Готуємо паску

Discussion in 'На кухні' started by Olenka, Apr 22, 2008.

Tags:
  1. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Пропоную поділитися рецептами паски.

    Паска з цукатами

    :clapping:
    Смачного!

    Переписи пасок:
    Марусі-мами (паска)
    Баба львівська - Дарія Цвек
    Дани
    Ksani
     
    Last edited by a moderator: Apr 9, 2015
    • Подобається Подобається x 19
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  2. Дана

    Дана Well-Known Member

    А я ріжу на шматочки і підсушую в духовці, маю такі собі біскотті. І довго зберігаються;)
     
    • Подобається Подобається x 4
  3. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Ану подетальніше?
    то просто скибочки в яйце і на сковорідку, типу як гринки, тільки солодкі, я правильно розумію?

    А то в мене ті пасочки, шо зберігались в кошичку під рушничком трохи зчерствіли. Добралась вже до тих, що були в паперовівй коробці, то вони як вчора печені. Роблю висновок, що паски найкраще зберігаються в закритих картонних коробках.:)
     
    Last edited: May 5, 2016
    • Подобається Подобається x 1
  4. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Я калатаю вилкою яйце з цукром. Мачаю туди скибочки пасочок чи батону з обох боків і на сковорідку. Можна без цукру. В кого паска не солодка, то можна яйце+сіль+кріп.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    починаємо тему?))
    мені потрібна консультація по паперовим формам. варто чи ні?
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    вже 2 роки печу в них, задоволена)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Kasia

    Kasia Well-Known Member

  8. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    так, в мене з цим проблем не виникало.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. vikitoria volyn

    vikitoria volyn Well-Known Member

    ви змазуєте їх? бо в мене я б не сказала що гарно відліпають, гірше ніж пергаментний папір, так як от знімаєш їх, то паска трішки подерта стає
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    ні не змазую, так боки не ідеальні, але я для себе печу тому мені це ролі не відіграє, в мене доречі такі ж боки є від металевих форм з тонкого металу хоча я їх і змащую, найгарніші краї або з алюмінієвих горнят/банячків або з форм з товстого металу
     
  11. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Людоньки , як же я не можу дочекатися щоб пекти вже пасочки:)
    Настільки не можу , що десь два тижні тому вирішила спекти кілька , навіть форми купила, але масло забула, на щастя :girl_crazy:
    До речі, побачила паперові форми, але не такі коричневі як з пергаменту, а просто білі гладенькі зсередини, ззовні різноманітні малюнки. Хтось в таких пік?
     
  12. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    пік)), такі ж як і ті з пергаменту, не гірші
    --- дописи об"єднано, Mar 27, 2017 ---
    але я хочу купити собі форми цупкі металеві, хоча б дві
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. zetta

    zetta Well-Known Member

    я печу в металевих , вони в мене різних розмірів. не знаю як цього року пектиму, бо з малявкою хіба вечорами шось вдається і так нарешті хочеться отримати жовтий - жовтий колір пасок .
     
  14. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    а чого на щастя? то не можна зараз пекти? бо я хочу новий рецепт випробовувати, а на саме свято боюсь експериментувати.

    кажуть можна куркуми дати дрібку, я так і буду робити, бо якщо купити домашні яйця на мою к-сть пасок, то тільки ті паски і будемо їсти на свята)))

    ще я люблю щоб паска як спечеться відділялась такими шарами, чи волокнами і була волога всередині. От саме для таких волокон читала що треба вимісити добряче (хто б сумнівався), накладати в форму теж шарами, от як меди лягає, коли його лити. А ще можна скрутити ковбаски і так класти в форму. Хтось таке пробував?
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Vinnytska

    Vinnytska люблю....

    Я завжди печу "контрольну" на католицький Великдень, щоб спробувати нову глазур-помадку. Цього року буду пекти на Благовіщення.
     
  16. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    тільки місила, перший раз чи 30 чи 40хв, другі вже чть менше - то вона "дреться". правда я люблю сухіщі, то не знаю, чи може бути і волога і дертися.
     
  17. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    ого! я не маю сили стільки місити... мене вистачає на хвилин 15 максимум((
     
  18. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    то не сили треба, а час і натхнення. і аби думки не "льотали".
    я з хлібом таке маю, що мушу думати, про що "думати"
     
  19. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    @Made in USSR , та просто все таки хочеться Великодня дочекатися)))
    В мене такий рецепт що місити практично взагалі не треба;) і паска супер смачна і достатньо волога.
     
  20. zetta

    zetta Well-Known Member

    і я таку люблю, а оті що сипляться і кришуться мені не подобається.
     
  21. YeWa

    YeWa Well-Known Member

    я завжди змащую паперові формочки маслом і вони відстають добре. Виймаю не відразу. Металеві також змащую і ще на дно ставлю пергамент. Хоч тепер ті пергаменти стали такі непередбачувані, бо навіть коржі, які завжди виходили добре, то деколи пристають ((