Пропоную поділитися рецептами паски. Паска з цукатами Інгредієнти: 800 г пшеничної муки 70 г свіжих дріжджів 200 мл молока 200 г масла (можна пополам: 100 г масла і 100г маргарину) 6 яєць 200 г цукру (даю 300, бо люблю більше солодку, але тоді треба і масла трохи більше) 100 г апельсинових цукатів 100 г родзинок 1 пакетик ванільного цукру сіль по бажанню: молотий кардамон Приготування: 1. У невеликій к-ті теплого молока розвести дріжджі. Долити решту молока, всипати половину просіяної муки і замісити тісто. Накрити ковдрую і поставити в тепле місце на 1 год 30 хв. (У мене в духовці є режим "Дріжджове тісто", ставлю на 30 хв.) 2. Родзинки вимити і викласти на паперовий рушник (вафельний). Цукати нарізати маленькими кубиками. Відділити жовтки від білків і розтерти з цукром. Білки взбити в густу піну. 3. До підійшовшого тіста всипати решту муки і замісити. Додати розмякле масло і сіль, кардамон. Обережно ввести білки і добре замісити. Накрити рушником (вафельним) і знову в тепле місце на 1 год зо хв. 4. Потім тісто знову замісити, додати родзинки, цукати, ванільний цукор. Ще раз ретельно перемішати і в тепле місце на 1 год. 5. Форму змастити маслом, посипати мукою, заповнити тістом на 1/3 обєму форми і поставити в тепле місце на 20 хв. 6. Нагріти духовку до 200 градусів. Випікати 40 хв. За 15 хв до готовності накрити вологим пергаментом. Готову паску вийняти з форми і охолодити. При бажанні можна прикрасити цукровою глазурю. Смачного! Переписи пасок: Марусі-мами (паска) Баба львівська - Дарія Цвек Дани Ksani
Відповідь: Готуємо паску А мене цікавить скільки середніх пасочок виходить по Даниному рецепті? Дівчатка,коли пекти збираєтесь? Моя бабця пече в середу - четвер,чи то не зарано?
Відповідь: Готуємо паску А скільки вийшло пасок по тому рецепту? І ви вимішували вручну, чи в хлібопічці? Бо я хлібопічки не маю, і не впевнена, що в мене вийде руками так вимішати.
Відповідь: Готуємо паску Я цього року вперше пектиму паску сама. Вирішила по Даниному рецепту - все так розписано як для мене. За хлібопічку в мене буде чоловік - обіцяв мені тісто вимісити - він то добре вміє. А з новою духовкою зросли шанси на те, що я паски не спалю на жужлі.
Відповідь: Готуємо паску http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=680718&postcount=160 паска від Дани тут!!!!
Відповідь: Готуємо паску заходила в Вероніку і вражена тим, як там прикрасили пасочки. На паску щедро викладені горішки волоські, кедрові, мигдаль, кеш'ю, м'ясиста курага, вишеньки і все зверху вкрите глянцевою глазуррю. Мабуть карамель. Ми стандартно вдома прикрашали білковою поливкою, але я тепер хочу спробувати покрити як в Вероніці, але не знаю як зробити прозору карамельну глазур і як ті всі горішки до паски "приклеїти" ?
Відповідь: Готуємо паску Вийшло з тої порції 4,5 пасочки (фактично 5, але одна невелика). Пекла в формах залізних літрових. На Великдень буду робити подвійну порцію, бо хочеться і самим наїстись і пороздавати близьким.
Відповідь: Готуємо паску А в чому можна пекти паски якщо немає форм для пасок ? (ну така вже я господиня (ще ніколи не пекла паски)
Відповідь: Готуємо паску А у вас металеві банячки є? Риночки там різні, або баньочки з під кукурудзи або томату якогось. У мене є горняточка керамічні але витримують високу температуру. В них виходить чудна пасочка.
Відповідь: Готуємо паску Це у нас класика Печеться вже роками, але захотілося мені ще чогось спробувати.
Відповідь: Готуємо паску Маруся правильно каже, я вже багато років печу в баняках, маю один на 1,5л, два на літру, і один на 750мл, зараз правда маю і форми, але в банячках мені найкраще печеться.
Відповідь: Готуємо паску Я маю такі літрові поливані горнятка, а минулого року прикупила крім того маленьке спеціально для малої. Ще маю куповані бляшані форми - минулого року їх було повно як на краківському базарі, так і у супермаркетах, але у банячках все-таки печеться краще.
Відповідь: Готуємо паску А поливане горнятко не зіпсується після випікання паски? Чи воно вже після цього буде придатне тільки для пасок? А можна пекти в Алюмінєвих банячках? (Їх хоча б не шкода.)
Відповідь: Готуємо паску Постійно печу в полив'яних гоняточках і банячках і все з ними добре. Потім увесь рік теж користуюсь, вони досить стійкі до температур. Цього року купила одноразову формочки, дуже хочеться спробувати, бо печу часто з допомогою такого паперу, але вистеляю його на дно бритванки. Тож зараз хвилююсь чи не деформуються самі формочки у процесі випікання і пасочки не вийдуть кособокі.
Відповідь: Готуємо паску Не вийдуть кособокі. Я минулого року теж переживала. Дуже добре печуться пасочки в паперових формах, але треба за часом випічки пильнувати
Відповідь: Готуємо паску Тобто? Швидше пропікаються, ніж в звичайних формах. Я цього року теж купила одноразові. Переживаю...
Відповідь: Готуємо паску Трохи швидше печуться ніж у формах. Але дуже зручно, ну і виглядає пасочка красиво потім.