Готуємо паску

Discussion in 'На кухні' started by Olenka, Apr 22, 2008.

Tags:
  1. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Пропоную поділитися рецептами паски.

    Паска з цукатами

    :clapping:
    Смачного!

    Переписи пасок:
    Марусі-мами (паска)
    Баба львівська - Дарія Цвек
    Дани
    Ksani
     
    Last edited by a moderator: Apr 9, 2015
    • Подобається Подобається x 19
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  2. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @Retaret в мене викисає один раз в формах- вимісила, накладаю в форми викисати і все.
    Баняк в мене так- широкий і не дуже високий.
     
  3. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @jalla я мішу в два заходи але бувало, що мені з першого всі не поміщались і залишались стояти в формах, поки пеклись перші, то я їх відставляла трошки в холодніше місце і ,якщо підростали до самого верху легесенько прихлопула зверху і вони чуть "лякались" якраз поки попередні спеклись, ті знову піднімались. Перекисшим не було.
     
  4. Sweet sunflower

    Sweet sunflower Well-Known Member

  5. Sweet sunflower

    Sweet sunflower Well-Known Member

    First Culinary Ukraine: Рецепт Пасхи.

     
  6. Sweet sunflower

    Sweet sunflower Well-Known Member

    Великодня Паска рецепт: Picante Cooking. Viktoriya Popin. Джерело youtube:


     
  7. Sweet sunflower

    Sweet sunflower Well-Known Member

    Рецепт Італійської Паски: First Culinary Ukraine. Джерело youtube:


     
  8. Iablinska

    Iablinska Well-Known Member

    • Подобається Подобається x 1
  9. Sweet sunflower

    Sweet sunflower Well-Known Member

    Рецепт Паски на сметані: First Culinary Ukraine.


     
  10. Sweet sunflower

    Sweet sunflower Well-Known Member

    Паска. Азбука смаку. Джерело youtube:


     
  11. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

  12. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Доброго...)
    Ого, Ви рання пташечка.
    Я ше мушу всіх з хати відпровадити, шоб не робили вітру:girl_crazy:, бо в мене вхід в кухню. Тоді закупорюсь зі всіх сторін і приступлю до процесу.

    Діівчата, дайте мені хтось відповідь по формах. на 2 кг муки скільки приблизно потрібно форм?
    Шось я ніц не пам"ятаю на яку порцію минулого року замішувала.
     
  13. Kshusia

    Kshusia Well-Known Member

    Я тільки йду місити))

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  14. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Я вирішила - поки всі сплять, я замішу
    Глянула свої минулорічні фото пасок з порції по Даниному рецепту мені вийшло 4 паски - у найбільших купованих формах 3 і 1 менша святити.
    --- дописи об"єднано, Apr 28, 2016 ---
    тісто того року в мене росте шаленими темпами, вже другий раз скоро буду спускати.
     
  15. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    У мене з 1 кг муки виходить 1 така см на 15, і 5-6 по 10 см.
     
  16. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    так, дівчата, знач я шось тай наплутала.
    тепер не знаю скільки то мені місити.
    маю 10 формочок на 11 см і 4 малесенькі. То на яку порцію мені потрібно замішувати? можна впринципі ще було би докупити форм, але спочатку потрібно визначитись.
     
  17. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

    *100 дріжджів
    * 2 стакани теплого молока(або 50/50вершки і молоко)
    * 15 жовтків
    * 100гр дріжджів
    * 200гр масла
    * 2,5 стакани цукру
    *1-2ст.л олії
    *1 ч.л солі

    Дівчатонька в рецепті Дани вказано 2 рази по 100 грм дріжджі, то так має бути? Тоді мені на пів порції треба аж 100 грм дріжджі? Не буде забагато на 0,5 муки?
    І ще чи даєте саме молоко чи 50 на 50 з вершками?
     
  18. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Думаю, то помилка з дріжджами. На 0.5 л. 100гр. десь дають. На рахунок вершків- за бажанням.

    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Дана

    Дана Well-Known Member

    В рецепті вказано два рази по 100, а перед рецептом в анотації я писала чому так:
    (Я беру дві упаковки по 100гр, в різних продавців. Одну пачку ви використаєте при випічці а другу будете мати на випадок якщо дріжджі не почнуть бродити Невикористані дріжджі також можна заморозити (тільки спочатку розділіть на двоє, так зручніше) дріжджі прекрасно переносять заморозку.)
    Якщо молоко домашнє і жирне даю саме молоко, якщо магазинне або нежирне ділю з вершками.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    я вже повиключала гази, бо я щось не звикла до таких темпів росту. Правда, цього року дала 120гр. дріжджів на 0,5 л. молока і накрила тісто плівкою.
    Згадала, в мене 4 вийшло, бо я використовувала емальований банячок на 2л і горнятко на 1л. і дві форми 13см діаметром
     
  21. Дана

    Дана Well-Known Member

    Дивіться якщо тісто дуже росте, тоді температуру в кімнаті чуть зменшіть, дайте йому викиснути, щоб потім в духовці не впало тісто.