Пропоную поділитися рецептами паски. Паска з цукатами Інгредієнти: 800 г пшеничної муки 70 г свіжих дріжджів 200 мл молока 200 г масла (можна пополам: 100 г масла і 100г маргарину) 6 яєць 200 г цукру (даю 300, бо люблю більше солодку, але тоді треба і масла трохи більше) 100 г апельсинових цукатів 100 г родзинок 1 пакетик ванільного цукру сіль по бажанню: молотий кардамон Приготування: 1. У невеликій к-ті теплого молока розвести дріжджі. Долити решту молока, всипати половину просіяної муки і замісити тісто. Накрити ковдрую і поставити в тепле місце на 1 год 30 хв. (У мене в духовці є режим "Дріжджове тісто", ставлю на 30 хв.) 2. Родзинки вимити і викласти на паперовий рушник (вафельний). Цукати нарізати маленькими кубиками. Відділити жовтки від білків і розтерти з цукром. Білки взбити в густу піну. 3. До підійшовшого тіста всипати решту муки і замісити. Додати розмякле масло і сіль, кардамон. Обережно ввести білки і добре замісити. Накрити рушником (вафельним) і знову в тепле місце на 1 год зо хв. 4. Потім тісто знову замісити, додати родзинки, цукати, ванільний цукор. Ще раз ретельно перемішати і в тепле місце на 1 год. 5. Форму змастити маслом, посипати мукою, заповнити тістом на 1/3 обєму форми і поставити в тепле місце на 20 хв. 6. Нагріти духовку до 200 градусів. Випікати 40 хв. За 15 хв до готовності накрити вологим пергаментом. Готову паску вийняти з форми і охолодити. При бажанні можна прикрасити цукровою глазурю. Смачного! Переписи пасок: Марусі-мами (паска) Баба львівська - Дарія Цвек Дани Ksani
Відповідь: Готуємо паску І я пекла за Даниним рецептом паску мин. року. Дуже довго підростала, я навіть не дочекалась, запхала пекти. Була досить крихка, погано різалась. Тому думаю, чи то я щось не так зробила, чи то вона така мала бути? Але на смак - пречудова! ---------- Додано в 14:52 ---------- Попередній допис був написаний в 14:47 ---------- Ще цікавить хто пік Панетоне за Даниним рецептом? Получається на смак як наша паска?
Відповідь: Готуємо паску Так як рецепт мій то і відповідати краще мені, в мене паска росте добре, навіть дуже. Не кришиться, і ріжеться чудово, на гарні кавалки. Раз погано росла, можна грішити на муку, на температуру в приміщенні, на вологість повітря, на самі дріжджі, на молоко загаряче чи холодне, причин може бути багато, тут треба пробувати, пекти, мені також паска не з першого разу вдалася, і не з другого, все приходить з досвідом і відчуття що тісто добре викисло, і що не треба більше муки, і що пора садовити в духовку. Скоріше більше на нашу паску, до "волокнистого" панетоне не дуже подібна, принаймі в мене. І ще як на мене треба трішки більше цукру, я люблю дуже солодку паску.
Відповідь: Готуємо паску тепер для таких першопрохідців, як я трошки детальніше роз"ясніть, будь-ласка ... як я розумію, має бути в приміщенні тепло, і краще сухо, ніж більш волого? і молоко температури прибл. 35 град?
Відповідь: Готуємо паску Дано, а поділіться премудростями буль-ласка. Яка температура має бути в приміщенні? Може тісто поставити в духовку разом з каструлею гарячої води, щоб тепло і без протягів? А що з вологістю має бути? І скільки часу приблизно в теплі кисне?
Відповідь: Готуємо паску моя мама завжди ставить тісто підходити в те місце, де немає протягів. а якщо прохолодно в приміщенні, то ставить баняк в миску з теплою водою. і ще не дозволяє нікому там ходити, гепати, стукати і т.д...
Відповідь: Готуємо паску Буду пекти того року також перший раз паску. Хочу попробувати кілька рецептів, але малими порціями. Маю деякі питаннячка: До Дани: у Вашому рецепті (зараз не знайду посилання) вказано двічі по 100 гр. дріжджів. То опечатка, чи так має бути? Дівчата, хто пік з сайту "Хлебопечка.ру", ви в хлібопічці пекли, чи по тих інгредієнтах вручну?
Відповідь: Готуємо паску Живих. На паску краще брати живі і свіжі-свіжі. Вище писали, що співвідношення сухих до свіжих 3:1, тобто 33г. Але мені здається, що маленька пачка сухих (11 г) то на 1 кг борошна. Хоча можу помилятись.
Відповідь: Готуємо паску вчора пекла за Вашим рецептом- саме так і вийшло: смак чудовий, але схоже на нашу паску, а не панетоне. я не дуже раджу пекти паску у хлібопічці. Замішую тісто там ( причому інколи включаю двічі режим замішування). А от печу у духовці. Чому не раджу у хлібопічці? там тісто "обмежене" об емами хлібопічки і її режимами випікання. Паска має мати "простір", щоб "дихати". Паска з хлібопічки виходить більш схожа на смачну солодку булку. Але пухкості їй не вистачає.
Відповідь: Готуємо паску колись зустрічала рецепт панетоне, то запам"яталось мені, що тісто там підхотдити має 9 разів 9 год. треба було його щогодини його перемішувати і ставити, щоб підходило.
Відповідь: Готуємо паску Я знаю таку пропорцію 50 г живих дріжджів = 10 г (або 1 пакетик) сухих. Ми вдома вже років 10 печемо паску за аналогічним рецептом, як у Дани, правда, ще ніколи не дотримувались пропорцій абсолютно. Зазвичай, наприклад, даємо 5 жовтків і 5 яєць. Ось, думаю, цього року спробую нарешті саме так, як треба. Може, була зарідко замішена.
Відповідь: Готуємо паску я схожу печу, то підходить вона 3 рази по 3год-але така пухка виходить і ніжна, що воно того варте
Відповідь: Готуємо паску дівчатка а ніхто минулого року не місив тісто на паску в хлібопічці, поділіться досвідом чи варто, ну і звичайно, якщо вдалась то за яким рецептом пекли. Дякую!!!
Відповідь: Готуємо паску Муку візьміть провірену, що ви вже з нею щось пекли, і нехай на кухні постоїть хоча б день перед випічкою, щоб мала нормальну температуру що у приміщенні. В Кухні має бути сухо, і не волого, при високій вологості паска дуже погано піднімається, от така погода як сьогодні то погано для паски, можна замісити і покласти в духовку яку прогріли при 50градусах 20 хв, і виключили, через 10 хв можна класти паску для викисання. Тобто там буде тепленько але не гаряче і без протягів.Яйця також треба вийняти з холодильника з вечора щоб не були холодними. Паска по моєму рецепту є досить здобна, багато жовтків, цукру, масла, дріжджам треба час і силу щоб підняти таке тісто. Молоко маєбути тепленьким, таким щоб коли опустити в нього палець було комфортно, тобто температура тіла. Коли тісто викисло я бачу по тісту, і по запаху, приємний запах тіста :-0 не знаю як пояснити. Кисне паска довго, краще їй дати час і не підганяти, якщо не викисне - потріскається, але якщо буде дуже швидко підніматися також не добре, бо в духовці може сісти. От в мене вже замішана паска піднімається, і руками "опускаю" її, вона знову виростає, а повторюю операцію, на третій раз вже викладаю в форми. По рецепту треба 100 грам дріжджів, там "описка" а виправити вже не можу:-(
Відповідь: Готуємо паску Хоч приблизно зорієнтуйте - 3 години, 10 годин? Я планувала по обіді місити тісто. Щоб не прийшлось вночі пекти
Відповідь: Готуємо паску Ну дивіться - півгодини на розчину, до години часу треба місити, підходить у мисці 1,5 - 2 год, потім ще у формах з півгодини - близько 4 годин, плюс печеться паска до години часу, а з такої порції я, наприклад, за один раз не поміщаю в духовку. Ми завжди печемо в суботу, то розчиняю о 5.30 і до 12-ої займає.
Відповідь: Готуємо паску Дівчата, а якщо спекти паску в середу? То зашвидко? Бо то єдиний день, коли чоловік буде вдома, хоч з дитиною побуде. До кінця тижня працює потім...