Пропоную поділитися рецептами паски. Паска з цукатами Інгредієнти: 800 г пшеничної муки 70 г свіжих дріжджів 200 мл молока 200 г масла (можна пополам: 100 г масла і 100г маргарину) 6 яєць 200 г цукру (даю 300, бо люблю більше солодку, але тоді треба і масла трохи більше) 100 г апельсинових цукатів 100 г родзинок 1 пакетик ванільного цукру сіль по бажанню: молотий кардамон Приготування: 1. У невеликій к-ті теплого молока розвести дріжджі. Долити решту молока, всипати половину просіяної муки і замісити тісто. Накрити ковдрую і поставити в тепле місце на 1 год 30 хв. (У мене в духовці є режим "Дріжджове тісто", ставлю на 30 хв.) 2. Родзинки вимити і викласти на паперовий рушник (вафельний). Цукати нарізати маленькими кубиками. Відділити жовтки від білків і розтерти з цукром. Білки взбити в густу піну. 3. До підійшовшого тіста всипати решту муки і замісити. Додати розмякле масло і сіль, кардамон. Обережно ввести білки і добре замісити. Накрити рушником (вафельним) і знову в тепле місце на 1 год зо хв. 4. Потім тісто знову замісити, додати родзинки, цукати, ванільний цукор. Ще раз ретельно перемішати і в тепле місце на 1 год. 5. Форму змастити маслом, посипати мукою, заповнити тістом на 1/3 обєму форми і поставити в тепле місце на 20 хв. 6. Нагріти духовку до 200 градусів. Випікати 40 хв. За 15 хв до готовності накрити вологим пергаментом. Готову паску вийняти з форми і охолодити. При бажанні можна прикрасити цукровою глазурю. Смачного! Переписи пасок: Марусі-мами (паска) Баба львівська - Дарія Цвек Дани Ksani
мій чоловік вчора рахував, чи всім стане. ніби має )))))))))))) а тато сьогодні нервує, мало, діти не глядя по пасочці в день розбирають... поставте в духовку тісто - нагрійте до 50 градусів і зразу виключіть і тоді тісто. або включіть лампочку, якщо вона по центрі духовки
Отже, перший раз в житті мене паска не вийшла. Вона смачна, м'яка, але не виросла добре і забита через то. Поставила я ту порцію в духовку на мінімум, як @HOPIC порадила, підросли і спеклися, але не то, виросли лиш в половину очікуваного. Я з того подумала на дріжджі, купила інші, і спекла другу порцію. Те саме, тісто ніби і росло, але не так, як зазвичай. Короч, не судьба цього року)
Я не така дуже-дуже господиня, тому на самотік процес не пускаю, в мене всьо з градусниками, вагами, і підігрівом. Я кілька раз пробувала робити по рецепту без отих всіх прибамбасів, але це не працює в моєму випадку. Онде моя. Цього року всі малі середні прикрасила, бо розійдуться дітям і рідним.
Гарна ваша, @HOPIC Це мої, я з горя їх і не прикрасила)) А ці в шоколаді мамині, в неї гарні цього року вийшли
Я вперше прикрашала. Загалом більше люблю просту або прикраси з тіста, але робила через те, що діти йшли святити, а так паска ціла і діти зайняті та і зараз більшості подобаються прикрашені. Мені терміново треба навчитися робити баранців і голубів, бо вже майже ніхто з родичів не робить, а то така забава для дітей! Питали про кількість пасок, чи не забагато. Це все, що лишилося на вечір понеділка. В нашій родині пасок забагато не буває , і то ми ще не до всіх пішли І ще з цьогорічного. Коли скінчилася мені 2кг "богумила", то я вже місила на муці "держня". Хороша мука. І паски вийшли не сухі. Бо мама замісила теж на богумилі пару штук на пробу, то як і в мене, в порівнянні з держнею, теж сухі. Тобто не сухар і не біскотті, але з держні така приємна і мяка, а на богумилі цупкіші, не прогинається, що зручно на сніданя. Одна і та ж вага муки в перерахунку рідина і жир різняться на саму дрібницю. Це по 4 рецептах порівняння. Отаке - то цікаве цьогорічне спостереження. Це б перевірити ще в газовій духовці / паперових формах, але сил моїх поки нема. Наступного року
Мої їстивні вийшли, але не такі красиві і не такі пухкі, як по моєму звичному рецепту. А Ви брали сухі дріжджі, як по рецепту, чи може звичайні? Бо щось з сухими сходило мені слабше... І масло, те що змащувати, здалося мені його забагато, не змогла все вимастити. То може тому шари не були так виражені? Правда, куштували ми вже в неділю, а пекла в четвер. Моя звичайна паска - в четвер ще теплою одну діти "розпатрошили," рвалась такими дооовгими волокнами, а в неділю вже захоловша ріжеться гарно і на розрізі правильної "паскової" структури. А та "кучерява" якась щільніша вийшла і менш солодка, ніж моя. Я в свою давала суміш "Тульчинка" і олію, а в кучеряву - все по рецепту... Може, при випіканні є якісь нюанси, на які не акцентує увагу автор, а Ви, як я бачу, є досвідченим майстром випічки, то можливо, маєте якийсь лайфхак? Дуже мені вже Ваш результат подобається, вона красивіша, ніж в жіночки з ютуба, і румяніша якась, ніж в неї і в мене також . Дуже хочеться повторити експеримент, можливо, в спокійніший час, і щоб на той другий раз вийшло краще .
Прийшла і згадала, що не показувала свою паску сегорічну, а вже скоро не буде що показувати. Тому- майже остатки)) пи.си. я не прикрашаю практично нічим Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
Для мене - це приблизно таке, як на фото, що перед Вашим постом ( то хто як в сім'ї звик, я думаю. На істину не претендую .
@Shapokliak , коли я робила вперше - розкачане тісто змастила тонким шаром розтопленого масла (як на сіннабони), цукатів не давала, лиш посипала лимонною цедрою. Вийшли менш високі,ніж на святковому фото, бо форми з "равликами" не ставила в теплу (50 гр.) духовку, щоб краще виросло. Мене тоді більше цікавила форма. Вийшли смачні,не "забиті"(десь вище є фото розрізу), але менші. В середу я пекла на замовлення, побажання-багато журавлини. Навіть на крок не відступила від рецепту і дала (майже!) всю ту кількість масла, яким потрібно було змастити тісто.Високі не виросли,ніби пропеклись,але результат засмутив мене, як перфекціоніста))Смію признатись, що пекла автоматично, без відповідного настрою, часу було обмаль, після тренування і плани були вписатись до 22.00, щоб по графіку лягти спати)Нікому, звичайно,я їх не збиралась давати.В четвер, ох, в світлий четвер, з відповідним настроєм та спілкуванням із тістом я приступила до випікання. Одну пекла з журавлиною(зменшила кількість в два рази), іншу-тільки з цитриною. Мастила розтопленим маслом, форми з "равликами" поставила в духовку (50 град.не виключаючи)на підняття тіста і спеклись вони в мене великі-великі)Ось ще одна з них в повний ріст Ці дві і поїхали на замовлення) Ну а як же я?Без пасочки?)В п'ятницю знову хлібопіч під мої молитви замісила тісто,знову повторила все,як попереднього разу (тільки цедру давала),але такі високі вже не виросли. На святковому фото одна з них на блюді стоїть(її ми і святили). А в одної бочки присіли,як тільки дістала з форми. Як виявилось при розрізі, там утворився вакуум ("равлик" склався собі так), тому слушне зауваження блогера дуже доречне, щоб пасочки студились на боці. Ось і всі лайфхаки, звідки видно, що не все від людини залежить))
Моя ліворуч, бабина праворуч. Мені бабина завжди смачніша, красивіша і мякша, байдуже що падає, сміється і тд...може коли мені буле поза 80, то в мене теж паска буде пектися "сама", але поки ніяк.
Ось тут ще цікававий рецепт: Oksana Vision джерело: YouTube Цільнозернова паска без дріжджів для тих, хто худне. Смачно, варто спробувати! Oksana Vision.
Скільки часу має сходити опара? Бо шось моя вже з пів години дуже повільно йде, зазвичай то було щвидше. І ото думаю чи робити з того тісто чи потім купити нові дріжджі і ввечері бавитися ще раз? Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
До речі дріжджі відразу мені якісь не такі здалися - липкі, не дробилися добре, але мала тільки їх і дитина вже тут скаче коли будем робити то я таки з ними і почала Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk