Пропоную поділитися рецептами паски. Паска з цукатами Інгредієнти: 800 г пшеничної муки 70 г свіжих дріжджів 200 мл молока 200 г масла (можна пополам: 100 г масла і 100г маргарину) 6 яєць 200 г цукру (даю 300, бо люблю більше солодку, але тоді треба і масла трохи більше) 100 г апельсинових цукатів 100 г родзинок 1 пакетик ванільного цукру сіль по бажанню: молотий кардамон Приготування: 1. У невеликій к-ті теплого молока розвести дріжджі. Долити решту молока, всипати половину просіяної муки і замісити тісто. Накрити ковдрую і поставити в тепле місце на 1 год 30 хв. (У мене в духовці є режим "Дріжджове тісто", ставлю на 30 хв.) 2. Родзинки вимити і викласти на паперовий рушник (вафельний). Цукати нарізати маленькими кубиками. Відділити жовтки від білків і розтерти з цукром. Білки взбити в густу піну. 3. До підійшовшого тіста всипати решту муки і замісити. Додати розмякле масло і сіль, кардамон. Обережно ввести білки і добре замісити. Накрити рушником (вафельним) і знову в тепле місце на 1 год зо хв. 4. Потім тісто знову замісити, додати родзинки, цукати, ванільний цукор. Ще раз ретельно перемішати і в тепле місце на 1 год. 5. Форму змастити маслом, посипати мукою, заповнити тістом на 1/3 обєму форми і поставити в тепле місце на 20 хв. 6. Нагріти духовку до 200 градусів. Випікати 40 хв. За 15 хв до готовності накрити вологим пергаментом. Готову паску вийняти з форми і охолодити. При бажанні можна прикрасити цукровою глазурю. Смачного! Переписи пасок: Марусі-мами (паска) Баба львівська - Дарія Цвек Дани Ksani
Відповідь: Готуємо паску Mazerati, чесно, не знаю, на око. Влила в горнятко трохи теплої води, всипала цукру, досить багато, такий собі сироп вийшов і щіточкою мастила паски і одразу посипала посипкою. Нє, взагалі не посипала, а перевертала паску і прокачувала верх по тарілці з посипкою. Не знаю, може то неправильно, але як посипати, то мені більше навколо розсипалось, аніж на паску. Мої потріскані
Відповідь: Готуємо паску мама мені казала так: скільки води, стільки й цукру, розігріти, щоб цукор розтопився і помазати паски, тоді можна посипати.
Відповідь: Готуємо паску Ось, поснідали ми вже. Спробували пасочку, тож тепер можу написати, чи вдалася) І так, пасочка вийшла дууууууже смачна, чоловік дуже нахвалював, казав, навіть смачніша, ніж торік, хоч тоді теж пекли за рецептом Дани. Мені видалася теж смачнішою, такою запашною і солодкою. Єдине що цьогоріч вона в мене якась пухкіша і більше кришиться. Може, треба було більше місити? Хто знає? Щоб я собі взяла на замітку на наступний рік. ---------- Додано в 18:08 ---------- Попередній допис був написаний в 18:05 ---------- Вони виходять солодкі. Ми такі любимо)
Відповідь: Готуємо паску Хочу похвалитися. Пасочка за Даниним рецептом цьогоріч вийшла просто надзвичайна. Нині вже розпробували добре. Шкода не маю чим зфоткати. Плюс навіть в тому, що пасочка не кришиться і при тому дуже пухкенька і запашна. Правда форми паперові мене трохи підвели, низ здирала ножиком, але то не біда. На наступний рік треба запастись нормальними формочками.
Відповідь: Готуємо паску Наш з сестрою суботній шедевр Розпочали роботу в 13.00, дріжджі були шалені тому за 30 хв тісто виросло ще раз так, перемнула, ще 40 хв і в форми, 30 хв в формах і в духовку. Місили 1 год, Паска вийшла ідеальна, найжовтіша від тих що ми сьогодні їли. Малі Паски вийшли ідеального кольору, а велькі трішки запекла бо переживала(але менше як в четвер)
Відповідь: Готуємо паску сьогодні їли мою і мамину паски, то мама сказала, що моя смачніша, дуже ароматна і не забита))
Відповідь: Готуємо паску Христос Воскрес! І я теж похвалюся, на цьогорічні свята я перший раз самостійно спекла пасочки за Даниним рецептом. Дякую, Дано! Пасочки вийшли дуже смачні- солодкі, запашні, м ягесенькі й не кришаться зовсім. Правда я їх трохи перепекла. Я хотіла б зразу спитати на майбутнє: пекла до сухого сірничка і як виявилась - перетримала (темні і низ зішкрябувала). До якої степені сірничок має бути сухим?
Відповідь: Готуємо паску В мене духовка електрична, пекла на режимі низ+вентилятор, при температурі з таким режимом ставила 160 градусів(при режимі без вентилятора температуру я би ставила 180 градусів, моя духовка дуже добре пече), так от паски діаметром 14см пеклися 40 хв. можна було і на пару хвилин раніше виймати. Як чуєте в кухні аромат випічки, паска починає гнітитися зверху і пройшло як мінімум 35 хв. починайте чергувати біля плити. Я беру тонку, дерев'яну паличку для шашлику, протикаю паску до самого дна, якщо паличка повністю суха, можна виймати з духовки, якщо верх ще не пригнітився можна потримати пару хвилин в духовці. ---------- Додано в 01:25 ---------- Попередній допис був написаний в 01:05 ---------- А ви масло дали по рецепту чи менше? Пропорції не міняли? У мене кришиться тісто в якому мало жиру. Ще можна на муку грішити, спробуйте змінити муку або додати клейковини. Ще причиною можу бути причиною те що тісто швидко росло і не вибродило добре. У такому випадку у тіста низька кислотність і у результаті виріб готовий кришиться. ---------- Додано в 01:28 ---------- Попередній допис був написаний в 01:25 ---------- Так моя паска така солодка, це на мій смак, ви для себе можете скоригувати кількість цукру, усі інші пропорцію залишайте такими як є, а цукру дайте менше.
Відповідь: Готуємо паску Мої пасочки хоть і потріскали, та все одно дуже смачні, не крихкі. Єдине, що я трохи перетримала в духовці, то низ досить сильно припечений. Наступного разу зменшу час в духовці. Велике дякую Дані за перепис і детальні інструкції
Відповідь: Готуємо паску І мої пасочки вдалися, тільки мало їх, свекруха сказала наступного року подвійну порцію пекти В мене лише я печу - мами(моя і чоловіка) купляють. Чоловіку, дітям теж сподобались, так приємно І все дякуючи ДП, рецепту Дани, вашим порадам
Відповідь: Готуємо паску Христос воскрес! Ми пекли з донею. Рецепт мамин спадковий, досить схожий на Данин (трішки виляють пропорції туди-сюди). Пекли з 3х порцій - мало бути 3 кг муки, але тісто виходило рідкувате, то підмісили в сумі ще 1 кг)) Місили по півтори порції за раз (донька місила сама по годині), потім половина уже підходила в формах, решта чекали в митнИці. о 12 дня замісили перше тісто, пів 8 вечора вийняли останні спечені паски, усього 4 ходки в духовку. пухкі, легесенькі, недолік - мало солодкі вийшли. Отаке багатство:
Відповідь: Готуємо паску І в мене цього року все малосолодке - паска, така як хлібчик, але і всі пляцки майже несолодкі. Коли робила то виглядало ніби достатньо, а виявилось.