Готуємо паску

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 22 Квітень 2008.

Tags:
  1. Olenka

Olenka Well-Known Member

Пропоную поділитися рецептами паски.

Паска з цукатами

:clapping:
    Смачного!

Переписи пасок:
    Марусі-мами (паска)
    Баба львівська - Дарія Цвек
    Дани
    Ksani

Останнє редагування модератором: 9 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 19
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  2. Maksli

Maksli Well-Known Member

Відповідь: Готуємо паску

дівчата а на скільки в вас піднялись дріжджі?
    бо в мене в два рази підросли і я думаю чи то не перекисли вони вже, може я їх в занадто тепле місце поставила, на вигляд, як піна, чи то так і має бути?

3. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

в мене трусяться руки)). паску вимісила гарно, потрійну порцію! :). вже пахне на всю хату, хоча лише тісто підходить.
    хочу відмітити борошно "богумила". якось раніше не доводилось з ним працювати. але приємно вражена - дуже добре просушене, сипуче, навіть якась інша товщина помолу видалась, просіяла 4,5 кг - жодного комочка не було, чистеньке. я минулого року дорожезну "макфу" брала на паску, то він неї ніяких вражень. сподіваюсь, "богумила" не підведе.
    і ще, я довго не могла зрозуміти як правильно місити тісто на паску і не могла "пізнати" правильної консистенції, цього року до мене прийшло прозріння :) і я навіть згадала, як ще була зовсім мала і бачила, як то робила вже покійна бабуся.

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

дівчата, мені свекруха доказує, що не обов"язково брати дороге масло, паска і на спреді файна буде. І я б то з радістю приекономити, але яке воно буде? що скажете?

5. Tatiana Lev

Tatiana Lev Active Member

6. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

то реально така економія на тому маслі? Спред то не масло навіть близько, то ясно , що то буде інше. Та й беее, якщо чесно....
    з Даниного рецепту

7. Муська

Муська Well-Known Member

Моя мама вдома включає пальники на плитці і так прогріває кухню, двері на кухню і вікна зачиненні мають бути.

8. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

в мене за годину таке враження, що не ворушилось
    підозрюю, що трошки з мукою переборщила, але взагалі, воно зле росте чомусь...мо тому, що продукти важкі, багато яєць - не знаю

дівчата, а що Ви з тими білками робите, як їх використати, дайте якийсь рецепт бізе чи чогось такого білкового.

І ще, така біла помадка як в мене на фото, як її зробити?
    я минулого року купувала такий порошок в пакеті і з білком і цукром збивала, а без того порошку вийде?

9. Муська

Муська Well-Known Member

Так має бути :), це опара називається.

10. shparynka

shparynka Well-Known Member

Жанна, я беру наполовину- по 100 гр масла і маргарину. Вчора купила польську Тортову, то продавщиця казала, що в свою паску давала тільки його, то в неї паска вийшла добра. Там в темі про домашню економіку дівчата писали, що масло у випічку не є гуд, при високих температурах воно перетворюється на канцерогени. Видається мені, що 100 гр масла то не так видатно)

11. Tatiana Lev

Якщо духовка з нормальним вказівником температури, то нагріваємо до 50 гр.,виключаємо, трохи чекаємо і туди опару грітися кладемо( бо дріжджам більше 40 гр. ні-ні. Або як я нахитрила( але то складно). Маєте металеву підставку,чи дерев"яну, то ставите над газовою плитою з мінім. пальниками і на ту етажерку(вже між витяжкою і газом) якнайвище ставите опару. Я так хліб на заквасці рости тримаю і йогурт,щоб їм тепленько було.

---------- Додано в 11:09 ---------- Попередній допис був написаний в 11:07 ----------

Ну а в маргарині все натуральне...правда? Мед теж ніби перетворюється при високій темп. на канцерогени, але медівник печемо.

12. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

дівчата, та вже не перегинайте. Масло і спред нема що порівнювати . І то не по смаку, а по шкідливості!

13. jalla

jalla Прогрес року 2013

поскільки фінанси цьогоріч дуууже обмежені,то реально економія на будь-чому мені має значення.
    ну, бе не бе, але до випічки зачасту іде маргарин по рецепту, то ж не трутка якась...
    спред- то якби масло+маргарин, тому я і поцікавилась.
    Паска в свекрухи дуже добра, але я третій рік печу по Даниному рецепту, тому запитала чи хтось може так пробував і яким воно було.

ну, і до слова, я маю на увазі тільки смак і якість випічки.. Спреду, як продукту я не боюсь.:)

14. Tatiana Lev

то трутка,ще й яка....Якби не клопоти,то я би вас серйозніше і грунтовніше полякала....

15. Naturals

Naturals Well-Known Member

І моя паска вже підростає. Тільки питання хто скільки часу чекає, щоб тісто підросло, бо в мене за годину не дуже й то змінилось воно, хоч в кухні більш менш тепло.

16. shparynka

shparynka Well-Known Member

Tatiana Lev, в медівникове тісто дається якраз штучний мед. але то вже офф)

17. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Чи треба змащувати паперові форми? І якщо треба, то чим?

18. Kiruskin

Kiruskin Well-Known Member

Треба. Можна олією.

19. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

А нащо?)))

20. Kiruskin

Kiruskin Well-Known Member

Ну я думаю, щоб той папір сильно не пристав до пасочки. Ну по крайній мірі я змащую трохи, і все добре))))

21. Рибка

Рибка Well-Known Member

Я минулого року не змащувала і також все добре. То вже певно кому як спокійніше й надійніше..
    Таке саме, як силіконові форми, хто змащує, хто ні...