Готуємо паску

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 22 Квітень 2008.

Tags:
  1. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Пропоную поділитися рецептами паски.

    Паска з цукатами

    :clapping:
    Смачного!

    Переписи пасок:
    Марусі-мами (паска)
    Баба львівська - Дарія Цвек
    Дани
    Ksani
     
    Останнє редагування модератором: 9 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 19
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  2. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Вчора дивилася я на вибір борошна у магазині - вище 10.3 білків не було. Скажіть, а де ту клейковину можна купити? У відділі "все для випічки"? То в якихось пачках має продаватися?
     
  3. Osya

    Osya Active Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Щоб пекти паску з ізюмом, його перед тим потрібно замочити, щоб він розбух?
     
  4. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    З рецепту Дани:
     
  5. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    А борошна стільки ж? Я печу вже роками паску практично за рецептом Дани, вона виходить пухка, жовта, крихка при розрізанні. Якщо зменшити кількість яєць паска не буде такою пухкою, моя свекруха дає менше яєць, то у неї виходить такий собі хлібчик смачненький.
    А сьогодні он шукала в Дарії Цвек рецепти, бо хочу дві порції пасок спекти, то знайшла взагалі рецепт із 30 (!) жовтків на 1 кг борошна.
     
  6. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Готуємо паску

    Я б не жартувала з таким. Беріть звичайну муку яка є, тай вже.

    ---------- Додано в 15:09 ---------- Попередній допис був написаний в 15:07 ----------

    Є декілька видів муки яка особливо підходить для випічки. Ось така має в собі 11.7% білка. Вона дорожча, але ДУЖЕ добра.
    [​IMG]

    Якщо того короля не можете собі позволити, тоді беріть ось таку
    [​IMG]

    Але якщо є можливість купити таку польську, то вона найкраща мені. :girl_curtsey:

    ---------- Додано в 15:11 ---------- Попередній допис був написаний в 15:09 ----------

    Та я не орієнтуюсь співвідношенням жовтків і муки, а радше молока і муки. Пів літри молока - 1кг муки.

    Доречі, в Дарії Цвек ДУЖЕ добрий перепись Львівської баби(паски). Все просто настільки до грама добре виміряно, що мене аж здивувало. І смак дуже добрий!

    ---------- Додано в 15:13 ---------- Попередній допис був написаний в 15:11 ----------

    Та я тепер вже почала шкодувати просто жовтки давати, тому додаю декілька яєць цілих. Але на жовтках вона смачна. Моя й справді ДУЖЕ солодка, але я тепер трошки відійшла від такої кількості цукру, хоча мій син любить саме солодку.
     
  7. Vyruchalochka

    Vyruchalochka Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Дівчата підкажіть хто робив таке диво як паска з горіхами та шоколадом всередині???? хочу чогось свіженького
    [​IMG]
     
  8. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Готуємо паску

    То називається Панеттоне. Знаю, що його переписи є в неті. То італійський хліб який вони готують на Різдво.
     
  9. Dolche

    Dolche Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    смакота, але швидко дуже набридає. Вона дуже ароматизована. Я б не змогла їсти шинку з такою паскою .
     
  10. whisper

    whisper Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    вчора пекла панетонне за рецептом, що Ектор давав в передачі "Все буде добре", вона в мене вийшла в міру солодка, правда цукатів я дала менше бо мої діти не люблять і додумалась її в хлібопічці спекти, вийшла смачна


    ось відео по якому пекла, дивитись з 30 хв. Йогурт давла Активію
    http://dobre.stb.ua/ru/video/2013/4/30/60793/#7771481
     
    Останнє редагування: 2 Травень 2013
  11. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Маю такі питання: А ви всі паски зараз випікаєте? А якщо не вмістяться всі то вони не перекиснуть в формах поки перші будуть випікатися? І ще чи вмикати в духовці ветилятор чи не треба (бо я в основному випічку без вентилятира печу)?
     
  12. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Готуємо паску

    Зараз (?) - ні певно буду в четвер вночі :girl_wink:
    Мені всі не поміщаються зразу в духовку, тому печу в два заходи. Менші спочатку, бо вони найшвидше підходять а потім більші. Великі завше залишаються на остаток.
     
  13. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    всю тему не осилю, а пошук нічого не дав
    цікаво чи хтось пече паску несолодку, як хліб фактично (поділіться рецептом)
     
  14. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Готуємо паску

    Я не печу, бо мої люблять солодку.

    Якщо треба несолодку, то кількість жовтків зменшуємо і даємо менше цукру. Все решта, крім родзинок, залишається так само.
     
  15. Lira

    Lira Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Ну.. почну я парад пасок цьогорічний:)
    Дякуючи рідній партії мудрому керівництву нашої незалежної держави (ура товарісчі), маємо вільну середу. А значить я змогла втілити свою давню мрію і спробувати інший рецепт паски, бо по своєму печу вже більше 20 років, а поміняти не наважуюся.
    Озброїлася я найпопулярнішим тут рецептом - Даниним і приступила раненько до роботи. Дівчата- дріжджі львівські за 28-ме число партія 222-недобрі- не беріть.

    вилила я першу розчину, як і пише в рецепті, поставила на інчих дріжджах ( за 24-те число). Опара летіла догори як підстрілена. Потім місила я то тісто 2 години. Муки пішло десь 1300г. І то воно було дуже туге і я все поривалася додати молока абощо, але з Божою поміччю якось дала собі з тим раду. Тісто під руками розійшлося, стало вільним і пухким. До речі зібралося в дуже гарний колобок.
    І тут почався найгірший момент. Тісто росло в порівнянні з моїм звичним МЕГАпомалу. Саме тісто кисло десь 3 години і потім в формах ще стільки ж. Я вже почала сумліватися в своїх кулінарних здібностях, в своїй щасливій зірці і взагалі у всьому. Але терпіння своє дало і тісто якось дотягнулося десь може на 2 см нижче країв форми. Вирішила я його садити до братрури, і о, диво- там воно гарнесенько ще піднялося і паски в цілому на вигляд непогані. Але паски то пів діла- а головне- я вперше цього року перкла для своєї манюнької похреснички баранчика. І він вийшов просто бомбезний! Тіко ніс трохи темний.
    Завтра буду братися до свого звичного рецепта.
    Ото мої витвори:)
    Моя гордість: [​IMG]
    і все разом: (вийшло 2 великі паски, дві середні і дві малі. ну і БАРАНЧИК)
    [​IMG]
     
  16. Dolche

    Dolche Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    б*ін, в мене вже таких 2 пачки :sad:
    А ви брали Екстра? Чи то без різниці?
     
  17. Lira

    Lira Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Звичайні срібні дріжджі брала. Форми не зміщувала нічим. Вже третій рік в паперових печу- знімаю вже перед нарізанням. Дуже допомагає зберегти пасочки свіжими
     
  18. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: Готуємо паску

    я на заміну львівським взяла в сільпо криворізькі дріжджі. ніколи з ними не мала справу. дівчата, може хтось з такими готував, то щось варте?
     
  19. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Дякую, Марусю, ото вибираю між Львівською бабою і паскою з цукатами від Оленки, мабуть таки Львівську завтра пектиму.
     
  20. hrystusja

    hrystusja Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Пішла перевірила. І також одну пачку маю за 28-е число, партія 222. Але купила сьогодні ще одну за 26-е. Бо вже раз бігла в суботу зранку в магазин.
     
  21. Dolche

    Dolche Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску