Готуємо паску

Discussion in 'На кухні' started by Olenka, Apr 22, 2008.

Tags:
  1. Olenka

Olenka Well-Known Member

Пропоную поділитися рецептами паски.

Паска з цукатами

:clapping:
    Смачного!

Переписи пасок:
    Марусі-мами (паска)
    Баба львівська - Дарія Цвек
    Дани
    Ksani

Last edited by a moderator: Apr 9, 2015
    • Подобається Подобається x 19
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  2. marianast

marianast Well-Known Member

Відповідь: Готуємо паску

А мене цікавить скільки середніх пасочок виходить по Даниному рецепті? Дівчатка,коли пекти збираєтесь? Моя бабця пече в середу - четвер,чи то не зарано?

3. окса

окса Member

Рецепт Даниної паски-на 16 сторінці

4. Oduvashka

Oduvashka Well-Known Member

А скільки вийшло пасок по тому рецепту? І ви вимішували вручну, чи в хлібопічці? Бо я хлібопічки не маю, і не впевнена, що в мене вийде руками так вимішати.

5. Зануда

Зануда Well-Known Member

Я цього року вперше пектиму паску сама. Вирішила по Даниному рецепту - все так розписано як для мене.:) За хлібопічку в мене буде чоловік - обіцяв мені тісто вимісити - він то добре вміє. А з новою духовкою зросли шанси на те, що я паски не спалю на жужлі. :)

6. loreniya

loreniya Well-Known Member

7. anka

anka Well-Known Member

заходила в Вероніку і вражена тим, як там прикрасили пасочки. На паску щедро викладені горішки волоські, кедрові, мигдаль, кеш'ю, м'ясиста курага, вишеньки і все зверху вкрите глянцевою глазуррю. Мабуть карамель.
    Ми стандартно вдома прикрашали білковою поливкою, але я тепер хочу спробувати покрити як в Вероніці, але не знаю як зробити прозору карамельну глазур і як ті всі горішки до паски "приклеїти" ?

8. marry carrie

marry carrie Member

І ми завжди печемо в четвер, мені здається це якраз добре.

9. Дана

Дана Well-Known Member

А може то желейна глазур? Такою в Вероніці кошички фруктові покривають.

10. Galya

Galya Well-Known Member

Вийшло з тої порції 4,5 пасочки (фактично 5, але одна невелика). Пекла в формах залізних літрових. На Великдень буду робити подвійну порцію, бо хочеться і самим наїстись і пороздавати близьким.

11. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

А в чому можна пекти паски якщо немає форм для пасок ? (ну така вже я господиня (ще ніколи не пекла паски)

12. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

А у вас металеві банячки є? Риночки там різні, або баньочки з під кукурудзи або томату якогось.
    У мене є горняточка керамічні але витримують високу температуру. В них виходить чудна пасочка.

13. Nata

Nata Well-Known Member

Це у нас класика :) Печеться вже роками, але захотілося мені ще чогось спробувати.

14. Дана

Дана Well-Known Member

Маруся правильно каже, я вже багато років печу в баняках, маю один на 1,5л, два на літру, і один на 750мл, зараз правда маю і форми, але в банячках мені найкраще печеться.

15. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Я маю такі літрові поливані горнятка, а минулого року прикупила крім того маленьке спеціально для малої. Ще маю куповані бляшані форми - минулого року їх було повно як на краківському базарі, так і у супермаркетах, але у банячках все-таки печеться краще.

16. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

А поливане горнятко не зіпсується після випікання паски? Чи воно вже після цього буде придатне тільки для пасок? А можна пекти в Алюмінєвих банячках? (Їх хоча б не шкода.)

17. Дана

Дана Well-Known Member

В мене жодний баняк не зіпсувся. Помила, почистила і такий як до випічки.

18. zaderyshka

zaderyshka Member

Постійно печу в полив'яних гоняточках і банячках і все з ними добре. Потім увесь рік теж користуюсь, вони досить стійкі до температур.
    Цього року купила одноразову формочки, дуже хочеться спробувати, бо печу часто з допомогою такого паперу, але вистеляю його на дно бритванки. Тож зараз хвилююсь чи не деформуються самі формочки у процесі випікання і пасочки не вийдуть кособокі.

19. Nata

Nata Well-Known Member

Не вийдуть кособокі. Я минулого року теж переживала. Дуже добре печуться пасочки в паперових формах, але треба за часом випічки пильнувати :)

20. Іруня

Іруня Well-Known Member

Тобто? Швидше пропікаються, ніж в звичайних формах. Я цього року теж купила одноразові. Переживаю...

21. Nata

Nata Well-Known Member

Трохи швидше печуться ніж у формах. Але дуже зручно, ну і виглядає пасочка красиво потім.