Пропоную поділитися рецептами паски. Паска з цукатами Інгредієнти: 800 г пшеничної муки 70 г свіжих дріжджів 200 мл молока 200 г масла (можна пополам: 100 г масла і 100г маргарину) 6 яєць 200 г цукру (даю 300, бо люблю більше солодку, але тоді треба і масла трохи більше) 100 г апельсинових цукатів 100 г родзинок 1 пакетик ванільного цукру сіль по бажанню: молотий кардамон Приготування: 1. У невеликій к-ті теплого молока розвести дріжджі. Долити решту молока, всипати половину просіяної муки і замісити тісто. Накрити ковдрую і поставити в тепле місце на 1 год 30 хв. (У мене в духовці є режим "Дріжджове тісто", ставлю на 30 хв.) 2. Родзинки вимити і викласти на паперовий рушник (вафельний). Цукати нарізати маленькими кубиками. Відділити жовтки від білків і розтерти з цукром. Білки взбити в густу піну. 3. До підійшовшого тіста всипати решту муки і замісити. Додати розмякле масло і сіль, кардамон. Обережно ввести білки і добре замісити. Накрити рушником (вафельним) і знову в тепле місце на 1 год зо хв. 4. Потім тісто знову замісити, додати родзинки, цукати, ванільний цукор. Ще раз ретельно перемішати і в тепле місце на 1 год. 5. Форму змастити маслом, посипати мукою, заповнити тістом на 1/3 обєму форми і поставити в тепле місце на 20 хв. 6. Нагріти духовку до 200 градусів. Випікати 40 хв. За 15 хв до готовності накрити вологим пергаментом. Готову паску вийняти з форми і охолодити. При бажанні можна прикрасити цукровою глазурю. Смачного! Переписи пасок: Марусі-мами (паска) Баба львівська - Дарія Цвек Дани Ksani
Агов, господиньки!)) Хтося пече паску? Мені щось так важко вимішувалось, що мало не ревіла)) Побачу, що з того вийде. Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
Я зараз буду братись до роботи. Хвилююсь, як і кожного року Минулорічні були не дуже, тому цьогоріч хочеться особливо вгодити в першу чергу собі
Маю нову духовку, як пeкти нeзнаю. Скільки градусів, час, конвeкцію включати? Надіслано від мого MEIZU_M5, використовуючи Tapatalk
Я печу без конвекції при 150-160 поки не пригнітиться(вершки будуть трошки підпечені), тоді скручую на 120. Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
180 без конвекції. Час залежить від обєму, 30 хв мінімум. В мене перший захід є. Подивимся, що буде далі
@lyanysya, 180 градусів, без конвекції. Малі - 25-30 хв. Великі: 40-50 хв. Орієнтуюсь на верхівку, можу потім верхній нагрів скрутити, лишити тільки нижній. Перевіряю паличкою.
А в мене ще кінь не валявся), то одне, то інше). І коли я то почну? Добре, що мама прийшла на підмогу.
І я зараз буду починати. Всі продукти наготувала, зараз поставлю опару, вкладу малу спати і буду місити. Дуже сподіваюсь встигнути за її обідній сон замісити) Переживаю дуже, як вперше. Перший раз печу в мами вдома, а не в себе.
а моє тісто дуже повільно росте(( опара з миски вилізла, а тісто виявилось заважким. Ну нічого, в кухні було не дуже тепло, зараз включила газ і грію хату, я щось забула, що батареї вимкнули вже.
Я своє вже замісила, накрила рушником і поставила в тепле місце. Побачим як буде. Цього року я якийсь конкретний здохляк, місила на половину по часу менше, як минулого року, засапалася, зірочки в очах)), випила пів відра води. Просто "капці".... Побачим як далі піде. Пригадую минулого року я зарікалась собі так довго не місити, бо вирішала перевершити себе, а паска вийшла як все, то цього року ше вкоротила.
а який результат деє оте вимішування? я не зовсім усвідомлюю для чого воно... хіба щоб на свята "мірятися" з іншими, хто скільки часу місив і скільки яєць дав))
А я уже спекла) на літру молочка вийшло у мене аж 16 пасочок. Це я рахувала середні форми та 4 малесенькі у кошички. У мене, як на диво, тісто ну дуууже росло. Але я ставила опару на ніч, тоді вранці з мукою змішувала, ну і ще у формах 1 годину підходило.
Моє тісто підходить. За годину виросло більше ніж вдвічі. То не швидко? Цього року вперше використовую Кріворізькі дріжжі. Опара шикарно піднялась, зараз теж росте гарно.
І в мене вийшло 16) Три з них мацьопкі дуже, щоб Аня собі в кошичок вибрала. Решту середні. Одну вже з'їли. Я теж робила на 1літру молока, опара піднялась, аж через верх, а тісто не дуже хотіло рости. Але нічо, мені смачна, гарно спечена і солодка. Як всипала родзинки і цукати, то виглядало, що забагато, але в готових пасках -нормально. Мені активно допомагала моя мала помічниця-бешкетуля). Ми встали в 7 і пішли на кухню те все чаклувати. Вона дуже любить бити яйця ложкою , а вкінці сама мастила кожну пасочку жовтками. Правда, вона собі сама дістала посипки і хотіла посипати ще сиру паску)), але якось я їх забрала. От і похвалилась! Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
Мої вже теж допікаються. На вигляд норм, а там побачим. пахнуть на цілий під"їзд. --- дописи об"єднано, Apr 5, 2018 --- Вже й одну роздеребанили. Смачна, пухка, але шось я з цукром наплужила певне, бо не така солодка як минулі роки. Але то таке- загалом робота виконана успішно!
Фух, я вже зганяла до міста, після того, як спекла)). Ніби добрі мої пасочки вийшли. Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
Запросто. Я даю маргарину й оливу. просто м"який Зранку дохрумала паску без родзинок. Зараз нову роблю.