Пропоную поділитися рецептами паски. Паска з цукатами Інгредієнти: 800 г пшеничної муки 70 г свіжих дріжджів 200 мл молока 200 г масла (можна пополам: 100 г масла і 100г маргарину) 6 яєць 200 г цукру (даю 300, бо люблю більше солодку, але тоді треба і масла трохи більше) 100 г апельсинових цукатів 100 г родзинок 1 пакетик ванільного цукру сіль по бажанню: молотий кардамон Приготування: 1. У невеликій к-ті теплого молока розвести дріжджі. Долити решту молока, всипати половину просіяної муки і замісити тісто. Накрити ковдрую і поставити в тепле місце на 1 год 30 хв. (У мене в духовці є режим "Дріжджове тісто", ставлю на 30 хв.) 2. Родзинки вимити і викласти на паперовий рушник (вафельний). Цукати нарізати маленькими кубиками. Відділити жовтки від білків і розтерти з цукром. Білки взбити в густу піну. 3. До підійшовшого тіста всипати решту муки і замісити. Додати розмякле масло і сіль, кардамон. Обережно ввести білки і добре замісити. Накрити рушником (вафельним) і знову в тепле місце на 1 год зо хв. 4. Потім тісто знову замісити, додати родзинки, цукати, ванільний цукор. Ще раз ретельно перемішати і в тепле місце на 1 год. 5. Форму змастити маслом, посипати мукою, заповнити тістом на 1/3 обєму форми і поставити в тепле місце на 20 хв. 6. Нагріти духовку до 200 градусів. Випікати 40 хв. За 15 хв до готовності накрити вологим пергаментом. Готову паску вийняти з форми і охолодити. При бажанні можна прикрасити цукровою глазурю. Смачного! Переписи пасок: Марусі-мами (паска) Баба львівська - Дарія Цвек Дани Ksani
По рецепту писало 3 стакани на 0,5 л, а я на все давала подвійну порцію. Але цукру дала 5 склянок по 200 мл. Моя не є аж така солодка-солодка, бо я таке не люблю, так в міру. Але в кожного свій смак)) Я недавно пекла сирник і він мені не вдався: був несолодкий, забитий , невогкий, перепечений, як на мене. От, а моєму татові в сам раз, мені він не смакував зовсім, а він майже весь сам з'їв. Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
і моі дозріли. гарно випеклися, виросли. дітям дуже сподобалось , мені- малувато цукру. дякую за рецепт, нічого складного і цікаво. п.с ви взагалі дуже гарно все робите, цікаве оформлення, гарні фото). п.с тільки що присіла біля паски , один на один). але ж вона смачна )). на ніч ))
Вибачаюсь за те що довго не відповідала. У мене тут трошки з вами в годинах перепад... але посипати треба після випічки. Якщо посипите перед, то воно розтопиться і буде просто брудна шапка в паски. А так, витягнете, посмаруєте звичайною водою з цукром і посипите собі цукерками або приготуєте глазур.
Нагадайте мені, якщо паска майже посміхається, але шапочка на місці, то яка причина? Недокисла? Бо в мене цього року таких 2 , з усіх, що на даний момент є. Процент невеликий..але все одно цікавить чому, бо ще такого не мала.
Замало постояли в формах або саме в тому місці було більше тепла в духовці, ось вони трошки зашвидко для себе піднялись і трісли. Та не переживайте. Кажуть то до грошей.
ги-ги, ото втішили!!!! Вже якось і легше навіть, а то переживала, що мої потріскались. Я впринципі здогадувалась, що так буде, бо дуже поволі в формах підіймались, я не витримала і поставила в духовку, бо малий вередував. Але на смак добрі
ну все... прошу шанувати, перед вам майбутня міліонерка)))) мої майже всі сміються, але я не переймаюсь, тішуся з ними))
І я і я бОгачка, кожного року, кож-но-го, моі паски сміються щиро і радісно. Ех... А цього разу ще й грибокоч один вийшов, так росло тісто добре, як ніколи. Певно то все львівські дріжді , які в нас тепер продаються. --- дописи об"єднано, Apr 7, 2018 --- Цього року я зрозуміла, як важливий є досвід. Я врешті почала відчувати тісто, яка має бути його консистенція. Щороку я боялась, що то зарідке тісто і давала забагато муки і воно росло дууууууже поволі і досить так мало. Тільки вже під час випікання. А цього року ну так вже гарно росло, і в баняку, і в формах. Ох
слуууухайте, я того року польські взяла на пробу. Дядько на базарі дуже хвалив. В мене опара втекла з миски, реально. Спочатку така гарна шапочка була, я обернулась і хоп, половина вже не столі))) ще ніколи так не бігла))
цього року спекла 27 пасок. мій особистий рекорд. цього року як ніколи, 2 пасочки посміхнулися, хоча мама з мене посміялася, що то ще не то.. і прикрашала глазур"ю, теж вперше, для дітей і свекрусі. Білковою і на желатині. чекаю, щоб позастигали. ну і дегустація завтра,3 рецепти, думаю, все має бути ок. я, як завжди без фото, чекаю, поки хтось зробить таки.
@HOPIC 27 - ну ви просто міні-пекарня) я от замісила тісто, опара добре підійшла за 10 хв, а тісто не росте вже 40 хв. Але в мене тут такий гамір був, майстри кондиціонер ставили, малий гримає. От тільки всі нарешті пішли, а дітьо спить. Сиджу й думу гадаю, що робити, якщо не підійде тісто?