Голочки для рукоділля

Тема у розділі 'Вишивання', створена користувачем Анута, 2 Січень 2010.

1. Xomka

Xomka Well-Known Member

Відповідь: Голочки для рукоділля

24 то грубші за 26? Мені 26 на 16 аїді якісь загрубі:girl_in_dreams:...

2. Ума

Ума Super Moderator

26 тонші за 24 :)

я запам"ятала так: 24 для 14 і 26 для 16 канви
    але всюди вишиваю 26

3. Xomka

Xomka Well-Known Member

Так, Умцю, щось тут не так. Я вже побігла дивитись на голки - добре що упаковку мала від 28, так от: 24 товстіша, 26 тонша, а 28 ще тонша - я перевіряла по першому допису Анутки - сходиться;) Але як же тоді 24 краще вишивати на 16-ці, ніж 26:8:
    -----------------------------------------------------
    Щось я вже і себе і всіх заплутала:girl_haha:
    Станіславо, а ви якою голкою до номера 24 вишивали - ще грубшою?

4. Stanislava

Stanislava Well-Known Member

Та вона тоненька. Брала спеціально для лляних тканин, які є тоненькі бо шию сорочки. Вона має велике вушко і тупенька.:girl_crazy:. То певне кому як.

5. Xomka

Xomka Well-Known Member

Але є ще тонші;) і, як на мене, зручніші:)

6. Stanislava

Stanislava Well-Known Member

Ой іх так скрізь багато, що незнаєш яку взяти. Але я поки задоволена номер 24. При нагоді придбаю і номер 26. От бісерні то вже справді тоненькі дуже маю.

7. Анута

Анута Well-Known Member

не сказала б що значно краще. просто хто до чого звик.
    я б із задоволенням перейшла на тонші, але маю багато 24 і тому ними вишиваю.
    А ось щодо двохсторонньої голочки - наразі мій фаворит Петіти, а двохсторонньою треба звикнути, бо нею проколюєш нитку і вона плутається. Нею треба не дуже довгу нитку (перетирається і розщеплюється), плюс мені одна зломалась посередині, тобто на вушку :sad:

8. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

А я спробувала вишивати як книжка пише (тобто під відповідну тканинку - відповідну голочку) - мені дуже сподобалось. В крайньому разі маки, на тій дрібнюсінькій рівномірці 28 номером шию, то супер! А на сорочку, то там вже 26 класно шити.

9. Kasia

Kasia Well-Known Member

а я загубила свою голку № 28, яку мені нарадила Надійка.. впала в щілинку в мякому фотелі.. і капець..:girl_sad:

п.с.. коли я вишию те біскорню нарешті, а то мій фотель вже холодний від тої голкотерапії:girl_crazy:

10. kitka

kitka Well-Known Member

Купилам си вчора голку №28, бо вишиваю одну річ на 16-ці. Спочатку дуже незвично було: така тоненька і коротка відносно. Аж мені з рук вислизала перші 10 хв. А потім призвичаїлась і дуже навіть добре мені пішло вишивання.

Тепер маю АЖ дві голки, о. Пора над гольничкою думати, напевно:d64:.

11. natamalin

natamalin New Member

Я маю дві голки - гостру і тупу - і вишиваю ними одночасно. Тобто спочатку гострою закріпляю нитку попід хрестиками, потім міняю її на тупеньку, а тоді знов беру гостру,щоб заховати кінчик. Тупою голкою вишивати дуже подобається. Якби я могла нею потрапляти під хрестики, я би гострою і не користувалася. Вишиваю на аїді.

12. roksolanka

roksolanka Well-Known Member

Маю питання до рукодільниць, які вишивають голками ДМС. Я собі купила голочку ДМС № 28 коли зламала свою стару. Повишивала нею пару годин і посередині, там де тримала пальцями вона вигнулася і почорніла. Чи у всіх така ситуація?

П.С. Прочитала в неті, що ці голки вироблені в Китаї, голки РТО - в Росії, а Hemline - в Австралії. Може хтось щось може сказати про два останні виробники?

13. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Я не знаю, чиєго виробництва мої голки, бо купувала поштучно, але жодна ще не почорніла і не погнулась. Ще маю кілька 24-х з наборчиків, то там не пише, хто виробник голок, можливо і ДМЦ, але з ними теж все гаразд.

14. Аделя

Аделя Active Member

В мене також вигнулась, але не почорніла. Я підозрюю, що деформувалась вона через те, що я вишивала нею на дуже штивній тканині. Тому я купила собі набір DMC №26, вони трошки грубші, я задоволена :girl_yes:.

15. geregala

geregala Member

В мене було те саме і вишивала я не по штивній тканині, а вишивала сорочку на м'якій бавовні, мені вони підходили бо досить тоненькі, але через деякий час ламались або навпіл, або вушко тріскало.

16. Kasia

Kasia Well-Known Member

в мене 28 ДМС погнулася.. але я маю 6 шт.:girl_curtsey:

17. Niferttiti

Niferttiti Well-Known Member

Це напевно треба дивитися і з тієї сторони, хто як вишиває. В мене наприклад навіть бісерна голка (хоча вона супер тонка) не гнеться під час вишивання, хоча вишиваю нею також по штивній АІДІ. Та й № 28 найтонші і найменші із усіх голочок для вишивання, тому і лагідніше з ними треба.
    ДМС робляться в Китаї на замовлення фірми, РТО пишуть що Англія, а Хемлан це дійсно автралійські. Ще є чеські і японські. Останніми якраз зараз і вишиваю. Якість дуже хороша.Усі за якістю абсолютно одинакові, просто різняться вушком і товщиною голочок.

18. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

А я не знаю які в мене!! маю чотири тонюсінькі голочки, куплені на Волошина, незнаю ні марки ні номера. не чорніють і не гнуться вже з рік!

19. Orman

Orman Модератор-бомба

а в мене 24 і не гнуться, нема чого в мініатюристок бавитись гггггг

20. MYR

MYR Member

І я такими вишиваю, дуже задоволена.