Пропоную поділитися рецептами паски. Паска з цукатами Інгредієнти: 800 г пшеничної муки 70 г свіжих дріжджів 200 мл молока 200 г масла (можна пополам: 100 г масла і 100г маргарину) 6 яєць 200 г цукру (даю 300, бо люблю більше солодку, але тоді треба і масла трохи більше) 100 г апельсинових цукатів 100 г родзинок 1 пакетик ванільного цукру сіль по бажанню: молотий кардамон Приготування: 1. У невеликій к-ті теплого молока розвести дріжджі. Долити решту молока, всипати половину просіяної муки і замісити тісто. Накрити ковдрую і поставити в тепле місце на 1 год 30 хв. (У мене в духовці є режим "Дріжджове тісто", ставлю на 30 хв.) 2. Родзинки вимити і викласти на паперовий рушник (вафельний). Цукати нарізати маленькими кубиками. Відділити жовтки від білків і розтерти з цукром. Білки взбити в густу піну. 3. До підійшовшого тіста всипати решту муки і замісити. Додати розмякле масло і сіль, кардамон. Обережно ввести білки і добре замісити. Накрити рушником (вафельним) і знову в тепле місце на 1 год зо хв. 4. Потім тісто знову замісити, додати родзинки, цукати, ванільний цукор. Ще раз ретельно перемішати і в тепле місце на 1 год. 5. Форму змастити маслом, посипати мукою, заповнити тістом на 1/3 обєму форми і поставити в тепле місце на 20 хв. 6. Нагріти духовку до 200 градусів. Випікати 40 хв. За 15 хв до готовності накрити вологим пергаментом. Готову паску вийняти з форми і охолодити. При бажанні можна прикрасити цукровою глазурю. Смачного! Переписи пасок: Марусі-мами (паска) Баба львівська - Дарія Цвек Дани Ksani
Відповідь: Готуємо паску Дівчата! коли я перший раз пекла Пасхи вони в мене всі попадали і не пропеклися, хоча тісто і опара все було добре вимішано, і піднято в теплому місці. Я знайшла свої помилки і виправила їх. Всі наступні рази Паски виходили такі, що пальчики оближеш:radist: А от і мої помилки: 1. Дуже гаряча духовка 2. тісто неможна трусити викладаючи його у форми, (я коли ставила форми у духовку я навіть не дихала)
Відповідь: Готуємо паску Хто вміє робити квіточки і листочки на паску, дуже прошу поділитися своїм секретом, бо у мене чомусь не виходить.
Відповідь: Готуємо паску Виходить, що 3грн за 1шт - то недорого. ---------- Додано в 17:02 ---------- Попередній допис був написаний в 16:38 ---------- перечитала ще раз тему, від Дани знайшла рецепт Панеттоне, то напевно і є її супер добрий рецепт Паски ( бо іншого я не знайшла).
Відповідь: Готуємо паску Дануся, сос!!! Сьогодні пекла "пробну" паску, за тим рецептом, але нічого в мене з того не вийшло. Зробила опару, вона то виросла, замісила тісто в хлібопічці, а воно взагалі не підійшло!!! От зараз його випікаю, все думаю, що з того вийти! Тісто - еластичне, хороше, але не піднялось взагалі!
Відповідь: Готуємо паску Я пекла по цьому рецепту, гарно виростало, правда пекла в духовці, але то не проблема. Раз опара підійшла то би і тісто мало піднятися, воно не є аж таке здобне щоб потребувало купу дріжджів, треба було напевно вийняти з хлібопічки і дати постояти так аж поки не виросте, напевно щось з дріжджами не те. В мене було подібне з нашими львівськими дріжджами коли пампухи пекла, також опара виросла, а тісто не хотіло рости 6 годин кисло так і нормально не виросло. Спробуй з найсвіжішими дріжджами спекти, буквально вчорашні позавчорашні. А рецепт цей досить популярний по ньому багато господиньок успішно паски пекли.
Відповідь: Готуємо паску Дана, у вашому рецепті паски на 16сторінці два рази зазначено 100гр дріжджів- то так має бути, чи помилка?
Відповідь: Готуємо паску Ось в цьому рецепті http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=680718&postcount=160 ? Я написала в передслові до рецепта що другу пачку завжди купую про запас, якщо перші не підійдуть, а до самого рецепту йде тільки 100гр, напевно коряво написано той мій рецепт, тому і незрозуміло
Відповідь: Готуємо паску Та вони ніби свіжі, батьки тільки передали. От мої дії: зробила я опару, вона направду добре виросла. цукор з маслом я не перетирала, а просто взбила, добавила яйця...коли додала опару, то як на мене суміш звурдилась...потім поклала до хлібопечі, щоб та добре вимісила тісто, але воно не виросло. Правда мені прийшлось трошки додати муки, бо тісто сильно липло, десь певно стакан, потім я його вирішила пекти. Дана, то що вийшло, важко назвати паскою, та взагалі важко назвати якось
Відповідь: Готуємо паску дивно, а може масло з яйцями були холодними? тісто не ввібрало жир, але то так роздуми. Ще раз перечитала рецепт, нема там якихось підводних каменів, ніяких "заморочок" не мало би бути. Чесно не знаю у чому справа, якби сама не пекла, грішила би на рецепт.
Відповідь: Готуємо паску Дівчата, а хто випікав паску в паперових формах? Бачила вчора в Ашані, щось не наважилась купити. Хочеться почути відгуки.
Відповідь: Готуємо паску Пекла, дуже сподобалось - не треба нічого змазувати, готові пасочки можна навіть не витягувати, а святити прямо у формах, вони досить симпатичні
Відповідь: Готуємо паску Сьогодні пекла пробну паску за ось цим переписом Дуже смачна і класно росте! Місила в комбайні і пекла в духовці! Супер! П.С. я взагалі то перший раз в житті пекла паску, і як на перший раз то просто супер все вийшло!!!! Дякую за перепис!!!
Відповідь: Готуємо паску Минулого року перший раз пекла, сподобалось дуже, ніякого тобі мазання і миття посуду потім
Відповідь: Готуємо паску Я теж нині переглянула свої всі переписи пасочок і зупинилась на цьому,але певно буду пекти по половині перепису. А ви пекли по повному рецепту? І дійсно так багато пасок вийшло? Вчора в нас на базарі випадково натрапила на паперові форми по нормальних цінах,то взяла кілька,бо минулого року вже пекла в них і теж сподобалось.
Відповідь: Готуємо паску Я не пекла по повному, взяла 1\4 порції, тобто з 250 грам молока. Мені і половини буде забагато, нема кому їсти.... Вони такі смачні.... я вже половину зїла... добре що хоч сьогодні на аеробіку йду, а то воно осяде там де не тереба...
Відповідь: Готуємо паску Хто знає, як правильно перерахувати, скільки потрібно сухих дріжджів для паски, якщо в рецепті 100 г звичайних?
Відповідь: Готуємо паску 60 грам свіжих -1 пачка сухих Саф момент. якщо не помиляюся. на пачці написано має бути.