Пропоную поділитися рецептами паски. Паска з цукатами Інгредієнти: 800 г пшеничної муки 70 г свіжих дріжджів 200 мл молока 200 г масла (можна пополам: 100 г масла і 100г маргарину) 6 яєць 200 г цукру (даю 300, бо люблю більше солодку, але тоді треба і масла трохи більше) 100 г апельсинових цукатів 100 г родзинок 1 пакетик ванільного цукру сіль по бажанню: молотий кардамон Приготування: 1. У невеликій к-ті теплого молока розвести дріжджі. Долити решту молока, всипати половину просіяної муки і замісити тісто. Накрити ковдрую і поставити в тепле місце на 1 год 30 хв. (У мене в духовці є режим "Дріжджове тісто", ставлю на 30 хв.) 2. Родзинки вимити і викласти на паперовий рушник (вафельний). Цукати нарізати маленькими кубиками. Відділити жовтки від білків і розтерти з цукром. Білки взбити в густу піну. 3. До підійшовшого тіста всипати решту муки і замісити. Додати розмякле масло і сіль, кардамон. Обережно ввести білки і добре замісити. Накрити рушником (вафельним) і знову в тепле місце на 1 год зо хв. 4. Потім тісто знову замісити, додати родзинки, цукати, ванільний цукор. Ще раз ретельно перемішати і в тепле місце на 1 год. 5. Форму змастити маслом, посипати мукою, заповнити тістом на 1/3 обєму форми і поставити в тепле місце на 20 хв. 6. Нагріти духовку до 200 градусів. Випікати 40 хв. За 15 хв до готовності накрити вологим пергаментом. Готову паску вийняти з форми і охолодити. При бажанні можна прикрасити цукровою глазурю. Смачного! Переписи пасок: Марусі-мами (паска) Баба львівська - Дарія Цвек Дани Ksani
@loveterapy, а скільки ви давали цукру? Я дала 750 гр, то мені мало солоду, а діти кажуть, що вигадую)
Совісті не маєте паску хрумати........аааааа....я теж хочу. Якщо я вріжу хоч одну ці малі казявки понадгризають до неділі всі
Не ятріть душу...весь будинок пахне пасками, тримаюся з останніх сил. Сусідки ще спеціально двері на балкон повідкривали, сусід ковбаси коптить... Де падаючий хомякя?
мої більші вже спеклися... цього року вперше прикривала верх фольгою, бо дуже сильно зарум*янився, а середина ще сира була. І всі паски сміються))) щось я погано розрахувала температурний режим...
народ, скільки то тому тісту давати викисати? в мене менш як за годину десь вдвічі точно виросла. То опустити трохи і хай ще постоїть, а вже потім у форми? бо якось в рецепті Цвек тісто лиш раз підходить, потім відразу в форми і ще там трохи і все - вже пекти. Я так минулі роки робила. А тут шось начиталася всього і думаю чи хай ще кисне чи вже розкладати по формах?
Дівчата коли рекомендуєте посипати посипку до того як в духовку запихати чи коли вже витягнути???? Надіслано від мого Lenovo A6010, використовуючи Tapatalk
100 грам достатньо. Я так думаю. Я замісила рідке тісто, таке як радив Енді Шеф. Не знаю, бо люблю тугу паску. Побачу що з того вийде. --- дописи об"єднано, Apr 5, 2018 --- А я не повелась на то модне віяння. Не лежить мені до нього душа.
я не знаю, як то треба місити, щоб з тої к-сті муки воно так замісилось. В мене воно по всьому столу розповзлось(( і муки пішло в 2 рази більше. Хоча на смак добрий був.
Ну що ж, спекла я сьогодні свої перші паски. За рецептом Дани. Вчора перечитала трохи темку, намагалась запам‘ятати всі нюанси, все врахувати, але таки довелось вчитись на власних помилках). Сподіваюсь, що наступного року буду знову мати до них запал). Моя бабця завжди пекла таку досить солодку паску, і я таку захотіла. Вже два роки ми без її паски - рік нема бабці і останню в своєму житті вона так і не спекла... А пекла їх аж до 88 років. Після сьогоднішнього марафону я не можу уявити як вона то сама робила)! Хотіла дуже солодку, вийшла не дуже. Опара виросла добре, саме тісто росло повільно. Коли наклала у форми - теж не дуже вже виростала. В духовці вони, ясно, потріскали). Ще один недолік - натрамбувала іх забагато в ту духовку. Треба таки було розділити на два рази. З пів літри молока вийшло сім середніх пасочок. Прийшлось зробити глазур, щоб всі ті тріщини прикрити. На смак ніби нічого, але спробували ми її ще теплу, тому важко було реально оцінити. До речі, в свекрухи цього року вийшла просто бомбезна паска! Фото додам пізніше.
@zetta @Made in USSR це то відео, що я дала? Якщо так - хм...Ось сьогоднішні підходять,щойно сфотографувала. Єдине-мастила менше маслом,бо вчора через жир погано піднялись. Ну і я не люблю і не вживаю жирів багато. Може дійсно від муки залежить? Ми "дістаємо" якусь особливо хорошу(мамині слова) фасовану у мішку, на яку інколи місяць можемо чекати.
І мені не лежить. Випічка гарна, але то не паска. А я вже спробувала шматочок пасочки. Смачна і легенька, супер просто. Але знову температура підвела. Так вершечки зарум'янились, що ще таких не було в нас пасок. Я звикла до світлих, а другий рік поспіль печу в електричній духовці, то минулого року потріскали, а цього року зарум'янились сильно. Але смачні...ммм... Рецепт як завжди — Данин. Тільки ще мала трохи пацьканини, бо тісто ну дууже погано росло, тому домісила ще грамів 25 дріжджів з ложкою цукру і справа зрушилась. Гарно тісто підросло і в мисці і потім в формочках. Я задоволена результатом, а особливо смаком.
@zetta мені хлібопіч місить) Все вийде,от щойно коліжанка написала, вона з випічкою на "ви". Місила без хлібопечі.