Пропоную поділитися рецептами паски. Паска з цукатами Інгредієнти: 800 г пшеничної муки 70 г свіжих дріжджів 200 мл молока 200 г масла (можна пополам: 100 г масла і 100г маргарину) 6 яєць 200 г цукру (даю 300, бо люблю більше солодку, але тоді треба і масла трохи більше) 100 г апельсинових цукатів 100 г родзинок 1 пакетик ванільного цукру сіль по бажанню: молотий кардамон Приготування: 1. У невеликій к-ті теплого молока розвести дріжджі. Долити решту молока, всипати половину просіяної муки і замісити тісто. Накрити ковдрую і поставити в тепле місце на 1 год 30 хв. (У мене в духовці є режим "Дріжджове тісто", ставлю на 30 хв.) 2. Родзинки вимити і викласти на паперовий рушник (вафельний). Цукати нарізати маленькими кубиками. Відділити жовтки від білків і розтерти з цукром. Білки взбити в густу піну. 3. До підійшовшого тіста всипати решту муки і замісити. Додати розмякле масло і сіль, кардамон. Обережно ввести білки і добре замісити. Накрити рушником (вафельним) і знову в тепле місце на 1 год зо хв. 4. Потім тісто знову замісити, додати родзинки, цукати, ванільний цукор. Ще раз ретельно перемішати і в тепле місце на 1 год. 5. Форму змастити маслом, посипати мукою, заповнити тістом на 1/3 обєму форми і поставити в тепле місце на 20 хв. 6. Нагріти духовку до 200 градусів. Випікати 40 хв. За 15 хв до готовності накрити вологим пергаментом. Готову паску вийняти з форми і охолодити. При бажанні можна прикрасити цукровою глазурю. Смачного! Переписи пасок: Марусі-мами (паска) Баба львівська - Дарія Цвек Дани Ksani
А в мене тісто щось зовсім не хоче рости, хоч опара дуже гарно піднялась. Замало вимішувала?? Поки тільки годинку вистоюється без родзинок. Минулого року та сама проблема була, тільки от тоді причиною, думаю, була велика кількість муки. Сьогодні все по рецепту.
В мене електрична духовка, печу на нижній нагрів+конвенкція, температуру виставляю на 20-25 градусів нижче ніж в газових, ставлю 160-170, якщо верх починає добре так рум'яниться, вирізаю з пергаменту круги намочую їх водою і викладаю зверху на паску, то вже десь після 30хв як паска печеться, в кінці газ можна трохи прикрутити щоб не так жарила і паска пропеклася, і пробуйте на суху паличку, щоб не перепекти і низ не пригорів. --- дописи об"єднано, Apr 9, 2015 --- Ви все по рецепту додали до тіста окрім ізюму? Тоді вимішувати добре не потрібно, так щоб він гарно по тісту розійшовся і все. --- дописи об"єднано, Apr 9, 2015 --- Поставте і тепліше місце, накрийте тісто в мисці плівкою, зверху рушник і в тепле місце. Мусить вирости, така погода гарна і паски мають гарно рости
Хоч питання і не до мене, але так буде добре. Загаряча духовка, ну і вони недостатньо виросли поза нею. Ну не наю. Не печіть більше за тим переписом. Якщо хочете, то додайте ще з 50гр дріжджів розведених в молоці з ложечкою цукру. Воно почне рости.
У мене завжди виходить два заходи, я всі пасочки викладаю у форми, чекаю їх підйому, печу перший захід, а другий кладу в холодильник щоб не переросли, потім зразу з холодильника в духовку.
Якщо форма з паскою така легенька, то спечена. Різницю Ви відчуєте зразу- між сирою і готовою, по вазі.
Ок, родзинки добавила. перед тим тісто піднялось орієнтовно втричі. Тепер з родзинками тоже має десь так піднятися, та? Я вже тоже хочу на вулицю. Сиджу в тій душогубці, ні вікна відкрити, ні шо... --- дописи об"єднано, Apr 9, 2015 --- То питання до всіх знаючих. Я ніби щороку печу паску, але увесь час купа питань і увесь час якось то всьо по новому.
А якщо в мене такого нема, а є низ+верх+конвекція? і ще на який рівень в духовці ви ставите пекти паски?
Саме так, має піднятися в тричі, а потім ще в формах підійти і в духовці , а в результаті будуть гарні пухкі пасочки --- дописи об"єднано, Apr 9, 2015 --- ставте цей режим, але температуру нижчу, можна і без конвекції пекти, тоді температуру виставляють вищу, я печу на нижній полиці великі форми і на другій полиці менші, по іншому мені не вийде
Краще без конвекції, бо з нею пасочки дуже швидко румяніють. Можуть підгоріти. В мене таке було. Щось мій перепис поганий, раз не росте. Іду замішу і подивлюсь що там не так.
Мій також не завжди росте, то раз на раз не приходиться. Я вже не раз писала що паска це складна випічка, вона потребує досвіду і практики. Були роки коли дівчата по моєму рецепту попсували купу продуктів, настрій і свята собі, у мене було бажання попросити модераторів знищити рецепт, бо сильно до серця брала кожну невдачу, але дівчата печуть ті що вже не перший рік у них виходить краще і я з того тішуся.
ні-ні, тільки не видаляйте рецепту, бо дуже смачна паска получилась. Я робила по Вашому рецепту два роки тому. Єдине , що недопекла паску і зарано витягнула з духовки, але всеодно смак був неперевершений.
як я вже писала що паска виходить дуже смачна, чесно кажучи я не дуже парюсь чи підросте чи не дуже бо чоловік сказав коли я вперше по цьому рецепті пекла, що йому така туга паска навіть більше подобається ніж пухка, просто цьогоріч хочеться попробувати яка вона пухкенька)))
Я не зі зла, і не ображаюсь. Просто якщо не росте, значить перепис тре вдосконалити. Он я тим і буду займатись сьогодні. Перше, що зауважила, що цукру таки треба менше. Не цілий кг. Ну і дріжджів можна більше, то точно. Постараюсь весь процес фотографувати і записувати, як для себе так і для будь-кого кому цікаво. Я маю таку книжку з порадами дорадянського періоду, то там пише, що цукор може сповільнювати ріст дріжджів у здобному кислому тісті. Он і перевіримо.
а мені ніякі на смак( от щойно маленьку попробувала. ну, нехай, не підросло як має бути, ну але хоч якийсь смак мав би бути, хоч щось. піду спечу кекс і скажу, що то паска)))
Те, що ви щось не так зробили не говорить погано про рецепт. Я два роки попередні пекла по рецепту Дани і цього року також буду. Смак в них ще й який!!! Паска як з дитинства
Так напевно кекс буде краще і смачніше. я один рік фотографувала весь процес і паска мені не виросла тепер боюся
ну так. але дерма робила, що називається. стільки продуктів, саме тісто було смачніше, як он спеклося. це карма)