Готуємо паску

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 22 Квітень 2008.

Tags:
  1. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Пропоную поділитися рецептами паски.

    Паска з цукатами

    :clapping:
    Смачного!

    Переписи пасок:
    Марусі-мами (паска)
    Баба львівська - Дарія Цвек
    Дани
    Ksani
     
    Останнє редагування модератором: 9 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 19
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  2. APR

    APR Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    В нас в родині таку називають гамілкою , вона не печется, а ставиться на ніч в марлю і під прес. Дуже смачно- кусочок паски помастити маслом, а зверху гамілка.
     
  3. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Дівчата, я вчудила вчора - пекла пробну паску. Перший раз у житті!

    Вийшла не ідеальна, але дуже смачна! І я усвідомила свої деякі промахи. Значить, пекти можна було і довше, бо хоч зверху добре зарум"янилась, але всередині трошечки би ще здалось допекти. Але я поняття не маю, як то виявити, чи цілком пропечена, не розрізаючи паску?!

    І скоріш за все мені треба було трохи більше підмісити мукою і довше вимішувати, бо пасочка получилась занадто розсипчаста, крихка. Але пасочки не сіли, не потріскали, вийшли красиві навіть без всяких прикрашань зверху.

    А плюси - це дуже приємний солодкий смак, гарний жовтенький колір і добрі дріжджі, на яких і опара, і саме тісто як в мисці, так і в формі дуже слухняно підходило.

    До тіста я давала трохи куркуми для кольору і цедру і сік лимона для смаку.
     
  4. марчелло

    марчелло New Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Дівчатка підкажіть будь-ласка в по Даниному рецепті паски молоко написано в склянках це 200 грам чи 250?
     
  5. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Дана писала, що склянка на 250мл
     
  6. Maksli

    Maksli Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    те саме минулого року питала, написали - 250 мл.,
    дівчатка, маю питання про паперові форми:
    ви їх самостійно ставите в духовку, чи ще в щось квладаєте, щоб тримали форму? (може дурне питання, але не пекла ще в паперових формах, буду цього року пробувати)
     
  7. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    і я минулого року вперше пекла паску. Але я собі взяла рецепт Дарії Цвек. Дуже добрі були мої паски як на перший раз. На пів порції вийшло мені 4 невеликі пасочки - одну собі в кошик, по одній мамам, і одна запасна ))

    Цього року напевно по тому ж рецепту пекти буду, багато в неї варіантів є різних, є з чого вибирати.
     
  8. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Готуємо паску

    так, просто в паперову форму викладала тісто і в духовку. форму тримали, пасочки гарні були.
     
  9. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Відповідь: Готуємо паску

    А хтось робив Данину паску на сухих дріжджах?
    Мо я цього року дозрію до власної пасочки. Та робити буду хіба в ХП.
     
  10. Уляна Поберейко

    Уляна Поберейко Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    можна ссилку на рецепт Даниної паски
     
  11. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    А я вже спекла паску :girl_spruce_up:
    Бо вдома духовкою ще не пахне, тому вирішила скористатись шансом і спекти в свекрухи. Надіюсь вона протримається тиждень. Але яка господиня, така і паска вийшла:)) То не дуже підросла і вийшла манюнька, то переросла і квіточки трохи набік з'їхали. Ну але ж то не головне, пра?
    самостійно ставила. Тільки одна не витримала і стала не кругла, а якась трохи овальна, але я так думаю, що або я тісто нерівномірно по дну розподілила або вона на решітку нерівно стала.
     
  12. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Якщо ви зразу знаєте що усі паски не помістяться у духовку, частину пасок винесіть на холод. Зразу як тісто виклали в форми, дати чуть-чуть підійти і на холод, як перші паски будуть вже в духовці хвилин 20,ті що на холоді заносьте у кімнату нехай піднімаються. Я і в холодильник їх кладу, першими у духовку кладіть ті пасочки що менші по розміру, більші завжди довше підходять.
     
  13. Prosto Eva

    Prosto Eva Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Напишіть хтось рецепт даниної паски, чи силочку будь-ласка!
     
  14. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: Готуємо паску

    в топі є всі посилання на найбільш популярні паски)
     
  15. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Дайте, будь ласка, посилання на рецепт. Чи то і є та Баба львівська, що тут в топі?

    ---------- Додано в 21:02 ---------- Попередній допис був написаний в 20:51 ----------

    І ще спитаю в господинь: є рецепти пасок з сметаною і без цього складника. Що дає сметана і чим потім відрізняється пасочка?
     
  16. zetta

    zetta Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Дівчата маю кокосове молоко, а як його в пасочку замість звичного використати .... Які прогнози ?
     
  17. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Готуємо паску

    Буде все ґуд, і пасочка матиме гарний кокосовий запах. Якщо що, то я вже пробувала. ))) Кокосове молоко за консистенцією таке саме як і звичайне молоко. Он коли починаєте використовувати кокосову муку, то там вже трошки є ньюансів і треба корегувати перепис.

    ---------- Додано в 15:49 ---------- Попередній допис був написаний в 15:47 ----------

    Сметана дає трошки іншу здобу. Тільки з сметаною так само як і з сиром паска мусить добре викиснути. Тобто довше рости, ніж просто на молоці.
     
  18. Iablinska

    Iablinska Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Чи згорить мені низ пасок, якщо я поставлю їх пектись на найнижчу поличку в духовці (10см). Бо зверху в мене ще одна конструкція, в якій включається газ, і якщо ставити на вищу поличку, то посередині паску вже не поставлю, бо вершок зачепить ту конструкцію. То є два виходи - пекти по 2 шт., або на найнижчій поличці
     
  19. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    ні, я робила трохи за іншим рецептом:

    Складники: 1 кг борошна, 400 г молока, 10 жовтків, 100 г мокрих дріжджів, 200 г масла або маргарину, 300 г цукру, 100 г ізюму, 1/2 ч. лож. Солі, потерта цедра з 1 лимона.
    Спочатку треба замісити опару. Дріжджі розводимо у теплому молоці і додаємо 100 г цукру і 200 г борошна. Все добре перемішати і поставити у тепле місце, щоб опара збільшилась удвічі.
    Після того, як суміш підросте — додайте решту цукру, жовтки, ізюм, цедру з лимона, сіль і борошно. Замісити тісто до однорідності і наприкінці додати розтоплений, але охолоджений жир. Місити приблизно 10-15 хв., поки тісто не почне відставати від рук!
    Тісто поставити у тепле місце, щоб збільшилось удвічі. Тоді його опустити і зачекати, щоб знову підросло. Розкласти тісто на 1/3 частини посудини і дати знову піднятись удвічі. Духовку нагріти до температури 200 градусів. Всадити паску і після 10 хв зменшити температуру до 170-160 градусів. Випікати ще 50 хв.
    З тієї порції виходить 3 паски діаметром приблизно 18, 20 і 25 см.
    Дарія Цвек звертала увагу на те, що борошна повинно бути рівно 1 кг, не більше (бо паска буде тугою) і не менше (бо паска опаде). І жир потрібно додавати обов’язково наприкінці!

    Мені з половини порції вийшло 4 шт. (з отих металевих наборів форм, що продають якраз всі 3 форми меншого розміру, і ще одна трохи більша).

     
  20. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: Готуємо паску

    дівчата, а скільки середнього розміру пасок виходить по рецепту Дани? хочу розрахувати скільки і яких формочок підготувати
     
  21. Iablinska

    Iablinska Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску


    Panikvarts минулого року писала. Здається, в неї було 5 шт. Три діаметром 14 см, і дві -17см. Висота форм - 10 см.