Готуємо паску

Discussion in 'На кухні' started by Olenka, Apr 22, 2008.

Tags:
  1. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Пропоную поділитися рецептами паски.

    Паска з цукатами

    :clapping:
    Смачного!

    Переписи пасок:
    Марусі-мами (паска)
    Баба львівська - Дарія Цвек
    Дани
    Ksani
     
    Last edited by a moderator: Apr 9, 2015
    • Подобається Подобається x 19
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  2. Bulbashka

    Bulbashka Active Member

    А в мене тісто щось зовсім не хоче рости, хоч опара дуже гарно піднялась. Замало вимішувала?? Поки тільки годинку вистоюється без родзинок. Минулого року та сама проблема була, тільки от тоді причиною, думаю, була велика кількість муки. Сьогодні все по рецепту.
     
  3. Дана

    Дана Well-Known Member

    В мене електрична духовка, печу на нижній нагрів+конвенкція, температуру виставляю на 20-25 градусів нижче ніж в газових, ставлю 160-170, якщо верх починає добре так рум'яниться, вирізаю з пергаменту круги намочую їх водою і викладаю зверху на паску, то вже десь після 30хв як паска печеться, в кінці газ можна трохи прикрутити щоб не так жарила і паска пропеклася, і пробуйте на суху паличку, щоб не перепекти і низ не пригорів.
    --- дописи об"єднано, Apr 9, 2015 ---
    Ви все по рецепту додали до тіста окрім ізюму? Тоді вимішувати добре не потрібно, так щоб він гарно по тісту розійшовся і все.
    --- дописи об"єднано, Apr 9, 2015 ---
    Поставте і тепліше місце, накрийте тісто в мисці плівкою, зверху рушник і в тепле місце. Мусить вирости, така погода гарна і паски мають гарно рости:connie_pull-pigtail
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Хоч питання і не до мене, але так буде добре.
    Загаряча духовка, ну і вони недостатньо виросли поза нею.
    Ну не наю. Не печіть більше за тим переписом.
    Якщо хочете, то додайте ще з 50гр дріжджів розведених в молоці з ложечкою цукру. Воно почне рости.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Дана

    Дана Well-Known Member

    У мене завжди виходить два заходи, я всі пасочки викладаю у форми, чекаю їх підйому, печу перший захід, а другий кладу в холодильник щоб не переросли, потім зразу з холодильника в духовку.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. shparynka

    shparynka Well-Known Member

    Якщо форма з паскою така легенька, то спечена. Різницю Ви відчуєте зразу- між сирою і готовою, по вазі.
     
  7. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Ок, родзинки добавила. перед тим тісто піднялось орієнтовно втричі.
    Тепер з родзинками тоже має десь так піднятися, та?
    Я вже тоже хочу на вулицю.:girl_cray: Сиджу в тій душогубці, ні вікна відкрити, ні шо...
    --- дописи об"єднано, Apr 9, 2015 ---
    То питання до всіх знаючих.:girl_cool:

    Я ніби щороку печу паску, але увесь час купа питань і увесь час якось то всьо по новому.
     
  8. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    А якщо в мене такого нема, а є низ+верх+конвекція? і ще на який рівень в духовці ви ставите пекти паски?
     
  9. Дана

    Дана Well-Known Member

    Саме так, має піднятися в тричі, а потім ще в формах підійти і в духовці , а в результаті будуть гарні пухкі пасочки:girl_dance:
    --- дописи об"єднано, Apr 9, 2015 ---
    ставте цей режим, але температуру нижчу, можна і без конвекції пекти, тоді температуру виставляють вищу, я печу на нижній полиці великі форми і на другій полиці менші, по іншому мені не вийде
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    тобто нижче 160-170 градусів?
     
  11. Дана

    Дана Well-Known Member

    ні ні іменно 160-170, або без конвекції 190-200
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Краще без конвекції, бо з нею пасочки дуже швидко румяніють. Можуть підгоріти. В мене таке було.

    Щось мій перепис поганий, раз не росте. Іду замішу і подивлюсь що там не так.
     
  13. Дана

    Дана Well-Known Member

    Мій також не завжди росте,:girl_crazy: то раз на раз не приходиться.:girl_smile:
    Я вже не раз писала що паска це складна випічка, вона потребує досвіду і практики. Були роки коли дівчата по моєму рецепту попсували купу продуктів, настрій і свята собі, у мене було бажання попросити модераторів знищити рецепт, бо сильно до серця брала кожну невдачу, але дівчата печуть ті що вже не перший рік у них виходить краще і я з того тішуся. :girl_smile:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  14. Муська

    Муська Well-Known Member

    ні-ні, тільки не видаляйте рецепту, бо дуже смачна паска получилась. Я робила по Вашому рецепту два роки тому. Єдине , що недопекла паску і зарано витягнула з духовки, але всеодно смак був неперевершений.
     
  15. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    як я вже писала що паска виходить дуже смачна, чесно кажучи я не дуже парюсь чи підросте чи не дуже бо чоловік сказав коли я вперше по цьому рецепті пекла, що йому така туга паска навіть більше подобається ніж пухка, просто цьогоріч хочеться попробувати яка вона пухкенька)))
     
  16. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Я не зі зла, і не ображаюсь. Просто якщо не росте, значить перепис тре вдосконалити. Он я тим і буду займатись сьогодні.
    Перше, що зауважила, що цукру таки треба менше. Не цілий кг. Ну і дріжджів можна більше, то точно. Постараюсь весь процес фотографувати і записувати, як для себе так і для будь-кого кому цікаво.

    Я маю таку книжку з порадами дорадянського періоду, то там пише, що цукор може сповільнювати ріст дріжджів у здобному кислому тісті. Он і перевіримо.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    а мені ніякі на смак( от щойно маленьку попробувала. ну, нехай, не підросло як має бути, ну але хоч якийсь смак мав би бути, хоч щось.
     
  18. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Те, що ви щось не так зробили не говорить погано про рецепт. Я два роки попередні пекла по рецепту Дани і цього року також буду. Смак в них ще й який!!! Паска як з дитинства
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  19. Дана

    Дана Well-Known Member

    Так напевно кекс буде краще і смачніше.
    я один рік фотографувала весь процес і паска мені не виросла:girl_haha: тепер боюся:girl_blush2:
     
  20. Муська

    Муська Well-Known Member

    кекси-паску без дріжджів, також буду пекти :) , але в суботу.
     
  21. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    ну так. але дерма робила, що називається. стільки продуктів, саме тісто було смачніше, як он спеклося. це карма)