Готуємо паску

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 22 Квітень 2008.

Tags:
  1. Olenka

Olenka Well-Known Member

Пропоную поділитися рецептами паски.

Паска з цукатами

:clapping:
    Смачного!

Переписи пасок:
    Марусі-мами (паска)
    Баба львівська - Дарія Цвек
    Дани
    Ksani

Останнє редагування модератором: 9 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 19
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  2. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Відповідь: Готуємо паску

Маруся-мама, напишiть будь-ласка щодо зменшення цукру i жовткiв -має бути якась пропорція чи як? Хочу пекти солодку за Даниним рецептом, а свекор любить не солодку. Я б спробувала спекти, але потребую підказки щодо зміни рецепту.

3. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дівчата, вперше цього року пектиму паску в паперових формах.
    Хто ще в таких пече? Підкажіть можливо якісь нюанси, боюсь дуже щоб не пригоріло. Ну і чи треба дно таких формочок стелити пергаментом. Я думала повирізати круги по формі дна і застелити.
    Паску буду пекти нині по обіді.

4. марі177

марі177 Well-Known Member

ааааааааааа,замісила тісто по Даниному рецепту,опара гарно піднялася десь за 10 хв,а тісто вже 2 год. як рости зовсім не хоче.
    Що то вийде навіть не уявляю,купу продуктів перепсула:girl_cray::girl_cray:
    Може вже просто викинути???

5. Dolche

Dolche Well-Known Member

я ще печу, також вперше
    думаю ні, бо ж ціла форма зроблена з пергаментного паперу (трошки товстішого), а дно звичайнісінький пергамент (в мене такі). Дівчата кажуть, що навіть змащувати не потрібно їх.

6. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Чого ж викинути зразу!
    Перевірте чи нема протягу, чи достатньо тепло. Здається Маруся-мама писала, що температура має бути 25 град.
    Ну і подивіться яка сьогодні погода, тісто і борошна візьме більше і підходити буде довше.
    Вчора форумлянка Ліра пекла, то каже що підходило тісто по 3 години, перечитайте її допис на попередній сторінці.
    Так що чекайте.

7. Suzi

І в мене то саме :) Опара швиденько гарною шапочкою виросла, навіть встигла втекти з банячка, поки я борошно сіяла, яйця мішала. Поставила тісто в духовку, поставила баняк з гарячою водою, закрила їх разом, хай гріються. Подивлюсь, що вийде.:girl_in_dreams:

8. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

дівчата, не панікуйте.
    я печу вдруге за рецептом Дани, вже знаю, що чекати від того тіста. тому навіть не сподіваюсь, що швидко буде рости.
    навіть минулого року, коли я трохи переборщила з борошном і забила тісто, все рівно спеклися дуже смачнющі паски, тому викидати нічого не треба.
    зараз тісто підходить 40 хв - бачу, що гарно зрушилось, але процес йде помало.

9. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Я теж минулого року так робила, допомогло. Але в мене все-одно не збільшилось втричі, десь вдвічі, що в просто в мисці, що вже в формах, але коли поставила в духовку вже випікатись, піднялось дуже гарно. І пасочки вийшли гарні.
    Я ось тільки приступаю, п"ю каву і всі інгрідієнти підготовляю.

10. Dolche

Dolche Well-Known Member

не зрозуміла, а для чого це?
    От справд, зараз не дуже тепло на дворі, в хаті 22 градуси, то мені напалити в хаті? чи як? Бо планую в обід розпочати

11. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Не має протягів плюс тепло від пари. Гарна ідея, буду мати на увазі, правда пектиму як завжди в суботу.

12. Suzi

От як зрушиться, я теж заспокоюсь :)
    Щоб тепло тісту було. Може причина в тому, що температура занизька. Я пам*ятаю, десь читала, що як пекти паску, то треба першим ділом включити духовку , щоб нагріти приміщення, щоб було дуже тепло. Але я зараз в свекрів, кухня не моя, тому я собі економ варіантом вирішила тісто заховати від протягів і шуму в закриту виключену духовку, а щоб тепло було, поставила баняк гарячої води - вода поступово тепло віддає, і в закритій духовці стабільна висока температура. І поротягів нема. Такий собі мікроклімат :)

13. Dolche

Dolche Well-Known Member

ну дуже цікавий варіант. Може й собі так зробити?
    Я думала також прогріти кухню духовкою, але в мене кухня без дверей, тому трохи довго буде.
    То спочатку прогріти духовку, до скільки градусів? А тоді поставити кип"яток в середину? А як знати яка там всередині температура, чи не зависока, тісто там не звариться?
    Сорі за такі питання, просто пектиму вперше, тому і цікавлять всі деталі ))

14. Suzi

Я духовку не грію. Беру 1,5-2 літровий баняк з водою, кип*ячу, закритий кришкою ставлю в духовку, туди ж баняк з тістом, накритим рушником. Закриваю дверцята.
    І чекаю, думаю про хороше :girl_in_love:
    Сподіваюсь, що поможе :girl_crazy:
    Минулого року трохи швидше тісто росло.
    Хоча минулого року борошна я всипала забагато, все одно було смачно.
    В крайньому разі підмішаю трохи борошна з сухими дріжджами. Але поки чекаю.

15. марі177

марі177 Well-Known Member

ура,тісто моє нарешті зрушилося і то через 3 год.
    тепер перемішувати чи ще чекати??? бо наразі напевно ще так раз виросло.
    ПЕЧЕМО ПАСОЧКИ РАЗОМ:girl_crazy:

16. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

тісто виросло суперово!
    вже тепер в формах, чекаю...
    того разу брала криворізькі дріжджі. муку давала строго по рецепту.
    місити було дуже важко, страшно липло на початку, за хвилин 20 я додала масло, то справа пішла значно легше.
    кухню гріла духовкою, ставила на 140 град і час від часу відкривала дверку. миску з тістом гарно накрила в 4-и складеною скатертиною. за годину вже було те, що треба.
    дуже сподіваюсь на гарний результат.

17. poputochka

poputochka Well-Known Member

Дівчата, а Ви даєте до паски цукати анансу- такі різнокольорові (магазинні). Цього року вперше додала, не знаю, як вийде.
    Я готую пасочку "для лінивих" - замішую в хлібопічці, випікаю в духовці. Попередні роки виходило непогано. Цього року, сподіваюсь, теж вийде...

18. Suzi

Я на них дивилась, дивилась і не ризикнула, бо термін придатності кінцевий вказаний, а не дата виготовлення. Чомусь мене це озадачило.
    Я поклала. але не кольорові, а просто кільця сушені ананаса порізала дрібніше.

19. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ну, от кухню нагріти- то не проблема, але в мене малий льотає туди-сюди, то двері тримати закритими не получиться. Все рівно будуть протяги.
    Подумаю над способом, про який писала Suzi.:girl_in_dreams:

20. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Порадьте - за рецептом треба 100 гр. дріжджів, цього року беру сухі дріжджі, на пачці написано що це еквівалент 25 гр, то мені треба 4 пачки сухих?

21. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

десь читала, що 1 ч.л. сухих = 8 г свіжих

теж економ-варіант: замісила за Даниним рецептом в хлібопічці , у 2 заходи, бо більше 600 г вона не втрафить, режим "тісто на макарони" (15 хв). вийшов 1 клубочок тугий як на хліб, а 2й рідший, в 7літр. баняку змісила докупи. вийшло півбаняка :girl_in_dreams: - куди буде втроє рости?, то розділила знов у різні каструлі
    дріжджі, до речі, з тої партії 222 за 28, але Екстра... опара вигналася миттю, то я дала її... зараз задумалася, повільно росте (нині опалення на мінімумі, тісто в кімнаті коло батареї) - але у всіх повільно, кажете... думаю, що все буде ок) добрі сподівання усе згладжують