Пропоную поділитися рецептами паски. Паска з цукатами Інгредієнти: 800 г пшеничної муки 70 г свіжих дріжджів 200 мл молока 200 г масла (можна пополам: 100 г масла і 100г маргарину) 6 яєць 200 г цукру (даю 300, бо люблю більше солодку, але тоді треба і масла трохи більше) 100 г апельсинових цукатів 100 г родзинок 1 пакетик ванільного цукру сіль по бажанню: молотий кардамон Приготування: 1. У невеликій к-ті теплого молока розвести дріжджі. Долити решту молока, всипати половину просіяної муки і замісити тісто. Накрити ковдрую і поставити в тепле місце на 1 год 30 хв. (У мене в духовці є режим "Дріжджове тісто", ставлю на 30 хв.) 2. Родзинки вимити і викласти на паперовий рушник (вафельний). Цукати нарізати маленькими кубиками. Відділити жовтки від білків і розтерти з цукром. Білки взбити в густу піну. 3. До підійшовшого тіста всипати решту муки і замісити. Додати розмякле масло і сіль, кардамон. Обережно ввести білки і добре замісити. Накрити рушником (вафельним) і знову в тепле місце на 1 год зо хв. 4. Потім тісто знову замісити, додати родзинки, цукати, ванільний цукор. Ще раз ретельно перемішати і в тепле місце на 1 год. 5. Форму змастити маслом, посипати мукою, заповнити тістом на 1/3 обєму форми і поставити в тепле місце на 20 хв. 6. Нагріти духовку до 200 градусів. Випікати 40 хв. За 15 хв до готовності накрити вологим пергаментом. Готову паску вийняти з форми і охолодити. При бажанні можна прикрасити цукровою глазурю. Смачного! Переписи пасок: Марусі-мами (паска) Баба львівська - Дарія Цвек Дани Ksani
Ще питання на рахунок помадки. Записала собі рецепт: 1 білок + 1 ст. пудри + кілька капель лимонного соку. Буде добре? Чи може дасьте ще якийсь рецепт. Хочу білу і щоб не дуже прилипала зверху. Печу перший раз, тому без Посиденьок - ніяк
мені тісто вийло гладке, але трохи, мм, забите. ну реально хочеться так добряче його обімнути перед формою, так і вільнуватим би йому здалось би бути. мука богумила, якщо що. зараз спробую їх, на дитячі сни, а вночі буду пекти решту. правда мені яєць видали аж 20 шт, не дуже розженешся(((
мені здається, що в мене навпаки замало муки... ніколи не вгадаю! Я теж на Богумилі і по рецепту Дани. Цікаво, які сюрпризи мене можуть чекати, якщо дійсно замало муки дала? Поставила тісто підходити, то спочатку щось не дуже росло, тоді я його переложила в трохи підігріту духовку і процес пішов.
Я як завжди мушу шось вчудити, дала до дріждів 2.5 склянки молока, замість 2х цебмало бути 2.5 склянки цукру, ех.. муки пішло трохи більше, надіюсь вдасться..
Мені отака вийшла за цим рецептом що не вимішувати, теж з богумили, але якийсь такий цікавий присмак має, не пойму що то його дало
За рецептом треба 2/3, ростуть тільки коли накладені в формах ще стоять, в духовці вже дуже мало виростають, але я накладала приблизно половину, деякі навіть трохи менше, бо хотіла щоб вийшло більше штук маленьких дітям
в мене ще і рости не хоче. ай вай, ну його з тими інтернетними рецептами там треба трохи більше муки. досипаєте по чуть. в когось було і на 300г більшке як в рецепті
Дівчатка, хто пік чи пече за ось цим рецептом, якої консистенції у Вас тісто, бо в мене воно вийшло таким не як на вареники, та таке як густа густа сметана, хоч муки дала 1,200 кг. То таким має бути тісто? Чи я щось не так зробила? При вимішуванні було тріскотіння і бульбальшки. Буду вдячна за коментарі.
Другий рік печу, то росте пречудово, але тільки з свіжих дріжджів. Можете поставити на парову баню або в теплу духовку
Я тільки приступати зараз буду... Ніколи ще так пізно не пекла, завше з ранечку починаю то діло. І сам прикол, "Богумили" я не знайшла, всю розібрали, або я не ретельно шукала)), пробіглась по магазинах по дорозі додому і всюди- нема, не думала шо то буде така проблема. Взяла якусь іншу, в таку ж ціну і то кілограмову пачку, решту досиплю своєї "повсякденної")), побачим як буде. Одна порція по Даниному рецепту. Вйооо!
Я печу В мене теж зовсім не як на вареники. я муки дала як в рецепті 1 кг ну і ще на око потім досипала грам 100 напевно. А від рук Вам відстає?
Що робити, якщо тісто почало сильно рости при запіканні паски? Накривати пергаментом чи витягати і брати додаткову посуду?
Тісто має бути ,як густа густа сметана ,і ні в якому разі не туге і забите як на вареники. Як добре вимішали не переживайте все буде добре! Густоту тіста пробуємо ось так -беремо тісто в кулак і витискаємо кульку над кулаком , якщо кулька не розтікається густина правильна.
ех, думаю, що то вже пізно щось робити. Дівчата, не спішіть ставити в духовку. Дайте довше постояти в формах і вирости. Я чуть поспішила все одно...
я Вам скоро розкажу, бо теж думаю що муки замало дала. Та не думаю, таки з кілограма лишилась добряча жменька. Але я то свідомо зробила, бо не хотіла забитої паски. якраз все ок, більше молока--більше муки, хіба що може бути не така солодка.
У мен цього року вперше за всі роки тісто гарно росло, паска Данина. Я одразу його поставила в нагріту трішки духовку. Першу годину не дуже, а далі пішло як має бути. Ну і цього разу я дуже обережно додавала муку і тісто вийшло рідше, як минулі рази
Капець одним словом(((( Не росте тісто. Від слова зовсім. Ще в 14.00 замісила і ніц. Поставила в теплу воду, обімняла. Не росте. Якесь тісто бликуче і хоч довго місила, до руки липло. Щойно псіханула - домісила півсклянки муки. І шо? викидати і по новому?
опара нормальна була? яка температура в хаті? чоловік не нервує Вас? Дівчата, ось вам трошки сміху для настрою