Готуємо паску

Discussion in 'На кухні' started by Olenka, Apr 22, 2008.

Tags:
  1. Olenka

Olenka Well-Known Member

Пропоную поділитися рецептами паски.

Паска з цукатами

:clapping:
    Смачного!

Переписи пасок:
    Марусі-мами (паска)
    Баба львівська - Дарія Цвек
    Дани
    Ksani

Last edited by a moderator: Apr 9, 2015
    • Подобається Подобається x 19
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  2. Vinnytska

Vinnytska люблю....

Теж слідкувала за процесом кожної господиньки, поки пеклись мої.
    В мене спрощений процес : 2 більших в хлібопічці, дві для кошичка - одна на замовлення. Пекла з журавлиною і цедрою лимона. Залишилось довершити шапочками)Ага, і таки ту, що більша, спробували половину))Видно розріз.
    IMG_20160429_072114.jpg

• Подобається Подобається x 10
    • Зе бест! Зе бест! x 4
  3. Kasia

Kasia Well-Known Member

О читаю , що в мене не одноі клопіт з тими металевими тонкими формами( білі боки.
    А в
    той самий клопіт. твердо вирішила не пекти в них більше, ті боки мене дратують)
    --- дописи об"єднано, Apr 29, 2016 ---
    @Дана , ще мене проконсультуй. Скільки у формах приблизно тримати? певно я мало тримала, бо дуже росли в духовці і 3 грибочки маю

4. Дана

Дана Well-Known Member

Якщо я накладаю в форми на 1/3 висоти то чекаю щоб підросло майже до країв, тобто вершечок паски майже торкається країв.
    А ще краще щоб не переживати за грибки з пергаменту зробити вищі боки і тоді грибочки аж ніяк не вийдуть)))))

5. Kasia

Kasia Well-Known Member

дякую. я таки не дотримала(
    я робила боки з пергаменту, минулого року. то в тих тонких формах вони від того білі лишаються((
    а цього року -не дала пергаменту - то маю грибочки, боки кращі. проте пристали ті боки на мертво))))

6. innamorata

innamorata Well-Known Member

В мене доречі пристали лише дві пасочки, і лише в тих формах котрі змастила олією, там де мастила маслом аж вискакували
    І доречі пекла теж в тонких металевих формах, то бочки трошки світліші за шапки, а ті що не мастила жовтком то взагалі однотонні

7. Kasia

Kasia Well-Known Member

@innamorata, а ви їх теплими чи холодними дістаєте? @Дана, а ти коли дістаєш з форм?

8. innamorata

Я дістаю одразу як виймаю, ще гарячими
    Єдине шо доводиться класти на бочок бо такі пухкі шо сідають

• Подобається Подобається x 1
  9. Дана

Дана Well-Known Member

Даю постояти хвилин з 10 і виймаю,я пергамент завжди даю, а боки так світліші за верх, я собі то не беру до серця.)))

• Інформативно Інформативно x 1
  10. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Щоб верх не темнів швидше, коли зарум'яниться, покласти на нього мокрий листок паперу

11. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Я знаю, чому в мене цього разу так вийшло, і то не форми винні - занадто паски виросли у формах, аж повилазили, щось не впильнувала, тому верх швидко потемнів, а середина залишилась сира, зазвичай же я кладу тіста на 1/3 і чекаю доки підніметься на 2/3, то завжди все було ок, особливої різниці між пропіканням верхушки і середини не було, і "грибочків" також не було.

12. innamorata

@jalla Жанночко, а можна детальніше про утилізацію білків в ангельський бісквіт. Я робила з Чадєйкою то там мука і пудра, але ніякого крохмалю. І радить вона робити з малої кількості білків(5) бо він дуже сідає. І справді сідає. А в мене більше 20 білків які треба кудись запхати. печенька які давали кілька сторінок вище то добре, але там на порцію йде всього 2 білки і 200 г горіхів. то я горіхів не напасуся щоб використати білки.

13. zetta

zetta Well-Known Member

@innamorata , зефір ? Зараз всі повально роблять такий з ягодами .

14. innamorata

мені б щось менш солодке. бо трошки обмежую вдома вжиток рафінованого цукру. некорисний він :) і так на свята ним об'їмося

15. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я просто настільки роблю його на око, що навіть боюсь щось приблизно припускати скільки і чого іде.

16. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

запхайте в морозилку (в сусідній темі писали)

17. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Десь на дп був рецепт бізе в хвильовці, завжди хотіла спробувати, то певно прийшов білковий зоряний час. А ще певно чоловіку насмажу білкову яєшню, в кого чоловіки качаються, то теж зробвть, бо жовток калорійний, вони його не хочуть;)
    А що потім з ними робити?

• Інформативно Інформативно x 1
  18. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

розморожуєте і печете, бізе, наприклад.

• Подобається Подобається x 1
  19. innamorata

Доречі, щодо пасок. Цікаво як так може бути. Я порівняла Данину паску і ту що спекла за рецептом тітки. Так от - та що тітчина жовтіша, хоча в Даниній пасці в двічі більше жовтків... як так?

20. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

А яйця однакові? Може десь магазинні, десь домашні? А може хтось качині яйця давав, вони ще червоніші. А може кількість тіста була різна. Може тітка робила на стакан молока, а по Даниному рецепту на літру?

21. innamorata

Всі домашні. Качиних точно не було :) Купувала в двох господинь, але всі перемішалися, та й різниці в кольорі жовтків не помітила. По тітчиному рецепту якраз на літру і 2 кг муки пішло 15 яєць, а Данин рецепт я робила на пів літри і кг муки. Може грає роль те що два яйця йшли з білками? Може білки якось підсилили колір? Хоча зрештою це не важливо, бо смак і там і там чудовий.