Гора подарунків - яка з неї користь?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Liliyah Romanova, 26 Листопад 2009.

1. Vika

Vika Well-Known Member

Відповідь: Гора подарунків - яка з неї користь?

так як з мого вислову почалася ця тема,мушу ширше розгорнути свою думку.особисто я купляю Каті шось типу книжечки,пазла чи платтячка.і напередодні приносять свої подарунки хресні, родичі і найближчі друзі(загалом виходить ще 4-5 окремих подарунків).а так як подарунки не мені а дитині небачу причин їх ховати.але коли вона їх бачить то така щаслива.але це тільки моя думка,і я її нікому не навязую.

2. Радість

Радість Well-Known Member

А в нас хресні самі приїзжають і зі словами "Ми там Миколая зустріли" вручають подарунок. Правда, це не стається в один день, тому діти смакують подарунками довго.

3. Hruska

Hruska Well-Known Member

Я повністю погоджуюся з такою думкою...
    Це Різдвяні свята...ЦЕ СВЯТА...особлива обстановка....навіть в повітрі відчувається якийсь особливий святковий настрій...то чому ж не зробити дитині справді свято!!!
    Якщо дитина вихована в дусі - цінити кожну іграшку, книжечку, забавку...та будь-що...тобто цінувати речі, то цей одинокий випадок в рік, її егоцентричною не зробить, а лиш добавить її сприйняття свята святішим....
    Пам`ятаю лише єдиний д.Миколая (ще до незалежності, до розрухи в країні), коли в мене були справді надзвичайні враження від цього свята...повно подарунків, повно солодощів....
    Звичайно ці враження залежать, як хтось говорив вже, від товщини гаманця...після незалежності України, в мене нажаль таких яскравих спогаді не було, я в цьому не виню батьків чи ще когось, а лише веду до того, що якщо є можливість зробити дитині справжнє свято, то...що цьому заважає...якісь упередження???

І також погоджуюся з Лільою....Практичні подарунки не приносять радості ні тому кому дарують, а відповідно і дарувальнику також....
    Це побутові моменти, що по своїй суті мають виконуватися в порядку денному, а не в такі чудові, радісні свята....

4. Анута

Анута Well-Known Member

моя думка власне щоб було СВЯТО і тому всі дарують одне одному подарунки.
    А не Подарунки тому і свято ;)

5. Hruska

Hruska Well-Known Member

Це все в комплексі..робить свято...
    Якщо протягом пів року давати дитині подаруночка, то вона і не буде знати, що то Миколай носить ті подарунки....чи як?

6. Анута

Анута Well-Known Member

просто я веду до того щоб пріоритети ставити на святі, а не на подарунках. Інакше (коли ТТТ буде скрутно і менше подарунків) в дитини можуть виникнути незадоволення і претензії.
    В чоловіка сім"ї заведено (і я вже з святами звикаю до такої традиції), що дарунки даруються ВСІМ членам сім"ї. Все запаковується, підписується кому і складається під ялинку. А той момент коли всі сідають і починається витягування по одному і читається кому і потім розпаковування, ммммммммм.

Та і настрій святковий задають не лишень подарунки! Ялинка, прикраса кімнати, ліхтарики - настрій в повітрі інакший... А подарунки - це вже додаток, дуже приємний :)

Останнє редагування: 28 Листопад 2009
  7. Hruska

Hruska Well-Known Member

Праві...безумовно...
    Ну а я власне про те, що оце витягання по пів року, тільки через те, щоб дитина не привикала до розкоші, то - :suicide:...
    Та й виховання...тут важливу роль відіграє...
    То ж висновок - у всьому має бути міра...:girl_claping:

8. Hruska

Hruska Well-Known Member

В мене дітей нема...але як бачу ту довольну моську свого племінника, коли приношу йому подарунок від Миколая....то в мене нема слів...просто, щоб описати ту його радіть....
    Ялинка...прикласи....це звичайно для дитини також все дуже "ясраве"....але ж то діти - :girl_crazy:
    Взагалі, які ж ті Різдвяні свята чудові....:girl_in_love: хочу свят:girl_in_love:

9. Анута

Анута Well-Known Member

це власне і створює той особливий настрій свят ;)

10. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Як на мене, то якби двічі чи трічі на рік (Миколая, новий рік та день народж) дитина отримувала гору подарунків, то нічого страшного з цього не було б.

Пам"ятаю, я завжди чекала, щоб 1 січня знайти під ялинкою власне гору подарунків. Мені дуже хотілося, щоб було багато яскравих коробочок, щоб стрічки розв"язувати, роздивлятися все. Батьки це знали, тому влаштовували таке.
    І я чекала того подарункогово буму цілий рік.

11. olena

olena New Member

Я вважаю,що Миколая,то власне таке свято,коли діти мають отримувати гори подарунків.Це не має бути конче щось дороге,але має бути багато.В нас Миколай приходить вдома,в обох бабусь,ну й звичайно хресні обов'язково приносять Миколайчика.Дитина так довго чекає цього свята,що вартує прикласти максимум зусиль,щоб побачити сяючі очі свого чада.

12. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

Згадую своє дитинство... В Миколая вірила певно до 12 років,завжди чекала... Натрапила в кулінарній книзі на свої листи Миколаю... Майже всі однакові: Добрий вечір св. Миколай. Мене звати Вероніка,мені ... років,вчусь в 2Б,на 4 і 5. Принеси мені....І далі список...
    Згадую як одного разу прніс мені Миколай ковзани і солодощі. Оділа я ковзани,походила в них по хаті(залишаючи сліди на паркеті), повдихала запах нової шкіри... і фсьо... А ще одного разу приніс мені Миколай великий кульок з так званим " много дурного"- резинки до волосся , наклейки, канцелярщина,кіндери.... тобто купу дрібних сувенірів. Так от тим я тішилась довго,довго то всьо перебирала в руках,перескладувала .... І тому для себе зробила висновок що все таки подарунок має бути радісним для дитини,а не практичним для батьків. Адже дитинство так швидко проходить...

13. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

Власне, діти зовсім по-інакшому сприймають навіть ті ж іграшки. Дорога і ніби якісна іграшка може не вельми сподобатись дитині, а дрібничкою, випадково купленою на вуличному лотку, вона буде довго й довго тішитись, придумувати неймовірні (які навіть не спали б на гадку батькам) варіанти гри з нею.

А тепер більше по темі. "Гора подарунків" - мабуть, уявляється кожним по-різному ;) ?

У нас в родині завжди ходив Миколай, навіть старшим приносив шоколадку або мандаринку або якусь небхідну дрібничку по господарстві чи для грядущих свят.
    Моя бабця скільки жила, навіть дорослим внукам готувала подаруночки: у маленькі пакетики кожному складала по два-три печива, кілька різних цукерок, одну-дві мандаринки, і якусь маленьку дрібничку до свят, яку зазвичай робила власноруч. Іноді вкладалось маленький образочок.
    Цей подарунок був завжди впізнаваним серед інших подарунків ("гори" ;) ), багато було в ньому тепла й любови.
    День напередодні Миколая був завжди активним - "чомусь" обовязково забігали в гості родичі, а тато пізно ввечері завжди "мав якісь справи (кудись піти)" :) - вся родина обмінювалася подарунками. Це було щось недороге, символічне, часом з гумором, - просто Миколай памятав про всіх :). Листівка/образок із зображенням Миколая, підписана "Чемній/чемному...... від св.Миколая", чи саморобна прикраса на ялинку, печений миколайко, і все гарно оформлене, - не вимагало великих коштів, хіба бажання......
    В результаті ми отримували "гори подарунків" ;), які були для нас завжди цінними, особливими.
    Миколай ходив уночі, лише раз на рік, рідко бувало, що хтось "знайшов на снігу загублений ним подаруночок, підписаний для....", - вже 19 грудня. :)

14. Анута

Анута Well-Known Member

дуже гарно і зворушливо! оце як на мене дійсне свято!

15. Відповідь: Гора подарунків - яка з неї користь?

У нашої Ані на Миколая день народження,тому подарунків має бути подвійна кількість: від Миколая і на день народження.Але щось наша красуня трохи нечемна,Миколай в роздумах...Сьогодні воду під шафу лила в передпокої(4 поверх),а вчора сумку ножицями потяла на британський прапор...Щ о з малою розбишакою робити...:girl_devil::girl_crazy::girl_cray::girl_cool::girl_crazy:

16. Almariel

Almariel Well-Known Member

я так розумію, що тут більше говорять про подарунки власним дітям. Тоді я теж проти практичних подарунків. Бо якщо бюджет дозволяє, то треба це купувати просто так. Якщо ж ідеться про стоп’ятнадцяту сукню, бо дівчинка дуже хоче, то так можна і на свято подарувати. Нам батьки дарували завжди практичні подарунки, а потім просто гроші. Абсолютно не пам’ятаю ніякої образи - це було нормально. Звичайно мріялось про купу подарунків як у фільмах, але це були такі мрії-мрії і навіть не уявлялися у нашій хаті, бо то нереально.
    А якщо подарунок не своїй дитині, то тут варто спитати батьків. Бо раптом у них немає можливості купити щось необхідне і вони б з радістю це замовили. Але тоді варто хоч дрібничку якусь докласти суто для радості малечі.
    Але я проти гори подарунків для дитина, наприклад, на НР чи Різдво, коли подарунки даруються усім. Варто усім подарувати щось, дорослим можна і геть дешеву-дешеву дрібничку (дитина ще ж не розуміє цін), але все-таки щоб дитина бачила, як тут вже писалося вище, що вона не пуп землі.