Готуємо паску

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 22 Квітень 2008.

Tags:
  1. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Пропоную поділитися рецептами паски.

    Паска з цукатами

    :clapping:
    Смачного!

    Переписи пасок:
    Марусі-мами (паска)
    Баба львівська - Дарія Цвек
    Дани
    Ksani
     
    Останнє редагування модератором: 9 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 19
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  2. Kiruskin

    Kiruskin Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Дівчата, а хтось пік пасочки по рецепту Ксані (рецепт на 2 сторінці теми). Цікавий такий рецепт, хочу спробувати, але переживаю.
     
  3. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: Готуємо паску

    колись в селі баба завжди робила на маргарині, але це час був інший.Тепер лише на маслі
    і в мене)А коли дала газ на повну(надіюсь свіжопоклеяні обої не відпадуть. Я в сауні:girl_bye:) то за 40 хв підросло, тепер переклала в форми нехай росте.
     
  4. Tatiana Lev

    Tatiana Lev Active Member

    Відповідь: Готуємо паску

     
  5. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

  6. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: Готуємо паску

    такс, я мабуть розгадала, чого паски тріскають в духовці, принаймні моїй- через верхній підігрів, швидко запікається шапочка, а серединки випирають. моя перша порція буде трошки "покоцана"((. далі буду експериментувати з режимом.
     
  7. inka

    inka і.Неrb-то до мене)

    Відповідь: Готуємо паску

    і я поставила), і роблю другий заміс, бо нам тре багато пасок)
     
  8. Iablinska

    Iablinska Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску


    В моєму борошні теж 4г. протеїну. Брала за рекомендацією Марусі-мами King Arthur. Дана писала, що 12-13% протеїну - то добра мука.
     
  9. kristina

    kristina Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    А дріжджі мають теж бути кімнатної температури?
     
  10. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Відповідь: Готуємо паску

    я всі продукти ще вчора виклала

    дівки а як то у Вас так скоро підросло? Я з 9 год. замісила і тільки другий раз росте.
     
  11. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    Відповідь: Готуємо паску

    І так, в мене пасочка (перша печеться вже 1,5 год) і ще не видно щоб був фініш)) зате вже бачу помилкі і маю питання:
    1. Чи треба пасочку чимось мастити зверху? яйцем?
    2. Коли розклала тісто по формочках його треба відразу ставити чи почекати щоб підійшло?
    3. Скільки приблизно часу випікати і як визначити чи спіклась?
    4. На якому вогні пекти?
     
  12. Tatiana Lev

    Tatiana Lev Active Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Дріжджі ростуть добре, коли їм тепленько, тому можна холодні розчинити в молоці теплому. Але кінцева темп. буде вже нижчою....Тому краще, коли дріжджі теж кімн. температури, а молоко тепле, але, нагадую, не більше 40 градусів( як горілка (щоб пам"ятати):girl_wink:)
     
  13. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Відповідь: Готуємо паску

    1. Так - жовтком збитим з молоком
    2. почекати з пів годинки.
    3. 45хв мінімум...спробувати тоненькою довгою паличкою - якщоо не пристає - готово
    4. 15хв. на 200С і 30 хв на 180с
     
  14. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Готуємо паску

    Свекруха права! Моя бабця і маргарину брала. То просто квестія смаку і вподобань.

    ---------- Додано в 06:55 ---------- Попередній допис був написаний в 06:54 ----------

    Можна просто жовтком, не обов*язково з молоком.
    Я печу зразу на помірному вогні.

    ---------- Додано в 06:57 ---------- Попередній допис був написаний в 06:55 ----------

    Я беру дріжджі з холодильника і наразі все в порядку. Молоко перевіряю на температуру тіла. )))

    ---------- Додано в 06:59 ---------- Попередній допис був написаний в 06:57 ----------

    Скороспілки. Я он щойно буду братись, якщо піду геть від компа.
     
  15. Tatiana Lev

    Tatiana Lev Active Member

    Відповідь: Готуємо паску

    1.Жовтком: з водою,чи молоком,чи сметаною( консистенція---щоб добре мастити було)
    2.Поставити на підхід: на малі пори---наповнюємо на половину, а щоб пишніша була---на третину----і даємо в тепло( 24-26гр) , щоб росли.
    3.Залежить від розміру---тут тре практика( менші швидше витягаємо, більші--пізніше.(відд 40хв до години орієнт). Мають трохи зменшитися з боків, ніби відстати від бокових країв, але то не завжди є показником. Ще по запаху спеченої паски орієнтуйтесь. Обережно витягніть "догори ногами" і постукайте по дну ---почуєте,що там вже спечено, а як ні--то назад пектися.
    4.Вогонь індивідуально до вашої духовки. А так 200( перші 10 хв), а потім на 190-180. Якщо зверху вже дуже темна---накрийте вогким папером, чи фольгою.
     
  16. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Готуємо паску

    Мені бабця заборонила заглядати за пасочками, тому я краще зразу на помірному вогні пекти. То ж тобі не п*єц.:girl_wink:
     
  17. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Я певно знову буду пекти в суботу зранечку. Нагадайте мені будь-ласка, мастити жовтком перед духовкою вже? Тобто спочатку в формі підростутбєь і тоді вже мастити?
     
  18. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: Готуємо паску

    я теж з 9 місила, то за годину вдвічі піднялось, а за дві - втричі. печуться.
     
  19. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    Відповідь: Готуємо паску

    Печеться вже майже 2год. Формочки середні(по гр 300) Палочкою пробувала, вроді не пристає. Витягла меншу, а вона гливка :girl_cray::girl_cray::girl_cray::girl_cray:
    Буду ще раз пробувати
     
  20. Tatiana Lev

    Tatiana Lev Active Member

    Відповідь: Готуємо паску





    ---------- Додано в 14:15 ---------- Попередній допис був написаний в 14:11 ----------

    Ближче до завершення---можна, бо там вже не є суттєво, бо ж не п"єц"--духовка і надалі темпер. тримає.

    ---------- Додано в 14:16 ---------- Попередній допис був написаний в 14:15 ----------

    Так! Правильно!

    ---------- Додано в 14:17 ---------- Попередній допис був написаний в 14:16 ----------

    Тут, певно, щось не те....Але я вже мушу йти....

    ---------- Додано в 14:18 ---------- Попередній допис був написаний в 14:17 ----------

    Ой, А як знаєте, що гливка??? Скоро пишіть, що вже розрізали?
     
  21. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    Відповідь: Готуємо паску

    Одну на пробу розрізала.
    Печу по такому рецепту Ингредиенты:.