Пропоную поділитися рецептами паски. Паска з цукатами Інгредієнти: 800 г пшеничної муки 70 г свіжих дріжджів 200 мл молока 200 г масла (можна пополам: 100 г масла і 100г маргарину) 6 яєць 200 г цукру (даю 300, бо люблю більше солодку, але тоді треба і масла трохи більше) 100 г апельсинових цукатів 100 г родзинок 1 пакетик ванільного цукру сіль по бажанню: молотий кардамон Приготування: 1. У невеликій к-ті теплого молока розвести дріжджі. Долити решту молока, всипати половину просіяної муки і замісити тісто. Накрити ковдрую і поставити в тепле місце на 1 год 30 хв. (У мене в духовці є режим "Дріжджове тісто", ставлю на 30 хв.) 2. Родзинки вимити і викласти на паперовий рушник (вафельний). Цукати нарізати маленькими кубиками. Відділити жовтки від білків і розтерти з цукром. Білки взбити в густу піну. 3. До підійшовшого тіста всипати решту муки і замісити. Додати розмякле масло і сіль, кардамон. Обережно ввести білки і добре замісити. Накрити рушником (вафельним) і знову в тепле місце на 1 год зо хв. 4. Потім тісто знову замісити, додати родзинки, цукати, ванільний цукор. Ще раз ретельно перемішати і в тепле місце на 1 год. 5. Форму змастити маслом, посипати мукою, заповнити тістом на 1/3 обєму форми і поставити в тепле місце на 20 хв. 6. Нагріти духовку до 200 градусів. Випікати 40 хв. За 15 хв до готовності накрити вологим пергаментом. Готову паску вийняти з форми і охолодити. При бажанні можна прикрасити цукровою глазурю. Смачного! Переписи пасок: Марусі-мами (паска) Баба львівська - Дарія Цвек Дани Ksani
Такво. Тісто таки виросло. Порозкладала в паперові форми - і знов пооовооолиии. Грію духовку, буду ставити як є. Шо вийде покажу. Якшо вийде. Дівчата, як ви робите оту білу помадку? бо маю намір стріпати собі нерви ше з тим))))
Та ні, молоко тепле було не загоряче точно.... А якщо за рідке тісто, то воно не виросте? (В мене дебют просто))) бо пройшло 40 хв, а воно не збільшується, просто бульбашки з'явилися
@Улік, я завше на дріжджову випічку молоко пробую мізинцем, тобто якщо в мізинець не пече, а якраз кофортно-тепле, знадчить молоко вірної температури.
Мені теж в формах поволі росло і я думаю треба було ще тримати, не ставити так як в рецепті пише, за півгодини --- дописи об"єднано, Apr 13, 2017 --- @Улік якщо таке, як на фото, то трохи зарідке ніби
Вийде.) в мене минулого року таке саме було. Я мурдувалась-мурдувалась, а потім не витримала і шурнула в духовку. Паски були не такі аж як пірячка, але досить смачні і пухкі. Дана десь вище вказувала, що тісто на паску має бути як мочка вуха. Берете пальці трошки в муку і пробуєте. Якщо вже геть-геть ріденьке- я б досипала борошно і перемісила і тоді все з початку. Ви пишете, що на тісті пухирці,то таки можливо воно дійсно рідкувате.
А минулого року в мене вже таке теж було. Правда, пекла за рецептом Марусі. Того року боялася повторення, воно і не повторилося, воно було ше гірше(( Старію чи шо?(((
Нє), ви пишете, що в кухні холодно. В мене також холодно, ще й сиро, то я духовку запалила десь за пів години до того, як місити на паску і так постійно та духовка кочегарила, тепло добре йшло. На мою думку, власне вже не так той холод страшний для дріжджового, тимпаче солодкого, дріжджового тіста, як сирість. Треба добре "обробити", підсушити)) преміщення перед замісом. То я так дозріла до того вже тепер)) і так і роблю. Мій перший захід пасок готовий. @Дана, ото добре шо Ви підказали за пергамент поверх форми. Булабим так не зробила- поплили б мої паски, котрі в емальованому посуді пеклися, по всій духовці. а так, просто вийшли як цвяшки. Високі та стрункі. І знаєте що ще зауважила, дівчата? Зауважила, що в паперових формах не так підросли в духовці, як в емальованих. Не критична різниця, але помічається. Ще дві в паперових допікаю і все.
в мене теж тісто не сходить, стоїть три години, а піднялося чучуть, в кухні тепло, вже обгорнула плівкою і вкутала рушником, ще 2 години почекаю. Опара піднялася дуже гарно і за 15 хвилин а тісто стоїть. Напевно через настрій бо його всі хатні зіпсували
Дівчата, а може проблеми через масло? Бо до того я пекла по рецепту мами, а там на 1 кг муки 200 г маргарину, росло само по собі без старту в духовці. Два роки замінила на масло і два роки погано росте. Затяжке чи шо? Може збільшити кількість дріжджів?
Я робила так(на всі 6 пасок): 2 білки збивала міксером до густої піни, потім додала 4 ст.л пудри та 2 ст.л. лимонного соку і збивала ще 1 хв.
Мої пасочки печуться) Цього разу зробила на 1,5 порції Даниного рецепту. Місити було важко( Трохи помісила, але менше, ніж завжди. Тісто і в мисці, і в формочках росло гарно і досить швидко. Зараз у духовці, теж трохи виросли. Але бачу, що деякі по краях хочуть тріснути, хоч шапочка гарна. Ну, і в одну форму першу забагто тіста взяла, то трохи вийде гриб))) Цікаво, які будуть всередині.
Не знаю чи писала тут, порада для тих хто ще не пік паски, борошно просіяти і поставити просіяне в духовку щоб добре прогрілося. Поки опара буде підходити, борошно прогріється і вологість його зменшиться.
Оті комочки то у вас борошно не розійшлось? Міксер маєте? Спробуйте міксером хвилин 10 помісити, а потім додати 0,5склянки борошна і ще замісити. Ті комочки мали би розійтися.