені. Роблю висновок, що паски найкраще зберігаються в закритих картонних коробках.
Я калатаю вилкою яйце з цукром. Мачаю туди скибочки пасочок чи батону з обох боків і на сковорідку. Можна без цукру. В кого паска не солодка, то можна яйце+сіль+кріп.
ви змазуєте їх? бо в мене я б не сказала що гарно відліпають, гірше ніж пергаментний папір, так як от знімаєш їх, то паска трішки подерта стає
ні не змазую, так боки не ідеальні, але я для себе печу тому мені це ролі не відіграє, в мене доречі такі ж боки є від металевих форм з тонкого металу хоча я їх і змащую, найгарніші краї або з алюмінієвих горнят/банячків або з форм з товстого металу
Людоньки , як же я не можу дочекатися щоб пекти вже пасочки Настільки не можу , що десь два тижні тому вирішила спекти кілька , навіть форми купила, але масло забула, на щастя До речі, побачила паперові форми, але не такі коричневі як з пергаменту, а просто білі гладенькі зсередини, ззовні різноманітні малюнки. Хтось в таких пік?
пік)), такі ж як і ті з пергаменту, не гірші --- дописи об"єднано, Mar 27, 2017 --- але я хочу купити собі форми цупкі металеві, хоча б дві
я печу в металевих , вони в мене різних розмірів. не знаю як цього року пектиму, бо з малявкою хіба вечорами шось вдається і так нарешті хочеться отримати жовтий - жовтий колір пасок .
а чого на щастя? то не можна зараз пекти? бо я хочу новий рецепт випробовувати, а на саме свято боюсь експериментувати. кажуть можна куркуми дати дрібку, я так і буду робити, бо якщо купити домашні яйця на мою к-сть пасок, то тільки ті паски і будемо їсти на свята))) ще я люблю щоб паска як спечеться відділялась такими шарами, чи волокнами і була волога всередині. От саме для таких волокон читала що треба вимісити добряче (хто б сумнівався), накладати в форму теж шарами, от як меди лягає, коли його лити. А ще можна скрутити ковбаски і так класти в форму. Хтось таке пробував?
Я завжди печу "контрольну" на католицький Великдень, щоб спробувати нову глазур-помадку. Цього року буду пекти на Благовіщення.
тільки місила, перший раз чи 30 чи 40хв, другі вже чть менше - то вона "дреться". правда я люблю сухіщі, то не знаю, чи може бути і волога і дертися.
то не сили треба, а час і натхнення. і аби думки не "льотали". я з хлібом таке маю, що мушу думати, про що "думати"
@Made in USSR , та просто все таки хочеться Великодня дочекатися))) В мене такий рецепт що місити практично взагалі не треба і паска супер смачна і достатньо волога.
я завжди змащую паперові формочки маслом і вони відстають добре. Виймаю не відразу. Металеві також змащую і ще на дно ставлю пергамент. Хоч тепер ті пергаменти стали такі непередбачувані, бо навіть коржі, які завжди виходили добре, то деколи пристають ((