Готуємо паску

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 22 Квітень 2008.

Tags:
  1. Olenka

Olenka Well-Known Member

Пропоную поділитися рецептами паски.

Паска з цукатами

:clapping:
    Смачного!

Переписи пасок:
    Марусі-мами (паска)
    Баба львівська - Дарія Цвек
    Дани
    Ksani

Останнє редагування модератором: 9 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 19
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  2. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Готуємо паску

Ні, але чим мені цей папір не подобається що він приліпає до самої паски і її вже з того паперу не витягнеш. Треба папір відривати.:sad:

---------- Додано в 12:42 ---------- Попередній допис був написаний в 12:40 ----------

Звичайно що так. Це ж навіть якто тама по законах фізики чи логіки. Якщо у формі то спочатку нагрівається металева форма, тоді вже тісто. Тобто як там правильно тепло прохідність металу повільніша ніж в паперу. :girl_blush2:

3. Відповідь: Готуємо паску

а я цього року купила набір силіконових формочок для пасок. так вже хочеться їх випробувати, аж руки сверблять :)

4. Музик

Музик Мартуська

маленьке прохання, поясніть мені будь ласка, я маю ще прабабусин рецепт паски і завжди пекла за ним, а нині одна знайома сказала, що вийде краще, якщо замість молока додати половину молока, а половину вершків і замість масла - олії. так ніби має тісто стати легшим і кращим

5. Christi

Christi Well-Known Member

А я вся в очікуванні, сиджу чекаю які будуть мої пасочки, пахнуть на цілу хату, тому сподіваюся будуть смачні. Пекла за Даненим рецептом, печу паску вперше, тому було трохи страшнувато. Тісто місила десь 1.5 год. Рости не дуже хотіло але потім я трохи нагріла духовку, виключила, і запхала туди миску то почало гарно підростати. Я тільки переживаю чи не зарідке тісто в мене було, печу вперше тому поняття не мала яке воно мало бути, боялася щоб не забита, тому дала трохи менше 1.5 кг. Трошки в мене потріскалися, але проблеми з того не роблю прикрасимо та й не буде видно))))) То ж моя перша спроба. Але маю питання що могла зробити не так що вона потріскалася?

6. marry carrie

marry carrie Member

На рахунок олії, то дійсно, якщо додати трохи олії, то тісто стає легшим і краще відстає потім від рук, а от щодо вершків, то я сумніваюся, бо тісто може бути потім троха забитим.

7. Музик

Музик Мартуська

трохи олії то так (даю 1 ст. л.), але говорила власне замінити все масло (в мене по рецепту 200 гр.) на олію

---------- Додано в 15:57 ---------- Попередній допис був написаний в 15:56 ----------

чи не буде паска без масла зовсім сохнути скорше?

8. Маруся-мама

На рахунок вершків, то так. Воно буде більш пухкіше. А на рахунок олії замість масла, то как пасматрєть. Я до паски додаю розтоплене масло і олію. Але масло олією не заміняю.

А ще дуже смачна паска замішена на домашньому сирі, тобто творогу.

Сохнути чи черствіти? Бо я люблю сухувату паску. А щоб не черствіла моя свекруха завжди додає горівки, а я завжди додаю коньяк або ром.

9. Christi

Пасочки вийшли дуже смачні (одну вже скуштували) не забита солодка, пухка. От один мінус потріскали, але добре що тепер є чудо поливки, то зробимо той брак незамітним:girl_smile:

10. Oneal

Oneal New Member

дівчатонька допоможіть порадою. маю нову духовку - електичний бош. пекла свої пасочки і всі впали. пекла при температурі 170 гр. хвилин 50 на режимі де підігрів знизу. спочатку так гарно почали рости а потім десь через 15 хвилин попадали. тепер сижу і думаю що ж я не так зробила.

11. anka

anka Well-Known Member

це така, якою в Вероніці покривають круасани- на смак- карамель, а як робити желейну поливку? Думаю, желейна може потекти без холодильника, а паски там без холодильника. Згаяла море часу на пошуки рецепту глянцу в інтернеті-не знайшла- зараз варю карамель- спробую- раптом вдасться.

12. Дана

Дана Well-Known Member

Скоріш за все вона не викисла, то один з варіантів, інший паску поклали в дуже гарячу духовку, верх припікся, а коли середина почала рости, припечений верх тріснув.

13. Christi

Тоді скоріше підходить варіант не викисла, бо ставила в не дуже горячу духовку 180градусів. Дано але на смак дуже смачна.

14. Маруся-мама

А за яким переписом ви робили? Бо може муки було замало. Так буває якщо було зарідке тісто. Ну або хіба відкривали духовку кілька раз як вони пеклись, або сварились і гупали баняками. :girl_haha:

15. Oneal

Oneal New Member

перепис перевірений. баняки від малого забрала. (то ж любима іграшка поки мама на кухні). духовку не відкривала.
    пекла тільки що ще раз . дала трохи більше муки і включила режим де і знизу і зверху обігрів. все вийшло.

16. Маруся-мама

Головне що все вдалось.

У мене газова духовка тому обігрів йде звідки пальник, тобто знизу. Але он у моєї проблема що слабенько тепло тримає.

17. Oneal

Oneal New Member

у мене раніше також була газова, тому і ставила обігрів знизу. але вчора мусіла перечитати цілу тему. подивилась що я можу не так робити. то все поправила і вдалося.

18. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Не кожна, я на базарі колись брала глазур в пакетику від Др. Еткер, вона зовсім не пливе і розчиняється в прохолодній воді.

19. галичанка

галичанка Well-Known Member

Хтось пече паску з сухими дріжджами? Скільки ви їх даєте?

20. Kasia

Kasia Well-Known Member

гм... вже десь вам відповідала. я печу. даю по інструкці з пакетика саф момент
    1п.сухих = 60 гр. свіжих

21. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

я дам відповідь, надіюсь не запізно..

зробити дуже солодкий сироп (2 ст.л цукру + 3 ст.л. гарячущої води, або на око). Тим сиропком змащувати пасочки, які тільки-но з духовки. До нього все так гарно липне;) він ще надає пасочці гарного блиску, але якщо змастити не гарячу, а теплу пасочку - отримаєте білі розводи(
    З.І. якщо ваша пасочка дала тріщинку в процесі випікання, змастіть її сиропом, і тріщна не буде така біла, а трохи припечеться.