Готуємо паску

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 22 Квітень 2008.

Tags:
  1. Olenka

Olenka Well-Known Member

Пропоную поділитися рецептами паски.

Паска з цукатами

:clapping:
    Смачного!

Переписи пасок:
    Марусі-мами (паска)
    Баба львівська - Дарія Цвек
    Дани
    Ksani

Останнє редагування модератором: 9 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 19
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  2. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Готуємо паску

Звідки йде вогонь? Тобто нагрів зверху чи таки знизу? Не обов’язково згорить, правда вам треба буде пильнувати і початкову температуру меншою виставити. Не 400 фаренгейта а 375, не більше.

3. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

і ще питання - приблизно на скільки треба заповнювати форму тістом? на третину?

4. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

так) Сьогодні все докупили, морально готова завтра вперше спекти Паску

5. prolisok

prolisok Member

я теж маю її репти ,цілу книжку ,чоловік подарував ,і теж бути пекти по цьому рецепту:girl_yes:

6. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Нагрів йде лише знизу, а ото зверху то типу бройлер, я його не використовую.

7. Маруся-мама

Ясно. Якщо шо, то я також ставлю на останню переділку коли печу паски. Бо, нераз є високі, то можуть прилипнути до стелі. ))))

8. SOSKA

SOSKA Well-Known Member

які взяти краще дріжді: львівські, харківські...?

9. Nata

Nata Well-Known Member

Дівчатонька, смію нагадати: у рецептах Дарії Цвек є багато помилок і у тому красивому перевиданні новому також. Тому будьте уважні. Я вже тут минулого року описувала як тричі паску пекла, бо рецепту повірила :)
    Ну і по справі: цього року пектиму львівську бабу (вже без книжок мудрих :)) і паску від Ксані, дуже вона мені подобається.

10. kristina

kristina Well-Known Member

Я теж морально готуюся на завтра. Пектиму знову по Даниному, хочу попитатись маю масло Селянське в синю клітинку воно підійти може ? Ми взагалі рідко купуємо масло, щоб споживати на канапки, даю хіба до гречки і картоплі, тому не дуже знаю яке масло є добре. До речі хто має львівські дріжджі, яка у них дата, бо бачу тепер кінцеву дату споживання ставлять , взяла до 11.05.
    Минулого року дала 1200 муки, паска мало піднялась, хоч опара була добра, в хаті тепло , навіть незнаю які свої помилки цього разу виправляти )) Паска піднялась в духовці добре, була дуже смачна, тому хоч ще раз цей рецепт використати і щоб вдався.
    Тісто минулого року було таким : [​IMG] ніби тріщали пухирці і відставало від рук, тоді була тепло і не волого, гріла кухню страшне. Може по фото специ оприділять що йому не так відносно консистенції ))) Даю скидку що я не дуже господиня по дріджовому тісту, але опис Дани такий покроковий. Я пам"ятаю що не до кінця розчинився цукор в жовтку, ну мій комбайн вже не зміг то файно збити, в тому може бути причина ?

11. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

то вже кінцевий заміс? не зарідке воно?

12. kristina

kristina Well-Known Member

та по-пам!яті ніби останній, місила більше години точно, може муки треба було 1,5 кг дати, а не 1,2 кг, але думала що нормально, читала що в суху погоду менше може взяти тісто муки , чим у вологу.

13. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Коротше, я виявляється маю далеке уявлення, яке то має бути за консистенцією тісто на паску. Я думала, що десь таке, як на булочки чи маківники з дріжджевого тіста, але трохи м"якше. Але перечитала тему і побачила тут декілька фото тіста за Даниним рецептом - воно аж ТАКЕ рідке має бути?

Напевно, теж скористаюсь рецептом Дани, але якщо я зменшу к-сть жовтків, напр. до 10 шт, то як поступати з ін.складниками?

14. Маруся-мама

Не обов*язково. Дана писала, що має бути таке м*яке як мочка вуха. Он і дивіться, чи буде саме рідке. Мене бабця вчила, що на пампушки тісто має бути рідше набагато, а он на паску просто добре вимішане, бо якщо замало муки то воно не виросте або впаде в кінці, не буде мати сили. Особливо як багато яєць і масла.

15. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Маю бажання пекти завтра паску, чоловік купив всі продукти необхідні, але мука цьогоріч не польська, як торік, бо її не було, а ось така Пише, що протеїну 4 г на 30 г муки, то на 100 г виходить більше, як 12 г, то буде добре? Я цю муку бачу вперше, надіюся вона не підведе.

16. OlichkaI

OlichkaI New Member

Не маю часи перечитувати всі сторінки, дівчата, чому в пасок "дах зриває", може муки зменшити? Минулого року в одній порції знесло а я так не зрозуміла чому, пекла за рецептом Дани.

17. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

І я в процесі
    я мішу тісто на підлозі а моя помічниця цицяється одночасно - ото видовище:)
    Я печу за Даниним рецептом третій рік і тісто зле росте щороко чомусь - але смак.....чоловік каже що смачнішої паски в житті не їв.
    Думала на 1л. молока замісити але засумнівалася чи справлюся

18. Maksli

Maksli Well-Known Member

А скільки виходить пасок за Даниним переписом, там на 0,5 літри молока?

19. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

наскільки я знаю, то дах зриває бо вони недостатньо піднялись у формах, зарано поставили у духовку. І вже верх ніби припікся а серединка сира і вона починає далі рости і тим самим зриває верх.
    Так само минулого року мала паски з зірваним дахом. Цього року сподіваюсь цього не буде.18
    У мене інше питання, як в цій холодризі, коли вдома +18 нагріти так щоб тісто піднімалось? Електрогрілки немаю...

20. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

так, там на 0,5 л. молока, виходить 4 паски, отакі
    це минулорічні

21. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

і я. Печу вперше, по Даниному рецепту на 1/2 порції, опара була просто шикарна, місила 45 хв(пухирці були і тріскали тому здалась передчасно). Тепер поставила рости, але таке відчуття що за 20 хв не врушилось, ждю. Кухню грію газом, в мене лічильника нема, але страшно з кухні виходити бо в коридорі дубак