Готуємо паску

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 22 Квітень 2008.

Tags:
  1. Olenka

Olenka Well-Known Member

Пропоную поділитися рецептами паски.

Паска з цукатами

:clapping:
    Смачного!

Переписи пасок:
    Марусі-мами (паска)
    Баба львівська - Дарія Цвек
    Дани
    Ksani

Останнє редагування модератором: 9 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 19
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  2. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

тут теж орієнтуватись на збільшення втричі?
    мої вже ростуть втретє, духовка гріється.

3. Arika

Arika Well-Known Member

В мене запитання по Даниному рецепту! Можна обійтися без алкоголю чи то обов"язково?
    І ще на рахунок формочок. Можна пекти в алюмінієвих та з нержавійки банячках????

4. Дана

Дана Well-Known Member

В форму я накладаю менше половини, підростає в формі так щоб чуть до країв не доходило, і печу то в духовці ще виходить вище країв форми, а ле я роблю з пергаменту стінки вони вищі за форму на сантиметрів 10, тому мені то не страшно.
    --- дописи об"єднано, 9 Квітень 2015 ---
    Можна звичайно, а чому не даєте ложку спирту?

5. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Ну, хоча б до країв форми, але залежить наскільки ви заповнили форму, чи на половину чи на 1/3
    Можна. І без алкоголю і в ялюмінєєвих банячках.
    Може люди мають щось проти алкоголю, назагал. Я он не давала, той ніц страшного. Була дуже добра. Трошки сильніше пахла дріжджами, але то вивітрюється.:girl_smile:

6. jalla

jalla Прогрес року 2013

Тю, мої чогось в формочках не ростуть.
    І взагалі тісто повільно росте, але тенди-сєнди якось втричі піднялось двічі в мисці, а в формочках стало і хоч трісни. Накладала на 1/3

7. Маруся-мама

Змучилось! :girl_haha:
    Добре з вами тут балакати, але пішла я до роботи.

• Подобається Подобається x 1
  8. Gajka

Gajka Well-Known Member

Дайте рецепт глазурі, щоб гарно застигла і біла-біла була, а не прозора. Кажуть продається готова, але я вже не маю де купити. І скажіть, як то поливати чи мазати чимось? Посипку відразу сипати?

9. allja

allja Well-Known Member

А в мене цього року, на диво, дуже гарно росло тісто. І в мисці, і в формах потім, і навіть жодна не трісла:)
    Пасху печу 4 раз, втретє за переписом Дани (мені вона, чомусь, найсмачніша). Лише після того, як спробували маленьку пасочку на смак, то зрозуміла чому тісто так гарно росло - на 1,5 порції тіста цукру дала лише на 1 порцію.:girl_mad: Спечена паска - чудова, але я люблю солодку, шкода, що готову паску не можна посолодити))
    Щодо перепису, то він дійсно важкий, але на смак це ніяк не впливає. Мені лишень за третім разом вдалось добитися "легкості" тіста, і не забити його мукою.

10. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

в мене три заходи пасочок було. Загально 3*0,5л молока
    перший захід - ідеальний.
    другий захід трохи потріскали верхівки, глазур в поміч. Третій захід печеться, маю сподівання, буде так нічо.
    втім, святити вже є що, і подарувати є що, і свекрусі похвалитись є чим :)
    а їсти є що - то вже точно:girl_yes:
    --- дописи об"єднано, 9 Квітень 2015 ---

а кіко пудри на кіко білків для глазурі?

11. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

12. Маруся-мама

Я даю 100-120гр на один білок, і сік з половинки цитринки. Все гарно міксером збиваю, до гладкості. Так хвилин з 5-10. Гарно клалась, не тріскала. Дівчатка прикрашали посипкою зразу як я посмарувала.

13. jalla

jalla Прогрес року 2013

Але не тре вдволікатися. По тЄмі, одним слвом, я певно сьогодні самий мєдлєнний випікальник пасок. З самого рання тусуюся, а тільки перший захід в духовку запхала.
    Йой, лиш б успішно.
    Чогось мені то тісто ну сильно вже повільно кисло, може через то шо у нас в хаті, ну, хоч трісни підвищена вологість. Хоча булки-калачі-пампухи тісто іде на ура... Не знаю.

14. Serceedka

Serceedka Well-Known Member

Ви навіть не думайте такого, я обожнюю ваші рецепти!
    Минулого року вперше в житті пекла по вашому рецепту, вийшла трошки туга, то все мука (цьогоріч виправлю помилку), але сам смак був божественний, всі хто смакував рецепт просили, тож цьогоріч вже печуть всі мої співробітиники по вашому рецепту: Київ, Львів, Чернівці:girl_dance:

Дана, поділіться ще смачним рецептом Наполеона і Спартака, буде вдячна!

Останнє редагування: 9 Квітень 2015
    • мімімі мімімі x 1
  15. Музик

Музик Мартуська

теж весь день випікаю.
    наразі маю з півтора рецепта 19 пасок різного розміру, 2 великих барани і 5 середніх.
    пасочки мої вдались дуже гарненькі, тільки три розтріскались, але як казала моя баба "як паска не потріскає - рік буде щасливим, а як потріскає - багатим"

• Подобається Подобається x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Тю, пройшло 25 хв, мусіла відкрити духовку, бо чути горілим. Чого? зверху паски підрум"янились вже троха, виросли капець, але боюсь тепер шоб мені не всілись, бо може зашвидко відкрила. А де і шо пригоріло, так і не пойму...:sad:

17. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

У моїх пасочок чомусь вершечки на бік з'їхали, перекособочились :girl_sad: Цікаво, чому то так? Погано підросло тісто і зашвидко поставила в духовку чи що? Я трохи відволікалась до малюка, то могла щось не впильнувати. Шкода так :girl_sad: Спекти ще чи купити, чи хай будуть які вийшли? Розрадьте мене трохи :girl_yes:

18. Багіра

Багіра Well-Known Member

емм, то за тим рецептом можна повністю в ХП? не замішувати і не робити опару?

19. jalla

jalla Прогрес року 2013

Заліпите помадкою, зверху, ще може якісь громіздкі цукати і ніц видно не буде.
    Нашо Вам тої магазинної паски на порошках?))

В мене тоже трохи криві вийшли, маленькі то взагалі такі смішні, перекособочені, але я спихаю це на те, шо духовка не рівномірно гріє. Бачу ше й потріскали мені пасочки, але так, не критично, зовсім чуть-чуть... поки.:)

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. jalla

jalla Прогрес року 2013

І я вже змучилась.)))

Бачу переписуюсь тут сама з собою.))))
    ну, ок... я згадала собі шо не маю дерев"яних паличок. Так шо буду вгадувати.

21. Маруся-мама

Та я просто тут місила:girl_impossible:, тому не заглядала до компа. :girl_blush2:

Замісила. Ждю.:girl_in_dreams: Якшо-шо, то я все фоткала в процесі.