Готуємо паску

Discussion in 'На кухні' started by Olenka, Apr 22, 2008.

Tags:
  1. Olenka

Olenka Well-Known Member

Пропоную поділитися рецептами паски.

Паска з цукатами

:clapping:
    Смачного!

Переписи пасок:
    Марусі-мами (паска)
    Баба львівська - Дарія Цвек
    Дани
    Ksani

Last edited by a moderator: Apr 9, 2015
    • Подобається Подобається x 19
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  2. Bulbashka

Bulbashka Active Member

А в мене тісто щось зовсім не хоче рости, хоч опара дуже гарно піднялась. Замало вимішувала?? Поки тільки годинку вистоюється без родзинок. Минулого року та сама проблема була, тільки от тоді причиною, думаю, була велика кількість муки. Сьогодні все по рецепту.

3. Дана

Дана Well-Known Member

В мене електрична духовка, печу на нижній нагрів+конвенкція, температуру виставляю на 20-25 градусів нижче ніж в газових, ставлю 160-170, якщо верх починає добре так рум'яниться, вирізаю з пергаменту круги намочую їх водою і викладаю зверху на паску, то вже десь після 30хв як паска печеться, в кінці газ можна трохи прикрутити щоб не так жарила і паска пропеклася, і пробуйте на суху паличку, щоб не перепекти і низ не пригорів.
    --- дописи об"єднано, Apr 9, 2015 ---
    Ви все по рецепту додали до тіста окрім ізюму? Тоді вимішувати добре не потрібно, так щоб він гарно по тісту розійшовся і все.
    Поставте і тепліше місце, накрийте тісто в мисці плівкою, зверху рушник і в тепле місце. Мусить вирости, така погода гарна і паски мають гарно рости:connie_pull-pigtail

• Подобається Подобається x 1
  4. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Хоч питання і не до мене, але так буде добре.
    Загаряча духовка, ну і вони недостатньо виросли поза нею.
    Ну не наю. Не печіть більше за тим переписом.
    Якщо хочете, то додайте ще з 50гр дріжджів розведених в молоці з ложечкою цукру. Воно почне рости.

• Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Дана

Дана Well-Known Member

У мене завжди виходить два заходи, я всі пасочки викладаю у форми, чекаю їх підйому, печу перший захід, а другий кладу в холодильник щоб не переросли, потім зразу з холодильника в духовку.

6. shparynka

shparynka Well-Known Member

Якщо форма з паскою така легенька, то спечена. Різницю Ви відчуєте зразу- між сирою і готовою, по вазі.

7. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ок, родзинки добавила. перед тим тісто піднялось орієнтовно втричі.
    Тепер з родзинками тоже має десь так піднятися, та?
    Я вже тоже хочу на вулицю.:girl_cray: Сиджу в тій душогубці, ні вікна відкрити, ні шо...
    То питання до всіх знаючих.:girl_cool:

Я ніби щороку печу паску, але увесь час купа питань і увесь час якось то всьо по новому.

8. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

А якщо в мене такого нема, а є низ+верх+конвекція? і ще на який рівень в духовці ви ставите пекти паски?

9. Дана

Дана Well-Known Member

Саме так, має піднятися в тричі, а потім ще в формах підійти і в духовці , а в результаті будуть гарні пухкі пасочки:girl_dance:
    ставте цей режим, але температуру нижчу, можна і без конвекції пекти, тоді температуру виставляють вищу, я печу на нижній полиці великі форми і на другій полиці менші, по іншому мені не вийде

10. Lemeshchuk

тобто нижче 160-170 градусів?

11. Дана

Дана Well-Known Member

ні ні іменно 160-170, або без конвекції 190-200

12. Маруся-мама

Краще без конвекції, бо з нею пасочки дуже швидко румяніють. Можуть підгоріти. В мене таке було.

Щось мій перепис поганий, раз не росте. Іду замішу і подивлюсь що там не так.

13. Дана

Дана Well-Known Member

Мій також не завжди росте,:girl_crazy: то раз на раз не приходиться.:girl_smile:
    Я вже не раз писала що паска це складна випічка, вона потребує досвіду і практики. Були роки коли дівчата по моєму рецепту попсували купу продуктів, настрій і свята собі, у мене було бажання попросити модераторів знищити рецепт, бо сильно до серця брала кожну невдачу, але дівчата печуть ті що вже не перший рік у них виходить краще і я з того тішуся. :girl_smile:

• мімімі мімімі x 1
  14. Муська

Муська Well-Known Member

ні-ні, тільки не видаляйте рецепту, бо дуже смачна паска получилась. Я робила по Вашому рецепту два роки тому. Єдине , що недопекла паску і зарано витягнула з духовки, але всеодно смак був неперевершений.

15. Lemeshchuk

як я вже писала що паска виходить дуже смачна, чесно кажучи я не дуже парюсь чи підросте чи не дуже бо чоловік сказав коли я вперше по цьому рецепті пекла, що йому така туга паска навіть більше подобається ніж пухка, просто цьогоріч хочеться попробувати яка вона пухкенька)))

16. Маруся-мама

Я не зі зла, і не ображаюсь. Просто якщо не росте, значить перепис тре вдосконалити. Он я тим і буду займатись сьогодні.
    Перше, що зауважила, що цукру таки треба менше. Не цілий кг. Ну і дріжджів можна більше, то точно. Постараюсь весь процес фотографувати і записувати, як для себе так і для будь-кого кому цікаво.

Я маю таку книжку з порадами дорадянського періоду, то там пише, що цукор може сповільнювати ріст дріжджів у здобному кислому тісті. Он і перевіримо.

• Інформативно Інформативно x 1
  17. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

а мені ніякі на смак( от щойно маленьку попробувала. ну, нехай, не підросло як має бути, ну але хоч якийсь смак мав би бути, хоч щось.

18. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Те, що ви щось не так зробили не говорить погано про рецепт. Я два роки попередні пекла по рецепту Дани і цього року також буду. Смак в них ще й який!!! Паска як з дитинства

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  19. Дана

Дана Well-Known Member

Так напевно кекс буде краще і смачніше.
    я один рік фотографувала весь процес і паска мені не виросла:girl_haha: тепер боюся:girl_blush2:

20. Муська

Муська Well-Known Member

кекси-паску без дріжджів, також буду пекти :) , але в суботу.

21. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

ну так. але дерма робила, що називається. стільки продуктів, саме тісто було смачніше, як он спеклося. це карма)