Пропоную поділитися рецептами паски. Паска з цукатами Інгредієнти: 800 г пшеничної муки 70 г свіжих дріжджів 200 мл молока 200 г масла (можна пополам: 100 г масла і 100г маргарину) 6 яєць 200 г цукру (даю 300, бо люблю більше солодку, але тоді треба і масла трохи більше) 100 г апельсинових цукатів 100 г родзинок 1 пакетик ванільного цукру сіль по бажанню: молотий кардамон Приготування: 1. У невеликій к-ті теплого молока розвести дріжджі. Долити решту молока, всипати половину просіяної муки і замісити тісто. Накрити ковдрую і поставити в тепле місце на 1 год 30 хв. (У мене в духовці є режим "Дріжджове тісто", ставлю на 30 хв.) 2. Родзинки вимити і викласти на паперовий рушник (вафельний). Цукати нарізати маленькими кубиками. Відділити жовтки від білків і розтерти з цукром. Білки взбити в густу піну. 3. До підійшовшого тіста всипати решту муки і замісити. Додати розмякле масло і сіль, кардамон. Обережно ввести білки і добре замісити. Накрити рушником (вафельним) і знову в тепле місце на 1 год зо хв. 4. Потім тісто знову замісити, додати родзинки, цукати, ванільний цукор. Ще раз ретельно перемішати і в тепле місце на 1 год. 5. Форму змастити маслом, посипати мукою, заповнити тістом на 1/3 обєму форми і поставити в тепле місце на 20 хв. 6. Нагріти духовку до 200 градусів. Випікати 40 хв. За 15 хв до готовності накрити вологим пергаментом. Готову паску вийняти з форми і охолодити. При бажанні можна прикрасити цукровою глазурю. Смачного! Переписи пасок: Марусі-мами (паска) Баба львівська - Дарія Цвек Дани Ksani
Відповідь: Готуємо паску все було добре, росло жовте сонечко, я тішилася... але потріскали потім... нічого може не добре вимішане було? того не росло?
Відповідь: Готуємо паску Дано, поки ви тут, дякую вам за рецепт паски! В мене допікаються вже останні пасочки, всі вийшли гарненькі і на вигляд дуже пухкі, зараз прийде Катя з садочку, буде дегустувати Все гарно детально розписано, справді нескладно було зробити, я тільки з мукою довго сумнівалась, боялась забагато дати, та дала чітко 1,5 кг. Місила довго, але не домісила до чистих рук, воно наче відставало, але не ідеально, та це на результат не вплинуло. Потім фото викладу. Дякую!
Відповідь: Готуємо паску Ну от в мене знов питання:а де то прочитати?я свою переглянула-там такого ніде не пише.крім гатунку і білкі жири вуглеводи тощо.
Відповідь: Готуємо паску Білків скільки? в районі 12-15% супер, менше погано для хліба і паски в тому числі, але супер для тортів.
Відповідь: Готуємо паску я давала звичайну, яку мала, в мене теж про клітковину нічого не йшлося. А ще в рецепті не вказано коли олію давати, та думаю, що то не так принципово, я дала тоді ж, коли масло.
Відповідь: Готуємо паску Це ненайгірша мука, нормально, я маю таку саму але додаю ще окремо дві ложки клейковини. Для покращення. Але то не критично. 10% білків то приблизно 23% клейковини, як є можливість додати клейковину то додаємо а не то печемо і так. ---------- Додано в 18:07 ---------- Попередній допис був написаний в 17:46 ---------- Ото я вареха пропустила, під час замісу, вже після масла , хоча то не критично, після того як дати олію легше місити і муки піде менше. Треба буде попросити модераторів підправити рецепт
Відповідь: Готуємо паску мені страшенно хотілося почути як тріскають пухирці в тісті! Звук чудесний!!! І здається мені, що паски потріскали бо надто гаряча духовка для них була 200 було забагато бо відразу почали темніти Друга порція стояла при 150t і значно гладші...
Відповідь: Готуємо паску Щойно закінчила місити тісто за рецептом Дани...Поставила тісто "рости"...Не наю ,чи щось з того вийде, бо...1) саме перше, оця опара, дуже добре мені збільшилась в 3 рази, а потім бац і впала аж до самого дна Я вже і не знала ,що робити....Але потім вирішила, що буду пробувати і так....; 2) місила тісто досить мало, орієнтовно пів години, на око вимішане, але ж мало часу ,в минулому році борсалась з тим тістом 1,5год:8: То не мало? 3) Так як Дануся, забула написати коли давати олію, а я така "широка господиня" ,що і не думала її давати, бо мені здалось ,що і масла нормально, то дала олію, вже тоді, коли поставила тісто підростати, прийшлось по новому замішувати.... 4) я на вагах відважила 1,5 кг борошна, але пішло лише 1 кг:confused: і тісто ніби не рідоньке.... Ех ,сидю, переживаю ,чи щось вийде....наразі тісто не підросло
Відповідь: Готуємо паску А я так щедро помастила свої пасочки взбитим білком, що тепер не знаю чи ото все гарненько застигне, бо робила це вперше.
Відповідь: Готуємо паску Опара не має триматися, то нормально що вона впала, тісто не став пектися поки не викисне. якщо росте помало то краще потримай зайву годину а то і дві щоб тісто наросло, не спіши, нагрій кухню. Дай час дріжджам зробити свою роботу. Зараз на дворі холодно то часу на підхід треба більше.
Відповідь: Готуємо паску Три літрових форми одна 750 мл і одна маленька для Соні але то рік від року залежить минулого року в мене вийшло ще одна в 1,5л формі з тої самої кількості тіста
Відповідь: Готуємо паску А в мене паска...то певно буде біда, бо перший раз печу (новий рецепт)...щось вона мені не дуже росте, і щось...зовсім не така як минулого року...чує моє серце...аже плакати хочеться...
Відповідь: Готуємо паску Лянка, дуже гарні пасочки. А мені он приліпились з одного боку паски і понищились, майже всі. Мої мученики:
Відповідь: Готуємо паску Мої пасочки Це самі перші. Більша трошки перепеклась Не впевнена, що вийшли добрі всередині, бо тісто зовсім не хотіло рости, хоча опара підійшла дуууже добре:confused: Завтра спробую - напишу. Данусь, велике тобі дякую П.С. Не наю, як я завтра на роботу встану ,а ще порція пасочок печеться