Пропоную поділитися рецептами паски. Паска з цукатами Інгредієнти: 800 г пшеничної муки 70 г свіжих дріжджів 200 мл молока 200 г масла (можна пополам: 100 г масла і 100г маргарину) 6 яєць 200 г цукру (даю 300, бо люблю більше солодку, але тоді треба і масла трохи більше) 100 г апельсинових цукатів 100 г родзинок 1 пакетик ванільного цукру сіль по бажанню: молотий кардамон Приготування: 1. У невеликій к-ті теплого молока розвести дріжджі. Долити решту молока, всипати половину просіяної муки і замісити тісто. Накрити ковдрую і поставити в тепле місце на 1 год 30 хв. (У мене в духовці є режим "Дріжджове тісто", ставлю на 30 хв.) 2. Родзинки вимити і викласти на паперовий рушник (вафельний). Цукати нарізати маленькими кубиками. Відділити жовтки від білків і розтерти з цукром. Білки взбити в густу піну. 3. До підійшовшого тіста всипати решту муки і замісити. Додати розмякле масло і сіль, кардамон. Обережно ввести білки і добре замісити. Накрити рушником (вафельним) і знову в тепле місце на 1 год зо хв. 4. Потім тісто знову замісити, додати родзинки, цукати, ванільний цукор. Ще раз ретельно перемішати і в тепле місце на 1 год. 5. Форму змастити маслом, посипати мукою, заповнити тістом на 1/3 обєму форми і поставити в тепле місце на 20 хв. 6. Нагріти духовку до 200 градусів. Випікати 40 хв. За 15 хв до готовності накрити вологим пергаментом. Готову паску вийняти з форми і охолодити. При бажанні можна прикрасити цукровою глазурю. Смачного! Переписи пасок: Марусі-мами (паска) Баба львівська - Дарія Цвек Дани Ksani
Помастите- будуть блискучі такі, як мої. Не помастите- будуть "матові" простенькі Я змащую не залежно, чи декорую. Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
Десь тут писали за паперові форми, але тепер годі знайти - то їх треба мастити чи ні? Я би вже то всьо робила, але боюся що з малявкою не вийде при пильнувати , а чоловік скорше 19 год не прийде. Буду цього року нічкою пекти, але вже собі все готую і викладаю, такий файний процес!!!
Я яйцем не мастила, просто не вистачило а глазур'ю магазинною мастила майже відразу як витягла, нічого не ростеклось, хоча думаю не магазинна(білок+цукор) могла б ростектись. --- дописи об"єднано, Apr 28, 2016 --- Я змастила маслом.
паперові форми треба мастити. Я дійшла консенсусу з собою: половину помазала, а половину ні. Одна пасочка не влізла мені. Тепер почекаю поки спечуться маленькі і настане її черга. Скільки печуться маленькі пасочки 0.5-0.7 літра?
А то мої - перші в життіпасочки Так смішно чомусь всі по різному виросли, напевно не зовсім однаково тіста наклала, але то зовсім їх не псує, смак - божественний А найголовніше що рецепт супер простий.
я плакаль над тим тістом. треба було попросити чоловіка, шоб знову його кудись дів в не доступне для мене місце. чого ж воно так зле піднімається. в духовку не поставлю, бо воно в пластмасовому тазику.((
@jalla таки мусите його зігріти. Дана сьогодні вже радила навіть в пластиковій мисці ставити в духовку на 60 градусів. --- дописи об"єднано, Apr 28, 2016 --- Діліть або вмикайте духовку і ставте миску на дверку відкритої духовки, щось подібне, як я робила(я фото показувала сьогодні)
я шось не хочу його знову рухати, але зара буду шось думати. втричі мусить мені вирости. в мене дуже волого в хаті і пали, не пали, вологість є. Якогось то року було дуже тепло, спекотно на вулиці, то паска росла добре.
та сама історія... вже годину стоїть замішане тісто - не росте((((( зимно в хаті, включила вентилятор, будєм посмотрєть.
думала, подумала))), запалила духовку поставила братванку на плиту і на ню тазик з тістом. якщо і далі тісто буде протестувати, тоді буде вже в мене нагріта духовка і я його туди методом як NataliaFed каже.
перших пів год ніззя, або 20 хв хоча би, якшо паски маленькі. я нестерпна кубіта, звітую - рУхнуло. тихо кажу уряяя і чекаю. на руку тісто тепліше від моєї руки (в мене руки вічно зимні), знадчить проблема була і вона була в недостатньому теплі. ждемс.