Готуємо паску

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 22 Квітень 2008.

Tags:
  1. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Пропоную поділитися рецептами паски.

    Паска з цукатами

    :clapping:
    Смачного!

    Переписи пасок:
    Марусі-мами (паска)
    Баба львівська - Дарія Цвек
    Дани
    Ksani
     
    Останнє редагування модератором: 9 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 19
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  2. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member

    Подивилася. Пише 12 г., пачка на 2 кг. борошна
     
  3. Дана

    Дана Well-Known Member

    Це добре борошно, у нас таке борошно важко знайти, а на майбутне якщо буде можливість купіть пшеничне борошно з вмістом білку 13-15% це ідеальне борошно для паски.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member

    Хм...шось я не знайшла нічого про білок. А то так і має вказуватися у відсотках?
     
  5. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Дівчата, а як ви ті паски зберігаєте, в чому?
     
  6. podolyanochka

    podolyanochka Well-Known Member

    Дівчата, тут у цю пору хтось є?
    Замісила по перепису Дани вперше. Етап борошно, дріжджі, жовтки. Тісто геть рідке. Його можна місити тільки ложкою. То так і має бути? Чи руками?
     
  7. Дана

    Дана Well-Known Member

    Білок це і є протеін, тільки не у відсотах а в грамах то моя помилка, 13-15 грам протеіну в 100 гр борошна.
    --- дописи об"єднано, 29 Квітень 2016 ---
    Я є, тісто рідке, воно зовсім не схоже на тісто для хліба чи булок.
    Я мішу руками, ложкою буде важко. А у вас прямо дуже рідке?
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. podolyanochka

    podolyanochka Well-Known Member

    Ура! Ні, не дуже, але від рук не відлипає і зовсім як не мочка вуха. А як додам масло і спиртне - геть зрідне?
    Борошно відміряла, як радили, наперед. Додала усе. Більше не досипаю.
     
  9. Дана

    Дана Well-Known Member

    Навпаки стане легше місити. Тісто перед підходом має бути таке. фото чуже
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. podolyanochka

    podolyanochka Well-Known Member

    Чим довше мішу - тим густіше. Клейковина працює мабуть.
    Тісто однорідніше, потріскує. Пухирців немає.
    Ось:
    Ну як?
     

    Вкладення:

    • P1040093.JPG
      P1040093.JPG
      Розмір файлу:
      104,7 КБ
      Переглядів:
      101
    Останнє редагування: 30 Квітень 2016
    • Подобається Подобається x 1
  11. Дана

    Дана Well-Known Member

    Тісто таке як має бути як буде важко місити, дуже липке, можете додати максимум 100грам борошна. Ще варіант дати 20мл олії без запаху, стане легше місити.А ви масло вже дали?
     
  12. podolyanochka

    podolyanochka Well-Known Member

    Дано, дякую Вам за підтримку. Тісто кисне вже годину - наче непогано...
     

    Вкладення:

    • P1040095.JPG
      P1040095.JPG
      Розмір файлу:
      112,8 КБ
      Переглядів:
      93
    • P1040094.JPG
      P1040094.JPG
      Розмір файлу:
      88,8 КБ
      Переглядів:
      91
  13. Дана

    Дана Well-Known Member

    Дуже добре тісто, якраз таке як має бути. Надіюся паска вам вдасться.
    Я вже свою замісила і поставила викисати. Цього разу брала інше борошно, подивимося що з того вийде).І ще як би я кухню не нагрівала тісто в процесі замісу ставало на відчуття холодне, я зразу по замісу накрила плівкою, рушником і запхала в добре теплу духовку.
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. lesja.f

    lesja.f Well-Known Member

    це як? скільки там має бути градусів?
    я теж вже свою замісила , вже викисло - кисло приблизно 50 хв, зараз підкисають у формочках:girl_smile:
     
  15. podolyanochka

    podolyanochka Well-Known Member

    :) Допікаю. Або я господиня така, або... 10 год.
    Все було добре поки не переклала тісто у форми - як я його тільки не гріла - не росло.
    Поставила у духовку. Вже виймаю готові пасочки - залишилася найбільша.
    Дякую за перепис. Пахне дуже гарно.
    Робила 1/2 замісу, а треба було таки повний.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Дана

    Дана Well-Known Member

    Я включили духовку на 50 градусів, вона прогрілися я виключила і поставила закутане тісто.
     
  17. lyanysya

    lyanysya Well-Known Member

    Ще хтось тут є сьогодні?):girl_dance:Моя пасочка викисає, 1,5 години місила, на більше мене не хватило:girl_yes2:І цього разу муки пішло 950 грам:girl_in_dreams:
     
  18. Emmy

    Emmy Прямую до мети

    Я є:) Пекла паски в четвер по рецепту Дани. Зрозуміла, що дала забагато борошна + в кухні було захолодно, тісто не хотіло рости. В результаті, паски вийшли дуже смачні, але всередині не такі пухкі, як мали б бути, хоча і не забиті. Єдине, потріскали мені дуже паски, навіть глазурь не допоможе і замало у формі виросли, вигляду не мають. Тому вирішила сьогодні спробувати ще раз спекти, врахувавши попередній досвід)
    А потім, коли вже накладаєте тісто у формочки, теж ставите в духовку? І як тоді, просто лишати там пасочки і темпаратуру збільшувати до 200 градусів? Чи витягувати форми, чекати, поки нагріється духовка і тоді назад?
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. lesja.f

    lesja.f Well-Known Member

    а ми уже дегустуємо:girl_dance: пасочки вийшли дуже смачні, гарно пропеклися, правда одна пасочка при витяганні з форми трішки розвалилася, але то нічого страшного вона відразу з`їлася :nyam2:
     
    Останнє редагування: 30 Квітень 2016
    • мімімі мімімі x 1
  20. Дана

    Дана Well-Known Member

    Тісто вийняла, наклала в форми і залишила підходити. Тим часом розігріла духовку для випікання. Паски в формах підросли я їх змастила яйцем і поставила першу партію пекти, друга чекала свою чергу в холодильнику.
     
    • Подобається Подобається x 1
  21. Дана

    Дана Well-Known Member

    Паски готові з 1.5 порції вийшло 9 пасок різного розміру, на фото чомусь вийшли темніші ніж є насправді)))
     

    Вкладення:

    • Подобається Подобається x 10