Готуємо паску

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 22 Квітень 2008.

Tags:
  1. Olenka

Olenka Well-Known Member

Пропоную поділитися рецептами паски.

Паска з цукатами

:clapping:
    Смачного!

Переписи пасок:
    Марусі-мами (паска)
    Баба львівська - Дарія Цвек
    Дани
    Ksani

Останнє редагування модератором: 9 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 19
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  2. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

а до скільки прогрівати духовку? бо цього разу моє тісто гавкнуло - бульки є , а не росте, в еімнаті +29, але малий таак товкся, як ніколи. ледве вклала спати, то тепер хоч спокою буде. але саме тісто загустіло, бо вмішувала родзинки - відчула.
    --- дописи об"єднано, 9 Квітень 2015 ---
    я лишу в них. то ж для того вони такі красиві придумані, бо як здерти - то буде не дуже красивий бік паски.

3. ясюня

ясюня Well-Known Member

Дівчатка, а на який рівень в електричній духовці ви ставите пектися паски, маю на увазі висоту від низу духовки - на найнижчу чи на другу. І підігрів тільки знизу?

• Подобається Подобається x 1
  4. Annyuta

Annyuta Well-Known Member

а у вас всі пасочки поміщаються в духовку за одним разом? Бо в мене ні. І от цей другий захід залишаєте ще киснути в мисці чи просто довше стоять у формах?

5. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Електрична чи газова духовка - є різниця. яку температуру виставляти на перші 15 хвилин випікання? Десь читала. що в електричній 180, а не 200 градусів. В мене швидко верх припікається просто. Напевно 200 градусів - то забагато?

І ще підкажіть білками збитими з пудрою прикрашати коли паски повністю вистигнуть? чи мають бути ще теплі?

6. Sweet kitty

Sweet kitty Вишивалочка

Я свої пекла за три рази
    Перемішую і залишаю в мисці

7. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

крли повністю вистигнуть
    Першу порцію помістила в духовку - з Богом!
    Всього має вийти 9 пасочок по Даниному рецепту на 1,5 порції. Дві маленькі, решту такі середні (1 - 1,5 л. форми)

• Подобається Подобається x 2
  8. Анютка

Анютка Well-Known Member

Глазуррю покривати ще добре теплими для того, щоб вона при нарізці не обсипалась

9. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Я печу паску тільки вдруге і вдруге за нашим топ-рецептом (від Дани :)). Щось цього разу тільсто мені не надто до вподоби....зате дріжджі - бомбові :), я не встигла опару замішати, як вона норовила втекти :). Ну але вже поставила тісто на 1 викисання (з родзинками відразу). В мене кухня без стін (open-space майже :) )- то тісто лишаю в духовці. Я її попередньо вмикаю на 30 градусів у режимі конвекції (це супер-ніжно). Сподіваюсь, вийде... :)

10. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Дівчата, моє тісто годинку як росте. І то дійсно росте, бо минулого року було щось з тим дуже туго, майже не росло мені. Рецепт той самий - Данин.
    Ізюму не дала, тому буду скоро добавляти і ставити знову рости.
    То треба з тим ізюмом ще місити якийсь час, чи достатньо просто щоб розподілити той ізюм?

11. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

І мене цікавить як то в електричній духовці пекти, скільки градусів і чи вмикати обдув? Доречі в мене немає режиму підігріву тільки знизу є знизу і зверху(((

12. Meriroma

13. jalla

jalla Прогрес року 2013

О, Боже, як то Ви так швидко?))
    Ми ніби майже в один час місили, в мене но тільки перший раз підкисає, а Ви вже он скоро пасочками хизуватись будете.:)

14. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

• Смішно Смішно x 1
  15. MakarOnka

MakarOnka хлопчача мама :)

А я своi щойно витягла з духовки- росли дуже добре, не потрiскали.А спiшу - бо ще бiжу з дiтками на вулицю, там таааке сонечко!!!

16. Meriroma

ага буду
    з 4 пасок першої тури одна мала ідеальну шапочку. Думаю буде святити, а не тут то било...дно не застеляла пергаментом, відповідно так її виймала, що аж роздробила і вийняла дві частини. Іншими трьома довольна, лише мають усмішки трошки.
    Буду зара калатати білкову глазур. Нагадайте якийсь рецепт...то лише білки і пудра чи ще щось додавати?

17. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дівоньки, моє тісто потрошку росте. Малі гонять, вітрюган роблять, але... Шось я вже розхвилювалась стосовно випікання. В мене духовка каліберно-допотопна. Ніби таку сяку випічку пече, а от паски боюсь шоб не згоріли з одної строрни і не були сирими з іншої.

Ану нагадайте мені. Класти в гарячу духовку (я градусів не маю), а потім скрутити? пів години не заглядувати я пам"ятаю.

18. Meriroma

Я минулі два роки цілий день з тими пасками бавилась - тісто практично не росло. Була готова до цього і сьогодні, але, о чудо - я печу другий захід і теж біжимо на вулицю...треба ще купу всього докупити.

19. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

А що змінили? Одразу давали ізюм? Чи після стояння?

20. Meriroma

давала менше муки...десь кіло і 6 на півтора порції, практично півтори години місила. Ізюм відразу додавала
    двері на кухню не закривала, але за порадою однієї форумлянки поставила на плиту зверху стілець а тоді тісто на стілець і включила духовку, привідкривши дверку щоб дух йшов вверх.

21. shparynka

shparynka Well-Known Member

ще ложку лимонного соку.

• Інформативно Інформативно x 1