Пропоную поділитися рецептами паски. Паска з цукатами Інгредієнти: 800 г пшеничної муки 70 г свіжих дріжджів 200 мл молока 200 г масла (можна пополам: 100 г масла і 100г маргарину) 6 яєць 200 г цукру (даю 300, бо люблю більше солодку, але тоді треба і масла трохи більше) 100 г апельсинових цукатів 100 г родзинок 1 пакетик ванільного цукру сіль по бажанню: молотий кардамон Приготування: 1. У невеликій к-ті теплого молока розвести дріжджі. Долити решту молока, всипати половину просіяної муки і замісити тісто. Накрити ковдрую і поставити в тепле місце на 1 год 30 хв. (У мене в духовці є режим "Дріжджове тісто", ставлю на 30 хв.) 2. Родзинки вимити і викласти на паперовий рушник (вафельний). Цукати нарізати маленькими кубиками. Відділити жовтки від білків і розтерти з цукром. Білки взбити в густу піну. 3. До підійшовшого тіста всипати решту муки і замісити. Додати розмякле масло і сіль, кардамон. Обережно ввести білки і добре замісити. Накрити рушником (вафельним) і знову в тепле місце на 1 год зо хв. 4. Потім тісто знову замісити, додати родзинки, цукати, ванільний цукор. Ще раз ретельно перемішати і в тепле місце на 1 год. 5. Форму змастити маслом, посипати мукою, заповнити тістом на 1/3 обєму форми і поставити в тепле місце на 20 хв. 6. Нагріти духовку до 200 градусів. Випікати 40 хв. За 15 хв до готовності накрити вологим пергаментом. Готову паску вийняти з форми і охолодити. При бажанні можна прикрасити цукровою глазурю. Смачного! Переписи пасок: Марусі-мами (паска) Баба львівська - Дарія Цвек Дани Ksani
Відповідь: Готуємо паску Звітуюсь. з 6-ранку до 18 проводжу експеримент Опара на львівських дріжджах виросла чудово. Тісто за рецептом Дани місила в ХП. Давала домашнє молоко+трохи вершків. Жовтки від яєць дом.курей. Лимон, ізюм, масло - все за рецептом. Єдине, дала забагато цукру - десь на 1/5 стакану. Тісто не піднялось взагалі. На поверхні були бугри від бульок. Через 5 годин домішала ще сухих дріжджів саф-момент (всипала в кілька столових ложок борошна, перемішала, дала постояти 5 хвилин і руками вмішала в тісто). Тісто приємно пахло, еластичне, джгутами відставало від стінок баняка. Потім ще годину почекала. Не піднялось. Розклала по формах (аби завершити експеримент ) - в духовці включила нагрів. Паски підросли на пару см. Будуть такі солодкі камінці. Поговоріть зі мною- що не так? Не мій день?
Відповідь: Готуємо паску Молодці дівчата, а мене сестра вмовила ще нині побути в них, тому буду пекти в суботу раненько. Поки що таке питання. Я хочу пасочку з прозорим верхом, то треба перед духовкою змастити жовтком і посипати кольоровою присипкою?
Відповідь: Готуємо паску Чому опара росте дуже добре, тісто в мисці росте добре, а в формах за 1-1,5 год майже не виростає?
Відповідь: Готуємо паску Посипкою вже коли витягнеш. У всякому випадку я так роблю, інакше посипка топиться. Як витягаю змащую сиропом і посипаю.
Відповідь: Готуємо паску Може бути, що вона замало підросла поза духовкою. Або спихайте на недостачу муки Забагато дріжджів, замало муки, полізло догори і трісло.
Відповідь: Готуємо паску І я вже позамасковувала. Глазур зробила просто білки дуже-дуже нагусто збиті з цукром. Пудри в хаті не маю. Ще посипала верхівки кольоровою посипкою. Зара буду ставити в холодильник.) А то я вже намилила лижі в духовку пхати щоб верх підсох як безе.:shy: Ну, і підгорівше дно зрізала. Ну, що, роблю висновки, що я не вірно відрегулювала духовку. Все таки завеликий вогонь був, раз так сталося. В моїй старенькій "дригалці" ще на старій квартирі пасочки виходили супер, а тут якась ціла катастрофа. Ну, нічо, зато в повітрі вже запах свята і я попри то об"їлась глазурі і довольна як слонь, хоч ще пів години тому чуть не ревіла якби не над моїми пасками. Всім дякую за консультації і гарні слова. В неділю відпишусь що ж там з тими пасками в середині.)
Відповідь: Готуємо паску Дуже дивно. Мо в хаті було холодно? Треба було лишити ней би собі кисла ще зо дві години. Може якраз б виросла.
Відповідь: Готуємо паску Дякую, але я пекла за рецептом з книжки, там таки півсклянки молока, треба було таки з форумом звіритися
Відповідь: Готуємо паску Слухайте, а як Ви те дно роздивились, якщо форми паперові? Ви одразу повитягували з них пасочки? Мені подобається в тих формах...єдине, що тривожить - то вони якісь такі м"які там в тих формах здаються..хоча ще теплі, може потім потвердіють трохи. Надіюсь, що спеклись (зубочистка була суха).
Відповідь: Готуємо паску Я раз робила тісто на піццу, то воно мені не підійшло взагалі, сховала в холодильник і забула про нього, за кілька днів згадала, витягла, а воно файно так підкисло, постояло ще годинку в хаті і гарно підійшло. Досі не можу зрозуміти чому так. І в мене "вопрос": чому тісто в формах не підходить? Я певно буду до ночі на кухні сидіти з тими пасками.
Відповідь: Готуємо паску Не те слово, але я певно маніяк, бо зараз ще раз міситиму, хочу файної паски!
Відповідь: Готуємо паску Звітую я по свої пасках. Саме тісто 2 години кисло в ХП, коли вже в ХП стало йому тісно, переклала в миску і ще 1 годину кисло на столі. У форми накладала навіть трохи менше 1/3. Годину кисло на столі у формах, паралельно пекла пляцок, то в кухні було дуже тепло. Разом кисло 4 години. Коли садила у духовку, то вершок паски був рівно з вінцями форми, в духовці за 15 хв, піднялися ще см 4 від форми. Дріжджі використовувала польські. Дуже мені вони подобаються, ще ні разу не підводили. В сукупності тісто виросло від початково рівня десь у 4,5 разів, значить мають бути пухкенькі. Аромат на всю хату. Тільки що витягнула. Пасочки ідеальні Ніби і великі, а такі легенькі , майже невагомі Заношу себе в категорію "новачкам щастить"
Відповідь: Готуємо паску В мене таке було, але я зробила другий заміс з іншим борошном і іншими дріжджами , тісто росло на очах, я грішила на дріжджі хоча в опарі вони добре виросли, але пізніше все таки схилилася до думки що в кухні після випікання першої невдалої порції пасок було дуже тепло і сухо, тому друге тісто добре виросло. Першу паску я місила в 6 ранку, ніби і нагріла кухню але сирість і прохолода була, а другу порцію місила вже в обід.
Відповідь: Готуємо паску А цукор міряти стаканом 250гр чи 200гр? Бо я міряла 250гр то вони в мене такі густі що ні комбайн ні блендер не хоче мішати ту масу... От сиджу і руками товчу... А якщо цукор повністю не розійдеться то дуже страшно? Бо руки вже болять, а ще ж паску місити...
Відповідь: Готуємо паску Може кому пригодиться, ще розкажу про кількість. По рецепту Дани робила пів порції. Борошна в мене пішло десь 800 гр. От з пів порції в мене вийшло 2 паски по 400 грн, одна 0,5 кг, одна 300 гр і одна 200 гр.
Відповідь: Готуємо паску Цікаво стало, полізла до своєї книжки , також 1/2 склянки молока(книжка від 1988 року) в книжці від 1969 року 1 і 1/2 склянки молока
Відповідь: Готуємо паску Спробую ще. Але вже завтра або в суботу. От і мені дивно. 2 різних дріжджів. Причому одні опару швиденько в шапочку класну переробили. На інших регулярно печу хліб - все завжди супер. А тут ні в яку. Щодо холодно в хаті - тісто стояло в духовці за компанію з банячком гарячої води. В них там тепло було - я регулярно перевіряла і підігрівала банячок. Якби побачила за годину хоч би якісь зміни - лишила б ще киснути. А так не було жодного натяку на якісь зрушення, тому вирішила перевірити, що ж буде в духовці з тістом.