ГМО. Куди прямує людство і що буде з нами?

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Анута, 24 Березень 2009.

1. Nanaya

Nanaya Well-Known Member

Відповідь: ГМО. Куди прямує людство і що буде з нами?

А ви тій воді довіряєте більше ніж сокам? Теж була передача, що у ту воду, яку ми купляємо додають антибіотики і невідомо з чого взагалі ті пляшки зроблені..............

Цитата:
    Допис від Olenka
    Так наші мами над тим не задумувалися, але вони і не мали памперсів, нормальних пралок, різноманітних бодіків і комбінезончиків, підігрівачів для пляшичок і стерилізаторів..

Так отож бо і воно, що треба було залишити все хороше, що було і мати все зручне, що ми маємо, але теж можна багато говорити про шкідливість і пралок і памперсів і..............

2. Olenka

Olenka Well-Known Member

Для того я читаю етикетки, купую відомі марки, які "переживають" за своє імя, при можливості купую у скляній тарі, або беру дитині фільтровану воду з дому, не у пляшечку, бо з пляшечки ми ніколи не пили, а у флягу (дитяча, невиличка, не 1,5 л, зберігає або тепло, або холод в залежності від температури рідини в ємності)
    Так тут про це вся гілка, що ми намагаємося вживати нормальну їжу без добавок, корсервантів і барвників і цим ми це хороше намагаємося залишити/зберегти, а не забути/проміняти і сказати, що зараз такий час....

• Подобається Подобається x 3
  3. Nanaya

Nanaya Well-Known Member

Мені більше здається, що ми намагаємось більше викрутитися в цій ситуації - робимо самі йогурти, соки і все інше, щоб не купляти магазинного для дитини, а не вимагаємо від держави, щоб були введені ті стандарти для виробників, які б захищали нас і наші родини від споживання такої їжі. :umbrage:

Раніше все переважно було в скляних тарах, а тепер треба добряче находитися, щоб знайти продукти в скляних тарах (соки частіше попадаються), а якщо і є то не кожному по кишені:ninja:

4. Анута

Анута Well-Known Member

ви вірите що держава може і хоче про нас подбати?
    якщо самі не будемо за себе дбати - ніхто інший нами навіть не поціваться, хіба що як "експериментальним матеріалом" :ninja:

• Подобається Подобається x 1
  5. Анута

Анута Well-Known Member

а з ГМО це як зі всім: робиться з думакою про благо, а обертається бідою

6. Олюська

Олюська Well-Known Member

:lol::lol::lol::lol:То я собі уявила півторалітрову пляшку надворі:xaxa:
    Та моя теж з пляшечок не п'є і ніколи не пила. Можна взяти в півлітрову пластмасову пляшечку ну і соломку прихопити, якщо дитина любить через соломочку пити:)

• Подобається Подобається x 2
  7. bora

bora Well-Known Member

З думкою про прибутки. І роздування "продуктової" паніки на міжнародному рівні думаю робиться тими ж людьми з тією ж метою.
    Хіба ми закриваємось?
    Дядічки з Всесвтньої продовольчої програми - приїдьте до нас в Україну і подивіться скільки придатних до сівби площ пропадає! Чиї інтереси Ви намагаєтесь відстояти? Чи з ким насправді боретесь такими заявами?
    Ну та певно - хто дасть Україні стати сильнішою, заробити.. всім вона підходить слабенька...Зате ГМО буде привід проштовхнути-дозволити.

Останнє редагування: 7 Квітень 2009
  8. SOLODKA

SOLODKA Well-Known Member

А хіба ви не знаєте,що пластмаса,з якої роблять тару теж шкідлива?:confused:
    Якщо ви такі прихильники телебачення, то ,напевно,дивились передачу про російського олігарха,який залишив Москву і живе в глуші,вирощує кіз,розводить рибу,сіє пшеницю,садить картоплю ,а до цівілізації не хоче?
    Хто би так хотів?:confused:
    Можу запропонувати маленький хутір біля Свіржа,природа,чиста вода,доріг нема-все заросло травою,тиша аж у вухах тисне-навіть літаки не літають.
    Але газу нема,хліб потрібно пекти самому,по ТВ 2 програми:no::no::no:

9. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

на 100 % згідна!

10. Анута

Анута Well-Known Member

практично вмовили, але ми і так плануємо в тому напрямку переїзжати.
    Хліб - не проблема, ТВ мені не потрібне, інет 3G вже майже всюди є

11. Нюта

Нюта Well-Known Member

Декілька днів тому дивилася програму на Інтері про ГМО! Найбільше мене вразили дослідження. Декількох мишок, які чекають потомства на протязі 3 місяців годували ГМ продуктами! Потомство вони дали, але половина цього потомства загинуло на протязі 2-3 тижнів, а решта тих котрі вижили були безплідними:cesored:!!!!!!!! Лякає те, що такі продукти, мабуть, аналогічно впливають і на людський організм!!! Також після обробки грунтів ГМ оприскувачами, бактерія, яка спричиняє утворення грунту, гине! Тож ГМО це бомба сповільненої дії!!! :tanksmile: Коли в світі споживач має право обирати чим йому харчуватися,бо продукти там марковані спеціальним позначками, то в нашій державі цього немає! Звичайно ж, навіщо нам закон про ГМО, і взагалі навіщо нам така держава як Україна, тай загалом люди, які в ній живуть!:cesored::cesored::cesored:

• Подобається Подобається x 4
  12. Анута

Анута Well-Known Member

з 1го травня мають прийняти закон про обов'язкове вказання в складі ГМО. цікаво чи приймуть і як це буде далі.

13. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Що означає "можу запропонувати"? мене це зацікавило:)

14. Олюська

Навіть якщо приймуть, то нічого особливо не зміниться. Виробникові буде вигідніше заплатити штраф за немаркування "містить ГМО", ніж втрачати на продажу, коли він буде дотримуватись маркування

• Подобається Подобається x 5
  15. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

а я вже досить багато товарів бачила з позначкою без ГМО

16. Ная

Ная Well-Known Member

Та з позначкою "не містить ГМО" багато продуктів є,а от про те що ГМО таки є в складі,чомусь ніхто не зазаначає,принаймі мені така позначка не зустрічалася,хоча насправді виявляють їх дуже часто.

• Подобається Подобається x 4
  17. Олюська

Справді, зараз більше почнуть спекулювати на маркуванні "без ГМО" (то ж додатковий бонус), ніЖ маркувати "містить ГМО"

18. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

:y::y::y:
    ми є частиною ПРИРОДИ,і якщо з нею жити мирно-вона віддячить. :y:
    наразі.маю маму,яка не лінується і садить,обробляє всі овочі сама-за що їй дякую.якби не вона,то і я задавалися би проблемою-пошуком добрих овочів для дитини і для себе.
    для себе зробила висновок- намагатися якомога найменше хімії вживати,у всьому-мінімум мікроволновки,фен беру в руки лише у випадку коли срочно треба, на сезонні овочі чекаю терпляче і не кидаюся в червні на кавуни:ninja:
    про Данон-я так любила йогурти Живинка,аж поки мою малечу від них не почало обсипати,от тоді я задумалася-а чи дійсно вони корисні? наразі купую Галичину звичайну,кидаю собі варення туда і смакую:xaxa:
    вважаю,що можна і треба звести до мінімуму вживання ГМО.нас створила природа досконалими і сама дає нам поживу для нас,а змінюючи і нашпиговуючи себе штучними гадостями ми лише отримаємо негативні наслідки.ІМХО

• Подобається Подобається x 7
  19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Така стаття нині з'явилася на УП.

Продукти харчування тепер обов’язково мають бути марковані на вміст ГМО

• Подобається Подобається x 7
  20. bora

bora Well-Known Member

У ЗМІ з"явився новий рейтинг шкідливих продуктів.

• Подобається Подобається x 6