Пропоную поділитися рецептами паски. Паска з цукатами Інгредієнти: 800 г пшеничної муки 70 г свіжих дріжджів 200 мл молока 200 г масла (можна пополам: 100 г масла і 100г маргарину) 6 яєць 200 г цукру (даю 300, бо люблю більше солодку, але тоді треба і масла трохи більше) 100 г апельсинових цукатів 100 г родзинок 1 пакетик ванільного цукру сіль по бажанню: молотий кардамон Приготування: 1. У невеликій к-ті теплого молока розвести дріжджі. Долити решту молока, всипати половину просіяної муки і замісити тісто. Накрити ковдрую і поставити в тепле місце на 1 год 30 хв. (У мене в духовці є режим "Дріжджове тісто", ставлю на 30 хв.) 2. Родзинки вимити і викласти на паперовий рушник (вафельний). Цукати нарізати маленькими кубиками. Відділити жовтки від білків і розтерти з цукром. Білки взбити в густу піну. 3. До підійшовшого тіста всипати решту муки і замісити. Додати розмякле масло і сіль, кардамон. Обережно ввести білки і добре замісити. Накрити рушником (вафельним) і знову в тепле місце на 1 год зо хв. 4. Потім тісто знову замісити, додати родзинки, цукати, ванільний цукор. Ще раз ретельно перемішати і в тепле місце на 1 год. 5. Форму змастити маслом, посипати мукою, заповнити тістом на 1/3 обєму форми і поставити в тепле місце на 20 хв. 6. Нагріти духовку до 200 градусів. Випікати 40 хв. За 15 хв до готовності накрити вологим пергаментом. Готову паску вийняти з форми і охолодити. При бажанні можна прикрасити цукровою глазурю. Смачного! Переписи пасок: Марусі-мами (паска) Баба львівська - Дарія Цвек Дани Ksani
Відповідь: Готуємо паску Печу пасочку сьогодні, поки мої гаврики сплять), Встала з самого раненька - зараз паска росте, надіюсь що не підведе - адже це моя перша паска! ---------- Додано в 09:25 ---------- Попередній допис був написаний в 09:14 ---------- І ще маю питання, паску роблю за рецептом Дани, поставила паску щоб росла через годину, поставити паску в прохолодніше місце шоб викисала (скільки часу?), а потім в формочки накласти і ше 30 хвилин і в духовку. Правильно? чи я щось напутала?
Відповідь: Готуємо паску чому? навпаки - в найтепліше тісто має піднятися в 3 рази тоді його "спуститищоб знов підіймалося і після того в форми на пів. год."
Відповідь: Готуємо паску Я також сьогодні печу, пасочки вже в формах підростають. Дріжджі брала в Сільпо Криворізькі, термін придатності до 13.05. Дуже добре опара підійшла, вже за 10 хв буда велика шапка піни. Борошно брала Богумила і додала на порцію 2 ст.л клейковини. Тісто добре наростало, за годину вдвічі, також двічі я тісто "садила" щоб викисло. В загальному у мене тісто бродило в тазіку 2.5 год. В формах стоїть 25 хв, хвилин за 5 буду пекти. ---------- Додано в 09:50 ---------- Попередній допис був написаний в 09:43 ---------- Вірно при умові що тісто у вас дуже швидко росте, якщо як у мене за годину вдвічі то не потрібно виносити на холод, тримайте в кухні де замішували. Про час викисання я написала 2.5 год якщо тісто добре росте, якщо повільно росте час потрібно збільшити.
Відповідь: Готуємо паску Мої вже спечені. Зазвичай не прикрашаємо зверху нічим, але надивилась форумних фото пасочок з глазуррю і вирішила спробувати. Пекла за своїм рецептом, трохи наближений до рецепту Дани.
Відповідь: Готуємо паску Я розтопила до стану що масло почало плисти, мені так легше вимішується, якщо масло м'яке то можна і так давати. Маю вже спечені паски, з порції цього разу у мене вийшло 6 пасок, 2 діаметром 14см, дві 13см,дві на 10 см , висота усі вище країв форми на пару см, тіста в форми накладала на висоту 1/3 від висоти форми.
Відповідь: Готуємо паску Пробую зараз поставити тісто на паску по рецепту Дани (півпорції і в хлібопічку), відповідно треба половину дріжджів. Підкажіть, хто робив з сухими, скільки потрібно сухих замість 50 простих. А то в неті різні дані. Пошукала тут по темці. Дам 1 пачку саф-момент. То нічо, що трішки більше буде? Надіслано від мого GT-S7272, використовуючи Tapatalk
Відповідь: Готуємо паску Мої пасочки вже готові ) вийшли чудові! Другий рік пекла за рецептом Дани, але минулого року вийшли більш твердіші (сухіші), чи як то описати, а цього року - такі повітряні, ммм... Правда, боки зовсім білі, від чого то залежить? Щойно залила глазур"ю, чекаю доки застигне, бо маю мамі і свекрусі занести Щоб пришвидшити, то пасочки треба в духовку поставити чи в холодильник?
Відповідь: Готуємо паску Скажіть ще повному початківцю в пасках, коли посипати мигдалевою стружкою, до того як класти в пічку чи після того?
Відповідь: Готуємо паску Я місила сама, півпорції - давала теж пачку Саф момента ---------- Додано в 13:07 ---------- Попередній допис був написаний в 13:03 ---------- Мої вже в духовці 50 хвилин....Тільки щось не сильно ростуть, може хіба замало в формочки поклала(( А так вимісила тісто 1,5 години + 2,5 години підходило))..і виросло в три рази!!..а тут.....може то що духовка газова і неочень
Відповідь: Готуємо паску Дівчата підкажіть, бо щось в мене не виходить(( Готую паску по Даниному рецепту. Коли до муки даємо дріжді і жовтки...Яке тісто у Вас вийшло?? Бо в мене шось подібне на крохке, хоча муки дала вже достатньо, боюсь переборщити. І пухирців та потріскування нема. То що мені робити??? Додавати ще муку?? Я повний неук в готуванні паски..поможіть будь ласка
Відповідь: Готуємо паску Але запах на цілу хату ---------- Додано в 13:09 ---------- Попередній допис був написаний в 13:08 ---------- В мене було подібне на дуже густу сметану. Тому я ще потім давала муку.
Відповідь: Готуємо паску І я нині роблю пасочки. От тільки я цього року не мала сили і доброго самопочуття, аби довго місити. Думала зможу, але півгодини помісила і здалася. То не замало? Потріскування було.
Відповідь: Готуємо паску Дивина, поки тут пишу, мої пасочки за пару хвилин вже дійшли потрібної кондиції - час діставати)
Відповідь: Готуємо паску пальці мокаєте в муку і тоді пробуєте тісто. Має бути як мочка вуха. ---------- Додано в 12:28 ---------- Попередній допис був написаний в 12:21 ---------- А моє тісто вже кисне, я як цілий клубок нервів, погода не льотна, діти в хаті, молодший сачкує на обідній сон, тому на процесі я достатньо не зосередилася, бо всім конче треба було маму. Все валилось з рук, я не могла знайти великого тазіка, помісила 40 хв, потім ше 20 зі всіма інгрідієнтами, порозкладала тісто по двох мисках і всьо. Може то йогою зайняся для заспокоєння...))) бо щось зовсім не правильно я підійшла до процесу...((
Відповідь: Готуємо паску А ось і наші пасочки. Молились ми над ними, щоб не "порозявляли роти" і моя Маруся не казала:"мамо, тортик посміхається". Єдине, забули прикраси купити, тому посипали меленим горішком)
Відповідь: Готуємо паску Просвітіть мене темну стосовно тоі глазурі. То збити білок і всипати туди по троху пудру? На один білок 150 гр пудри хватить?