Готуємо паску

Discussion in 'На кухні' started by Olenka, Apr 22, 2008.

Tags:
  1. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Пропоную поділитися рецептами паски.

    Паска з цукатами

    :clapping:
    Смачного!

    Переписи пасок:
    Марусі-мами (паска)
    Баба львівська - Дарія Цвек
    Дани
    Ksani
     
    Last edited by a moderator: Apr 9, 2015
    • Подобається Подобається x 19
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  2. marianast

    marianast Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    А мене цікавить скільки середніх пасочок виходить по Даниному рецепті? Дівчатка,коли пекти збираєтесь? Моя бабця пече в середу - четвер,чи то не зарано?
     
  3. окса

    окса Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Рецепт Даниної паски-на 16 сторінці
     
  4. Oduvashka

    Oduvashka Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    А скільки вийшло пасок по тому рецепту? І ви вимішували вручну, чи в хлібопічці? Бо я хлібопічки не маю, і не впевнена, що в мене вийде руками так вимішати.
     
  5. Зануда

    Зануда Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Я цього року вперше пектиму паску сама. Вирішила по Даниному рецепту - все так розписано як для мене.:) За хлібопічку в мене буде чоловік - обіцяв мені тісто вимісити - він то добре вміє. А з новою духовкою зросли шанси на те, що я паски не спалю на жужлі. :)
     
  6. loreniya

    loreniya Well-Known Member

  7. anka

    anka Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    заходила в Вероніку і вражена тим, як там прикрасили пасочки. На паску щедро викладені горішки волоські, кедрові, мигдаль, кеш'ю, м'ясиста курага, вишеньки і все зверху вкрите глянцевою глазуррю. Мабуть карамель.
    Ми стандартно вдома прикрашали білковою поливкою, але я тепер хочу спробувати покрити як в Вероніці, але не знаю як зробити прозору карамельну глазур і як ті всі горішки до паски "приклеїти" ?
     
  8. marry carrie

    marry carrie Member

    Відповідь: Готуємо паску

    І ми завжди печемо в четвер, мені здається це якраз добре.
     
  9. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    А може то желейна глазур? Такою в Вероніці кошички фруктові покривають.
     
  10. Galya

    Galya Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Вийшло з тої порції 4,5 пасочки (фактично 5, але одна невелика). Пекла в формах залізних літрових. На Великдень буду робити подвійну порцію, бо хочеться і самим наїстись і пороздавати близьким.
     
  11. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    А в чому можна пекти паски якщо немає форм для пасок ? (ну така вже я господиня (ще ніколи не пекла паски)
     
  12. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Готуємо паску

    А у вас металеві банячки є? Риночки там різні, або баньочки з під кукурудзи або томату якогось.
    У мене є горняточка керамічні але витримують високу температуру. В них виходить чудна пасочка.
     
  13. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Це у нас класика :) Печеться вже роками, але захотілося мені ще чогось спробувати.
     
  14. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Маруся правильно каже, я вже багато років печу в баняках, маю один на 1,5л, два на літру, і один на 750мл, зараз правда маю і форми, але в банячках мені найкраще печеться.
     
  15. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Я маю такі літрові поливані горнятка, а минулого року прикупила крім того маленьке спеціально для малої. Ще маю куповані бляшані форми - минулого року їх було повно як на краківському базарі, так і у супермаркетах, але у банячках все-таки печеться краще.
     
  16. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    А поливане горнятко не зіпсується після випікання паски? Чи воно вже після цього буде придатне тільки для пасок? А можна пекти в Алюмінєвих банячках? (Їх хоча б не шкода.)
     
  17. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    В мене жодний баняк не зіпсувся. Помила, почистила і такий як до випічки.
     
  18. zaderyshka

    zaderyshka Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Постійно печу в полив'яних гоняточках і банячках і все з ними добре. Потім увесь рік теж користуюсь, вони досить стійкі до температур.
    Цього року купила одноразову формочки, дуже хочеться спробувати, бо печу часто з допомогою такого паперу, але вистеляю його на дно бритванки. Тож зараз хвилююсь чи не деформуються самі формочки у процесі випікання і пасочки не вийдуть кособокі.
     
  19. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Не вийдуть кособокі. Я минулого року теж переживала. Дуже добре печуться пасочки в паперових формах, але треба за часом випічки пильнувати :)
     
  20. Іруня

    Іруня Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Тобто? Швидше пропікаються, ніж в звичайних формах. Я цього року теж купила одноразові. Переживаю...
     
  21. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Трохи швидше печуться ніж у формах. Але дуже зручно, ну і виглядає пасочка красиво потім.