Готуємо паску

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 22 Квітень 2008.

Tags:
  1. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Пропоную поділитися рецептами паски.

    Паска з цукатами

    :clapping:
    Смачного!

    Переписи пасок:
    Марусі-мами (паска)
    Баба львівська - Дарія Цвек
    Дани
    Ksani
     
    Останнє редагування модератором: 9 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 19
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  2. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Готуємо паску

    Ні, але чим мені цей папір не подобається що він приліпає до самої паски і її вже з того паперу не витягнеш. Треба папір відривати.:sad:

    ---------- Додано в 12:42 ---------- Попередній допис був написаний в 12:40 ----------

    Звичайно що так. Це ж навіть якто тама по законах фізики чи логіки. Якщо у формі то спочатку нагрівається металева форма, тоді вже тісто. Тобто як там правильно тепло прохідність металу повільніша ніж в паперу. :girl_blush2:
     
  3. Відповідь: Готуємо паску

    а я цього року купила набір силіконових формочок для пасок. так вже хочеться їх випробувати, аж руки сверблять :)
     
  4. Музик

    Музик Мартуська

    Відповідь: Готуємо паску

    маленьке прохання, поясніть мені будь ласка, я маю ще прабабусин рецепт паски і завжди пекла за ним, а нині одна знайома сказала, що вийде краще, якщо замість молока додати половину молока, а половину вершків і замість масла - олії. так ніби має тісто стати легшим і кращим
     
  5. Christi

    Christi Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    А я вся в очікуванні, сиджу чекаю які будуть мої пасочки, пахнуть на цілу хату, тому сподіваюся будуть смачні. Пекла за Даненим рецептом, печу паску вперше, тому було трохи страшнувато. Тісто місила десь 1.5 год. Рости не дуже хотіло але потім я трохи нагріла духовку, виключила, і запхала туди миску то почало гарно підростати. Я тільки переживаю чи не зарідке тісто в мене було, печу вперше тому поняття не мала яке воно мало бути, боялася щоб не забита, тому дала трохи менше 1.5 кг. Трошки в мене потріскалися, але проблеми з того не роблю прикрасимо та й не буде видно))))) То ж моя перша спроба. Але маю питання що могла зробити не так що вона потріскалася?
     
  6. marry carrie

    marry carrie Member

    Відповідь: Готуємо паску

    На рахунок олії, то дійсно, якщо додати трохи олії, то тісто стає легшим і краще відстає потім від рук, а от щодо вершків, то я сумніваюся, бо тісто може бути потім троха забитим.
     
  7. Музик

    Музик Мартуська

    Відповідь: Готуємо паску

    трохи олії то так (даю 1 ст. л.), але говорила власне замінити все масло (в мене по рецепту 200 гр.) на олію

    ---------- Додано в 15:57 ---------- Попередній допис був написаний в 15:56 ----------

    чи не буде паска без масла зовсім сохнути скорше?
     
  8. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Готуємо паску

    На рахунок вершків, то так. Воно буде більш пухкіше. А на рахунок олії замість масла, то как пасматрєть. Я до паски додаю розтоплене масло і олію. Але масло олією не заміняю.

    А ще дуже смачна паска замішена на домашньому сирі, тобто творогу.

    Сохнути чи черствіти? Бо я люблю сухувату паску. А щоб не черствіла моя свекруха завжди додає горівки, а я завжди додаю коньяк або ром.
     
  9. Christi

    Christi Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Пасочки вийшли дуже смачні (одну вже скуштували) не забита солодка, пухка. От один мінус потріскали, але добре що тепер є чудо поливки, то зробимо той брак незамітним:girl_smile:
     
  10. Oneal

    Oneal New Member

    Відповідь: Готуємо паску

    дівчатонька допоможіть порадою. маю нову духовку - електичний бош. пекла свої пасочки і всі впали. пекла при температурі 170 гр. хвилин 50 на режимі де підігрів знизу. спочатку так гарно почали рости а потім десь через 15 хвилин попадали. тепер сижу і думаю що ж я не так зробила.
     
  11. anka

    anka Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    це така, якою в Вероніці покривають круасани- на смак- карамель, а як робити желейну поливку? Думаю, желейна може потекти без холодильника, а паски там без холодильника. Згаяла море часу на пошуки рецепту глянцу в інтернеті-не знайшла- зараз варю карамель- спробую- раптом вдасться.
     
  12. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Скоріш за все вона не викисла, то один з варіантів, інший паску поклали в дуже гарячу духовку, верх припікся, а коли середина почала рости, припечений верх тріснув.
     
  13. Christi

    Christi Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Тоді скоріше підходить варіант не викисла, бо ставила в не дуже горячу духовку 180градусів. Дано але на смак дуже смачна.
     
  14. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Готуємо паску

    А за яким переписом ви робили? Бо може муки було замало. Так буває якщо було зарідке тісто. Ну або хіба відкривали духовку кілька раз як вони пеклись, або сварились і гупали баняками. :girl_haha:
     
  15. Oneal

    Oneal New Member

    Відповідь: Готуємо паску

    перепис перевірений. баняки від малого забрала. (то ж любима іграшка поки мама на кухні). духовку не відкривала.
    пекла тільки що ще раз . дала трохи більше муки і включила режим де і знизу і зверху обігрів. все вийшло.
     
  16. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Готуємо паску

    Головне що все вдалось.

    У мене газова духовка тому обігрів йде звідки пальник, тобто знизу. Але он у моєї проблема що слабенько тепло тримає.
     
  17. Oneal

    Oneal New Member

    Відповідь: Готуємо паску

    у мене раніше також була газова, тому і ставила обігрів знизу. але вчора мусіла перечитати цілу тему. подивилась що я можу не так робити. то все поправила і вдалося.
     
  18. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Не кожна, я на базарі колись брала глазур в пакетику від Др. Еткер, вона зовсім не пливе і розчиняється в прохолодній воді.
     
  19. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Хтось пече паску з сухими дріжджами? Скільки ви їх даєте?
     
  20. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    гм... вже десь вам відповідала. я печу. даю по інструкці з пакетика саф момент
    1п.сухих = 60 гр. свіжих
     
  21. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Відповідь: Готуємо паску

    я дам відповідь, надіюсь не запізно..

    зробити дуже солодкий сироп (2 ст.л цукру + 3 ст.л. гарячущої води, або на око). Тим сиропком змащувати пасочки, які тільки-но з духовки. До нього все так гарно липне;) він ще надає пасочці гарного блиску, але якщо змастити не гарячу, а теплу пасочку - отримаєте білі розводи(
    З.І. якщо ваша пасочка дала тріщинку в процесі випікання, змастіть її сиропом, і тріщна не буде така біла, а трохи припечеться.